Bombingen av sykehuset i Kunduz avslører amerikansk hykleri

 

images

av Bernhard/Moon of Alabama

Bruker USA fortsatt propaganda som hevder at den syriske regjeringen er villig til å bombe sykehus? Eller at den bruker «dumme bomber» eller «tønnebomber» som forårsaker «utilsiktede tap»? Vil deres stedfortredere forberede flere forfalskete videoer som angivelig viser slike bombeangrep?

Vel, det er på tide å avslutte det tullet, fordi hykleriet er nå for åpenbart:

Kabul,den 3 oktober 2015 klokka 02:10/ lokal tid lørdag 3. oktober. Leger Uten Grenser / Médecins Sans Frontières (MSF) sitt traumesenter i Kunduz ble truffet flere ganger under vedvarende bombing og ble svært hardt skadet.

Tre medarbeidere fra Leger Uten grenser er bekreftet døde og mer enn 30 er ikke gjort rede for.

Siden kampene brøt ut på mandag har Leger Uten Grenser behandlet 394 sårede. Da luftangrepet skjedde i imorges hadde vi 105 pasienter og deres omsorgspersoner på sykehuset og over 80 internasjonalt og nasjonalt ansatte fra MSF til stede.

Leger Uten Grensers sykehus er det eneste anlegget i sitt slag i hele nordøstlige regionen i Afghanistan, og tilbyr gratis livs- og lemreddende traumebehandling. Leger Uten Grensers leger behandler alle mennesker i henhold til deres medisinske behov og gjør ikke forskjell basert på pasientens etnisitet, religion eller politisk tilhørighet.

Militære tjenestemenn kom med påstanden at Leger Uten Grenser gjemte «terrorister». Folk på sykehuset var «individer som truet styrkene våre» sa det amerikanske militæret.

En video av kjølvannet av angrepet viser at MSF-klinikken er en enkel, stor bygning med en stor gårdsplass og avgjerdet fra omgivelsene. Dette var ingen tilfeldig treff av en «dum bombe», men flere forsettlige målrettede «smarte» bomber:

MSF InternationalMSF
Alle parter i konflikten, inkludert i Kabul og Washington, ble tydelig informert om de nøyaktige GPS-koordinatene til våre anlegg i #Kunduz

MSF InternationalMSF
Den nøyaktig beliggenheten til vårt #Kunduz sykehus formidlet til alle parter ved flere anledninger i løpet av de siste månedene, blant annet den 29/9

MSF InternationalMSF
Bombingen fortsatte i mer enn 30 minutter etter at amerikanske og afghanske militære tjenestemenn i Kabul og Washington først ble informert om at de var nær sykehuset.

Det totale antall bekreftede døde kryper foreløpig opp mot 50, og noen sier at det vil bli over 50.

I mens, småkrangler USA og Saudi-Arabia om hvem av dem som var ansvarlig for å utpeke et bryllup i Jemen som et mål for luftangrep og dermed drepe over 130 mennesker.

USA og andre (merk: ikke Jordan, som synes å ha forlatt den anti-syriske koalisjonen) klynker om at det russiske luftforsvaret er rettet mot CIAs al-Qaida-leiesoldater, og tigger russerne om å avslutte det. Akkurat hvorfor de burde gjøre det, sies ikke.

Obama sa i går at han ikke ville bli med i en slåsskamp med Russland via stedfortredere i Syria. Men tiltakene han kunngjorde, som flere våpen til opposisjonen og mer bombing, peker akkurat i den retningen. Men med beskyttelse fra det russiske luftvåpenet og luftforsvaret, vil det å forårsake «utilsiktede tap » på den syriske regjeringen, som på sykehuset til MFS klinikk, være litt mer komplisert.
Oversatt av Tm med vennlig tillatelse fra MoA den 3. oktober

http://www.moonofalabama.org/

Reklamer