Jukselapp om Syria for propagandafolk i media

Informasjon gitt oss av USAs utenriksdepartement, spredt i media over hele verden.
UkraineKerry

Av Gary Leupp

●Fortsett å nevne tønnebomber. Ikke minst hvordan deres bruk ble utviklet av det israelske luftforsvaret i 1948 og hvordan de ble brukt av det amerikanske luftvåpenet i Vietnam i Operasjon Inferno i 1968. Fortsett å gjenta, «tønnebomber, tønnebomber», og si med et alvorlig ansikt at det syriske regimet bruker dem «mot sitt eget folk.» Mot sitt eget folk. Mot sitt eget folk. Mot sitt eget folk.

● Fortsett å nevne «200.000». (FN anslår at 220.000 har blitt drept i konflikten siden 2011.) Si det som om du virkelig mener at dette er antallet sivile Bashar al-Assads syriske regjering har drept i løpet av krigen. (Ikke vær bekymret for noe behov for å finne kilder til tallet. Ingen vil noensinne komme til å «ta deg» om det offentlig.)

IKKE nevn at rundt halvparten av de døde i krigen (anslagene varierer fra 84.000 til 133.000) er syriske regjeringsstyrker som fører krig mot en overveldende islamistisk opposisjon, og i tillegg inkluderer tallene 73.000 til 114.000 stridende mot regjeringen.

Ikke diskuter disse tallene, fordi de vil stille spørsmålstegn med påstanden om at den syriske regjeringen sikter spesielt på sivile og dreper titusener av dem på måfå. (Hvis du får noen samvittighetskvaler, så husk Karl Roves udødelige utsagn om at «Vi er et imperium nå, og når vi gjør noe, så skaper vi vår egen virkelighet.»)

● Fortsett å nevne «den arabiske våren» og hvordan syrere i 2011 fredelig mobiliserte for å utfordre regimet, for deretter å bli brutalt undertrykt. Men ikke dvel ved den arabiske våren for mye. Innse at utenriksdepartementet faktisk var sjokkert over den, særlig ved dens konsekvenser i Egypt, hvor demokratisering brakte Det muslimske brorskapet til makten før den USA-støttede militæret druknet sine motstandere i blod.

Og husk, men IKKE nevn, hvordan fredelige demonstrasjoner i Bahrain, av det sjia-muslimske flertallet mot det undertrykkende sunni-monarkiet, ble knust av en Saudi-ledet invasjonsstyrke stilltiende støttet av USA. Nevn aldri at mesteparten av de fredelige demonstrantene i den syriske arabiske våren ikke ville ha noe å gjøre med den USA-støttede væpnede opposisjonen, men er i stedet mottakelig for samtaler med Damaskus, Moskva og Teheran, for dialog for en ordning med maktdeling.

IKKE forklar at det de pro-demokratiske studentaktivistene og deres allierte frykter mest er de radikale islamistene som har blomstret i stor grad på grunn av utenlandsk intervensjon siden 2011.

● Fortsett å nevne den «Frie Syriske Armeen» og «moderat motstand,» for å gi inntrykk av at de faktisk eksisterer i den virkelige verden.

IKKE påpek at FSA-organisasjonen faktisk er en vits; at dens ledere lever i Tyrkia; at de gjenværende enhetene ledes av CIA-offiserer; at den amerikanske innsatsen for å trene over 5000 FSA tropper har vært en fullstendig fiasko; at den lille gruppen av 54 som nylig ble sendt til fronten, umiddelbart ble fanget av An-Nuṣrah-fronten og at en annen gruppe på 70, sendt fra Tyrkia, umiddelbart overga deres våpen til den al-Qaida-tilknyttete gruppen; at deres stabssjef har trukket seg i protest over amerikansk inkompetanse; at general Lloyd J. Austin III, den amerikanske øverstkommanderende i Midtøsten, fortalte Kongressen i forrige måned at bare «fire eller fem» syrerne hadde blitt trent av USA for å bekjempe IS; og at de USA-trente styrkene har blitt anklaget for flere brudd på menneskerettighetene.

IKKE nevn disse tingene. De er så totalt pinlig at de tjenestemenn i utenriksdepartementet som er ansvarlige, bare ønsker å krølle seg i hop til en ball og rulle inn i et hjørne. Ditt oppdrag er å sette et positivt ansikt på dette, og fortsette å late som det er noen i Syria, støttet av USA, som faktisk kan kategoriseres som mellom terroristene og Assad-regimet.

● Fortsett å uttrykke forferdelse, om ikke bestyrtelse, over at Russland virker «forstyrrende» i Syria. Rynk ansiktet og opptre som om du synes det er merkverdig.
IKKE nevn at Syria er mye nærmere Russland enn USA, og at Russland står overfor en mye større trussel av islamistisk terror enn USA (i steder som i Tsjetsjenia og Dagestan, som dine seere ikke vil finne på et kart).

Ton ned det faktum at Russland har hatt et militært samarbeid med Syria siden 1950-tallet, som hverken er mer eller mindre legitimt enn USAs militære forhold til Saudi-Arabia. (Og unngå eventuelle objektive sammenligninger av menneskerettighetsbrudd av Saudi Arabia og Syria, siden de førstnevntes er åpenbart så mye verre enn sistnevntes!)

IKKE antyd noen likeverdighet mellom Russlands ønske om å hindre et amerikansk-støttet regimeskifte i Syria og USAs ønske om å påføre et annet Irak eller Libya-lignende regimeskifte på det tragisk krigsherjede landet.

● Fortsett med å behandle Assad-regimet som en åpenbar paria, der lederen har «mistet legitimitet.» Si det med en aura av autoritet, som om du virkelig tror at amerikanske presidenter – som kinesiske keisere fra fortiden eller paver fra middelalderen – har så mye «legitimitet» at de kan gi den til, eller fjerne den fra, noen andre.

Studer CNN journalisten Chris Cuomos ansiktsuttrykk og kroppsspråk når han sier – som om det er et selvinnlysende faktum, som om det er i boks, at (kom igjen, alle sammen!) «Assad har mistet legitimitet.»
[…..]

chris-cuomo-screen-shot-620x412
CNNs Chris Cuomo

Ikke minn seerne om at den syriske regjeringen er internasjonalt anerkjent, har et sete i FN, fortsetter å ha vennskapelige forbindelser med de fleste nasjonene i verden og er engasjert i en kamp på liv og død mot folk som gjør slaver av, korsfester, halshugger, begraver levende og brenner levende mennesker, og som ønsker erstatte Syrias moderne sekulære regjering med en middelaldersk religiøs intoleranse mot alt mangfold.

●Fortsett å insistere på at Assad-regimet er på en eller annen måte ansvarlig for, og selv i ledtog med den al-Qaida-tilknyttete An-Nuṣrah-fronten og IS. Siden dette ikke henger på greip, så bare ha tro på seernes uvitenheten og deres avsky for å skille én araber fra en annen og deres antagelser om at de er alle forbundet på måter som ikke er verdt bryet med å prøve å finne ut av. Antyd at ved å fortsette ved makten (og ikke adlyde Obamas krav om at han må gå) har Assad faktisk invitert tilstedeværelsen av radikale islamister til sitt land, eller provosert deres fremvekst.

IKKE nevn at al-Qaida-avleggere har formert seg globalt siden USA invaderte og ødela Irak i 2003, i en krig basert utelukkende på løgner, og at det ikke eksisterte noen An-Nuṣrah front eller Isil før USA satt i gang med å gjennomføre regimeendringer i hele Midtøsten. IKKE la det skinne igjennom at utenriksdepartementets PR-strategi er nettopp å lage forvirring om den virkelige årsakssammenhengen, og skylde på den beleirede Assad for fenomener som faktisk er skapt av USAs aggresjon i regionen.

●Fortsett å behandle Russlands president Vladimir Putin som USAs fiende nummer én, en alliert av et syriske regjeringen som USA har sagt må gå, og som setter inn tropper i Syria for å styrke Assad, i stedet for (som Moskva hevder) å angripe IS.

IKKE sett noen tiltro til den russiske påstanden om at den syriske hæren er styrken som er best posisjonert til å beseire IS. IKKE påpek uoverensstemmelse mellom at USA invaderer og angriper land fra Pakistan til Libya siden 2001, men uttrykker alarm over at Moskva er i ferd med (etter mye nøling) å iverksette tiltak mot islamistiske terrorister på invitasjon fra Damaskus.

● Ikke terp på fortiden, eller ta et tilbakeblikk på historien, eller forsøk å plassere den moderne situasjonen i Syria i perspektiv. IKKE kompliser historien ved å nevne Damaskus sitt samarbeid i «krigen mot terror» og USAs bruk av syriske torturkamre i sitt program av «ekstraordinære bortføringer» etter 2001. Ikke nevn Syrias store kristne minoritet eller dens historiske støtte til Assads Baath-parti, der en av grunnleggerne var en syrisk kristen.

Vennligst hold alt enkelt, […] og innprent i sinnet til seeren at Assad er hovedproblemet og den mest forferdelige deltageren i den syriske situasjonen. Fortell dem at Putin, mens han strever for å gjenopplive den tsaristiske imperiet, støtter Assad som en lojal alliert og bruker sin militærvesen til å forlenge et styre som Washington fordømmer, heller enn (som han sier) å iverksette tiltak mot IS.

Hvis du gjør alt dette, vil du vise din lojalitet til utenriksdepartementet, den tverrpolitiske utenrikspolitiske enigheten, det militær-industrielle komplekset, En-prosenterne, annonsørene, dine produsenter og redaktører, samt de ukjente heltene bak kulissene som arrangerer ditt manuskript på teleprompteren.

Du kan også være en Andrea Mitchell eller en Christiane Amanpour fra CNN, bløff, og si du er en «ekspert» mens du ramser opp våre temaer. Og selv etter at de er avslørt som tull, vil du ikke si at du beklager. Folk vil snart glemme uansett.

De skandaløse tønnebombene! 200.000 sivile drept av det illegitime regimet! Amerika støtter de moderate motstandere! Russland planlegger noe skummelt, støtter Assad og angriper egentlig ikke ISIL! Russiske bevegelser er «bekymringsfulle» (mens USAs bevegelser er det ikke.)

Oversatt av TM med vennlig tillatelse fra Gary Leupp :

A Useful Prep-Sheet on Syria for Media Propagandists

Reklamer