Om bloggen

Her er tanken bak bloggen:

Selv om jeg har vært klar over at media noen ganger hadde en merkelig vinkling før,(som angrepet på Libya), var i mitt tilfelle den forferdelige – ensidige, groteske – dekningen av nedskytningen av MH17 og kuppet i Ukraina utslagsgivende. Jeg har aldri vært så forbanna på media og politikerne før. De valgte bevisst å lyge. Jeg kan aldri betrakte dem på samme måte igjen.

Det som er kjent under det gammeldagse ordet propaganda, har blitt utviklet til en virkelig kunstform. (Noen av eksemplene). 

Denne bloggen er mitt lille bidrag til en bedre virkelighetsforståelse. Et par oversettelser i uka blir ganske mange over et år. Enkelte skrivefeil og merkelige oversettelser (takket være maskinoversettelser som råutkast) får bare bli med på lasset. Det er uansett det samme som Aftenposten Innsikt gjør.

Bloggen består hovedsaklig av oversettelser fra internasjonale  nyhetssider, med synspunkter som ikke blir dekket av norsk presse.

Den handler my om krig og fred, økonomisk utnyttelse, regimeendring, krigsprofitører, og media som er en heiagjeng for alt dette. Jeg prøver å legge vekt på områder utenfor Europa/USA, og gjerne med et historisk perspektiv.

Og jeg er luta lei ‘tominuttershat’ mot ‘dagens fiende’, der det spilles på følelsene våre for at vi skal ledes til løsninger som tilfeldigvis er identiske med vestlig imperialistisk utenrikpolitikk.

Kanskje har det altid vært slik. Kontroll av informasjon er viktig for de som hersker. I dag er de herskende det amerikanske imperiet og dets hjelpere, derunder makteliten i Norge. De har nærmest totalt informasjonsmonopol i de gamle mediene, og de jobber hardt med å kontrollere nyhetsbildet i de nye ‘uavhengige’ online-mediene.

Jeg er ikke enig i hver eneste setning av hva jeg oversetter, og artikkelforfatterens meninger får stå for deres egen regning.

Innledninger og billedtekst er mine. Det er også skrivefeil og feiloversettelser.

Jeg tilhører ingen politiske parti og får ikke betalt for dette, hverken av stater eller milliardærer. Etternavnet mitt er det samme som et lite tettsted på Vestlandet.

Hvis en link ikke virker lenger så send meg gjerne en mail om det (midtifleisen at gmail dot com).

Liker du artiklene så del dem hvor du kan. (facebook, twitter osv.)

 

 

11 comments

 1. Fine greier!

  Jeg fikk Midt i fleisen midt i fleisen via steigan.no, og synes det er et velkomment supplement til underskogen av kritiske medier og fora på norsk.

  Spennende format/ design du har valgt. Det kunne være interessant å få høre noen tall (sidevisninger, delinger og sånn) om noen måneder dersom du bjuder på. Jeg er litt nysjerrig på hvordan en såpass moderne, minimalistisk (og på forsiden visuell og glossy) magasinside fungerer for innholdet. Jeg ville tro at den også er ment å være tablet/ phone friendly, men så langt har jeg faktisk problemer med å rendre siden på Android. Kan være her problemet ligger også, jeg skal se på det etter hvert.

  Tvi!

  Lik

  • Re: Android: Problemet var lokalt, og siden din vises perfekt i Chrome på Android.

   Et tips/ ønske: Mindre skrifttyper i artiklene. Skriften er som en barnebok å lese på PC-skjerm, og man må skrolle for mye og kan ikke lese store nok blokker av gangen (hurtiglesing).

   Oversettelsene virker greie nok. Lykke til videre med prosjektet! 🙂

   Lik

 2. Jeg noterer meg med glede bloggen din som minner om den jeg har hatt oppe et halvt år nå, derimot.no. Personlig tror jeg at alle vil kunne ha nytte av evt. avtaler om utveksling av artikler. Jeg oversetter selv og har oversatt en del artikler som ligger på min blogg. Jeg inviterer deg derfor til å se på den og gi en evt. tilbakemelding om utveksling av stoff. På sikt, hvis det blir mange nok i Norge kan jeg tenke meg et felles overordnet nettverk lik «Russia Insider», men det er vel en stund til det – ennå.

  Lik

  • Jeg skal se nærmere på bloggen din over de neste dagene, den er som en bedre utgave av min egen! Jeg trodde faktisk Steigan.no var den eneste norske nyhetssiden med noenlunde realistiske nyheter, men det finnes altså flere.

   Oversettelsene mine er (stort sett) med bruk av Creative Commons eller med tillatelse fra forfatteren av dem, så det er bare å gjen-blogge dem eller ta utdrag fra dem. Er det slik å forstå at jeg kan gjøre det samme?

   Jeg er enig om behovet for en samling a la «Russia Insider» , det finnes mange gode internasjonale maler for dette.

   Lik

   • Hei Terje. Jeg var ikke klar over nettstedet ditt før jeg så en artikkel hos Derimot.no som pekte hit. Så flott å se at det stadig dukker opp ildsjeler med solide forfatterkunnskaper og et ønske om å opplyse der media ellers tier! Vi har blant annet et samarbeid om utveksling av artikler med Knut hos Derimot.no og kunne gjerne tenkt oss den samme løsningen med dere. Jeg er redaktør for Nyhetsspeilet.no som har eksistert siden 2009. Vi er 100 forfattere og fungerer på samme måte som «Russia Insider». Ta gjerne kontakt med meg på Frank@Nyhetsspeilet.no hvis det er interessant for deg. Vår lesermasse vil kunne gi deg og dine artikler mange flere lesere.

    Uansett, stå på videre med ditt viktige opplysningsarbeid for å skape en bedre fremtid for oss alle!
    Ha et fantastisk nu.
    Frank

    Lik

 3. Jeg mener at når noen har lagt ut artikler på nettet er det fritt frem å formidle dem, bare en oppgir kilde, hvem som oversetter osv. Jeg prøvde en gang å få en godkjenning av en amerikansk professor til oversettelse av en av hans artikler, men fikk aldri svar. Jeg orker ikke spørre lenger men tar det jeg finner på nettet og bruker det med oppgitte kilder osv. Jeg tror alle som skriver om de tema vi prøver å formidle, vil synes det er ok. Har ikke fått noen negative tilbakemeldinger så langt.

  Jeg kan tenke meg at jeg linker meg opp til artikler jeg finner interessante på din side, f.eks. hyperlinker disse på mitt nettsted slik at folk kommer rett inn på dem hos deg. Det samme kan også du evt. gjøre med mitt stoff. Har vært på reise på vestlandet noen dager så jeg har ikke gjort noe med bloggen de siste dagene. Du vil se at jeg i dag hyperlinket til en artikkel på nettstedet oljekrisa.no som jeg har en lignende avtale med. Slike ordninger kan være starten på en tettere forbindelse mellom folk som blogger med omtrent samme perspektiv.

  Altså: du kan bruke alt fra min nettside som dø ønsker. Hvordan du gjør det er opp til deg, men jeg vil sette pris på at du oppgir kilde hvis du ikke hyperlinker direkte.

  Det tar tid å bygge opp et publikum. har du oversikt over antall daglige treff hos deg?

  Knut Lindtner

  Lik

 4. Det er spennande å kome innom slike nettsider som denne som «dukka opp» i dag. Og eg har nettopp kommentert artikkelen om handelsavtalane TPP, TTIP (der eg sakna at TiSA-avtalen var nemnt! :))
  Eg prøvde også i si tid å lage mi eiga bloggside, men gjorde det nok i litt for stort hastverk, så den fungerer nok ikkje så bra som den kunne ha gjort.. (sjå evt innom http://www.framilyset.com og http://varsel.framilyset.com/#home Amatørmessige som nettsider, men med alvorleg meint innhald… )
  Dei siste par åra har eg vore å oppteken med å få ut stoff om TiSA at eg har prioritert andre kanalar, som Dagsavisens Nye meninger, der eg har ute eit utal av innlegg om den avtalen.

  Lik

 5. Hvordan kan jeg følge bloggen din ? Ser ikke ut til at du er på Facebook, eller har mulgheter for abonnement .
  HVA GJØR JEG ?

  Lik

 6. Veldig glad i denne nettsiden, samt også derimot og steigan. Tre gode sider som supplerer hverandre, sammen med de nokså politisk ukorrekte nettsidene nyhetsspeilet, norgesaksjonen, frieord og jostemikk. Om de ikke formidler sannheten, prøver de iallefall å gjøre det. Måtte massemedia en dag falle for deres hav av svik, pga deres unnvikelser, unnfallenhet, arroganse, lemfeldigheter, slurv, løgn, propaganda og deltakelse i en skjult agenda.

  Lik

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s