Om bloggen

Her er tanken bak bloggen:

Selv om jeg har vært klar over at media noen ganger hadde en merkelig vinkling før,(som angrepet på Libya), var i mitt tilfelle den forferdelige – ensidige, groteske – dekningen av nedskytningen av MH17 og kuppet i Ukraina utslagsgivende. Jeg har aldri vært så forbanna på media og politikerne før. De valgte bevisst å lyge. Jeg kan aldri betrakte dem på samme måte igjen.

Det som er kjent under det gammeldagse ordet propaganda, har blitt utviklet til en virkelig kunstform.

Denne bloggen er mitt lille bidrag til en bedre virkelighetsforståelse. Den har en viss venstrevri, men artikelforfatterne representerer et bredt politisk utvalg.

For å bidra til å forbedre dette, bestemte jeg meg for å lage et par oversettelser i uka. Det blir ganske mange i året. Enkelte skrivefeil og merkelige uttrykk (takket være maskinoversettelser som råutkast) får bare bli med på lasset. Det er uansett den samme metoden som Aftenposten Innsikt bruker.

Bloggen består hovedsaklig av oversettelser fra internasjonale  nyhetssider, med synspunkter som ikke blir dekket av norsk presse. Ulempen med dette er selvsagt at det blir lite innhold som handler direkte om Norge.

Den handler derimot mye om krig og fred, økonomisk utnyttelse, regimeendring, krigsprofitører, og media som er en heiagjeng for alt dette. Jeg prøver å legge vekt på områder utenfor Europa/USA, og gjerne med et historisk perspektiv.

Og jeg er luta lei ‘tominuttershat’ mot ‘dagens fiende’, der det spilles på følelsene våre for at vi skal ledes til løsninger som tilfeldigvis er identiske med vestlig imperialistisk utenrikpolitikk.

Kanskje har det altid vært slik. Kontroll av informasjon er viktig for de som hersker. I dag er de herskende det amerikanske imperiet og dets hjelpere, derunder maktestablishmentet i Norge. De har nærmest totalt informasjonsmonopol i de gamle mediene, og de jobber hardt med å kontrollere nyhetsbildet i de nye ‘uavhengige’ online-mediene.

Jeg er ikke enig i hver eneste setning av hva jeg oversetter (men har jeg en viss sympati for mye av det som skrives). Likevel må artikkelforfatterens meninger stå for deres egen regning. At jeg lenker til et nettsted, betyr heller ikke at jeg er går god for alt som står der. Det samme med kommentarene til artiklene.

Innledninger og billedtekst er mine. Det er også skrivefeil og feiloversettelser.

Jeg tilhører ingen politiske parti og får ikke betalt for dette arbeidet.

Hvis en link ikke virker lenger eller annen tilbakemelding så send meg gjerne en mail om det midtifleisen at gmail.com ny addresse: Terjem at protonmail.com

 

Liker du artiklene så del dem hvor du kan. (facebook, twitter osv.)

 

 

 

 

21 kommentarer

 1. Fine greier!

  Jeg fikk Midt i fleisen midt i fleisen via steigan.no, og synes det er et velkomment supplement til underskogen av kritiske medier og fora på norsk.

  Spennende format/ design du har valgt. Det kunne være interessant å få høre noen tall (sidevisninger, delinger og sånn) om noen måneder dersom du bjuder på. Jeg er litt nysjerrig på hvordan en såpass moderne, minimalistisk (og på forsiden visuell og glossy) magasinside fungerer for innholdet. Jeg ville tro at den også er ment å være tablet/ phone friendly, men så langt har jeg faktisk problemer med å rendre siden på Android. Kan være her problemet ligger også, jeg skal se på det etter hvert.

  Tvi!

  Likt av 1 person

  • Re: Android: Problemet var lokalt, og siden din vises perfekt i Chrome på Android.

   Et tips/ ønske: Mindre skrifttyper i artiklene. Skriften er som en barnebok å lese på PC-skjerm, og man må skrolle for mye og kan ikke lese store nok blokker av gangen (hurtiglesing).

   Oversettelsene virker greie nok. Lykke til videre med prosjektet! 🙂

   Liker

 2. Jeg noterer meg med glede bloggen din som minner om den jeg har hatt oppe et halvt år nå, derimot.no. Personlig tror jeg at alle vil kunne ha nytte av evt. avtaler om utveksling av artikler. Jeg oversetter selv og har oversatt en del artikler som ligger på min blogg. Jeg inviterer deg derfor til å se på den og gi en evt. tilbakemelding om utveksling av stoff. På sikt, hvis det blir mange nok i Norge kan jeg tenke meg et felles overordnet nettverk lik «Russia Insider», men det er vel en stund til det – ennå.

  Liker

  • Jeg skal se nærmere på bloggen din over de neste dagene, den er som en bedre utgave av min egen! Jeg trodde faktisk Steigan.no var den eneste norske nyhetssiden med noenlunde realistiske nyheter, men det finnes altså flere.

   Oversettelsene mine er (stort sett) med bruk av Creative Commons eller med tillatelse fra forfatteren av dem, så det er bare å gjen-blogge dem eller ta utdrag fra dem. Er det slik å forstå at jeg kan gjøre det samme?

   Jeg er enig om behovet for en samling a la «Russia Insider» , det finnes mange gode internasjonale maler for dette.

   Liker

   • Hei Terje. Jeg var ikke klar over nettstedet ditt før jeg så en artikkel hos Derimot.no som pekte hit. Så flott å se at det stadig dukker opp ildsjeler med solide forfatterkunnskaper og et ønske om å opplyse der media ellers tier! Vi har blant annet et samarbeid om utveksling av artikler med Knut hos Derimot.no og kunne gjerne tenkt oss den samme løsningen med dere. Jeg er redaktør for Nyhetsspeilet.no som har eksistert siden 2009. Vi er 100 forfattere og fungerer på samme måte som «Russia Insider». Ta gjerne kontakt med meg på Frank@Nyhetsspeilet.no hvis det er interessant for deg. Vår lesermasse vil kunne gi deg og dine artikler mange flere lesere.

    Uansett, stå på videre med ditt viktige opplysningsarbeid for å skape en bedre fremtid for oss alle!
    Ha et fantastisk nu.
    Frank

    Liker

 3. Jeg mener at når noen har lagt ut artikler på nettet er det fritt frem å formidle dem, bare en oppgir kilde, hvem som oversetter osv. Jeg prøvde en gang å få en godkjenning av en amerikansk professor til oversettelse av en av hans artikler, men fikk aldri svar. Jeg orker ikke spørre lenger men tar det jeg finner på nettet og bruker det med oppgitte kilder osv. Jeg tror alle som skriver om de tema vi prøver å formidle, vil synes det er ok. Har ikke fått noen negative tilbakemeldinger så langt.

  Jeg kan tenke meg at jeg linker meg opp til artikler jeg finner interessante på din side, f.eks. hyperlinker disse på mitt nettsted slik at folk kommer rett inn på dem hos deg. Det samme kan også du evt. gjøre med mitt stoff. Har vært på reise på vestlandet noen dager så jeg har ikke gjort noe med bloggen de siste dagene. Du vil se at jeg i dag hyperlinket til en artikkel på nettstedet oljekrisa.no som jeg har en lignende avtale med. Slike ordninger kan være starten på en tettere forbindelse mellom folk som blogger med omtrent samme perspektiv.

  Altså: du kan bruke alt fra min nettside som dø ønsker. Hvordan du gjør det er opp til deg, men jeg vil sette pris på at du oppgir kilde hvis du ikke hyperlinker direkte.

  Det tar tid å bygge opp et publikum. har du oversikt over antall daglige treff hos deg?

  Knut Lindtner

  Liker

 4. Det er spennande å kome innom slike nettsider som denne som «dukka opp» i dag. Og eg har nettopp kommentert artikkelen om handelsavtalane TPP, TTIP (der eg sakna at TiSA-avtalen var nemnt! :))
  Eg prøvde også i si tid å lage mi eiga bloggside, men gjorde det nok i litt for stort hastverk, så den fungerer nok ikkje så bra som den kunne ha gjort.. (sjå evt innom http://www.framilyset.com og http://varsel.framilyset.com/#home Amatørmessige som nettsider, men med alvorleg meint innhald… )
  Dei siste par åra har eg vore å oppteken med å få ut stoff om TiSA at eg har prioritert andre kanalar, som Dagsavisens Nye meninger, der eg har ute eit utal av innlegg om den avtalen.

  Liker

 5. Hvordan kan jeg følge bloggen din ? Ser ikke ut til at du er på Facebook, eller har mulgheter for abonnement .
  HVA GJØR JEG ?

  Liker

 6. Veldig glad i denne nettsiden, samt også derimot og steigan. Tre gode sider som supplerer hverandre, sammen med de nokså politisk ukorrekte nettsidene nyhetsspeilet, norgesaksjonen, frieord og jostemikk. Om de ikke formidler sannheten, prøver de iallefall å gjøre det. Måtte massemedia en dag falle for deres hav av svik, pga deres unnvikelser, unnfallenhet, arroganse, lemfeldigheter, slurv, løgn, propaganda og deltakelse i en skjult agenda.

  Liker

 7. Jeg må innrømme at jeg nyhetsmessig i stor grad har basert meg på de «vanlige» medie-kanalene, avisene, NRK osv. Årsakene er flere, det tar tid å lese ulike alternative nyhetskilder, jeg har vært noe usikker på hvor mye jeg skal stole på at bloggere tar redaktøransvaret seriøst nok og jeg har en innbygget alarmknapp mot «konspirasjonsteorier».

  Til det siste kan sies at alarmen har gått når jeg har vært inne på ulike alternative nyhetskanaler. Om det har vært falsk alarm, se det… Jeg er jo klar over at det finnes en hel del reelle konspirasjoner her i verden.

  Når jeg i større grad har begynt å følge litt med på Steigan.no, og nå Midt i fleisen, og etter å ha irritert meg mer og mer over f.eks. NRKs håndtering av utenrikshåndtering, blir det nok mer lesing av de bloggene og nettsidene dere nevner her. Så får jeg etter hvert gjøre meg opp en oppfatning om hvor mye jeg kan stole på formidlingen.

  I alle fall er jeg imponert over flere av dere bloggere som ser ut til å holde tunga rett i kjeften og som utviser store kunnskaper og evner til oversikt i verdenspolitikken.

  Liker

 8. Jeg har fullstendig logget av fra lame stream media. Med få unntak medfører de det rabler om at jeg gulper lunsjen min. Da jeg våkna med et brak etter 9/11 var David Icke en av mine hovedkilder til nye måter å se på «our holographic universe», men det er selvsagt mange der ute som graver godt og dypt i ulike kaninhull. Jeg sliter med å forstå folkets lammende frykt for «konspirasjonsteorier». Dag for dag avdekkes de aller fleste av de påståtte teoriene som rene konspirasjoner. Men selv med fakta på bordet velger «folk flest» å stole på msm. Interessant psykologisk fenomen. Uansett; takk til alle dere som gjøre en giga innsats der ute. Stå på!

  Liker

 9. Så ble det min tur til å oppdage denne bloggen, pr. 24. januar-18. Via derimot, en annen kvalitetsblogg som ikke nærer seg på agendajournalistikk med løgn, omskrivinger av hva som foregår til rene løgner til følge. Når jeg bruker agendajournalistikk som begrep så innebærer det i tillegg at der tilstrebes å støtte til makter som opprettholder verdens ondskap via de ondeste av de ondeste som ønsker menneskerettigheter, ja selve livets (i dets mange former) tilintetgjort.

  Tusen takk for innsats. Jeg begynte å undres på om jeg ikke skulle forlate denne bloggverdenen hva norske blogger angår, bortsett fra derimot og steigan. Obs. ute finnes mange seriøse heldigvis. Nå kan jeg skippe tullet fra både allerede etablerte, samt minst en ny blogg som satser på «fornøyelige» reportasjer som får paradishotell-liknende følgere som fluer til det i gamle dager opphengte klistrede fluepapiret, en nødvendighet på gårdskjøkkenet ;).

  Som jeg uttrykker meg like herover; Men det er uungåelig, da jeg er spyferdig av nevnte steder. Nysjerrighet om hva de skriver hekter til tider også meg, nok en flue. Bortkastet og spy-utviklende.

  Takk, takk, og atter takk – Og så flott at «dere» deler med hverandre.

  Liker

  • Jeg tror det egentlig er ganske mange etter hvert som har forlatt norske blogger/presse, fordi pressen rett og slett ikke evner/ønsker å analysere seriøse problemer på rett måte.

   Hvis det blir ny storkrig, vil Norge være på selve frontlinjen. Selv hvis man skulle unngå et kjernefysisk Ragnarok, ville dette ha virkelig store konsekvenser og fortjener mer ettertanke enn bare reklame for Pentagon.

   Liker

 10. Har også sluttet å se på MSM, men, har alltid vært interessert og levde lenge i villfarelsen om at det som ble sagt var sannheten. Leser nå steigan.no, derimot.no og fra i dag 🙂 midtifleisen.no. Ser også på alternative TV-program, som RT, Ron Paul, Jimmy Dore m.fl. Tok imidlertid en ganske lang stund før jeg innså hva som foregikk. Når jeg nå diskuterer med mennesker som fortsatt bare prioriterer MSM, rett og slett fordi de ofte ikke tar seg tid til å lese/se noe annet, er de veldig overbeviste om at det de hører der er riktig, akkurat som jeg gjorde for noen år siden. Så, det er en ganske vanskelig jobb å få åpnet øynene til folk. Er derfor beundringsverdig at dere tar dere tid til dette- TUSEN TAKK for det 🙂

  Liker

 11. «Jeg tror det egentlig er ganske mange etter hvert som har forlatt norske blogger/presse, fordi pressen rett og slett ikke evner/ønsker å analysere seriøse problemer på rett måte.» Även för en svensk är det gott att regelbundet läsa bloggar som midtifleisen, derimot och steigan. Jag översätter ibland från norska, speciellt från steigans blogg. Men, men… ännu har jag inte klart för mig vad fleisen egentligen betyder? Är det möjligen «nyllet», ett svenskt slangord för ansiktet? Tack för många bra artiklar.
  Bertil C

  Liker

  • Meningen var vel opprinnelig «noe som er provoserende», eller ubehagelige nyheter.

   Joda, «fleisen» er et vulgært ord for ansiktet, og bloggens navn er uhøytidelig.

   Liker

 12. Flott namn «midt i fleisen», og det er no akkurat det verdas folk får heile tida: Nemleg, kapitalismen og imperialismen sine globale føljer, midt i fleisen kvar einaste dag. For å styrke den viktige analyserande og alternative formidling av dette er det flott å sjå samarbeid blandt bloggarar og andre kritiske nettsider. Eg håpar og trur dette styrkar seg i framtida. Eg delar alt eg har til dykk alle og om de vil bruke stoff at de gjev dei nødvendige referansar til opphav og kjelde til materialet. Eg har m.a. galleri for min kunst og diktside for mine dikt og andre sine, i tilleg til ei bok eg har skreve,»Sandra» Dette og alt det andre innhaldet ser de i menyen øverst.
  Til dykk som ikkje kjenner til min blogg er dette lenka: https://ivarjordre.wordpress.com/

  Her er dømer på video og postar eg sjølv har skreve opp gjennom (noko også publisert i aviser og nettstader):
  https://ivarjordre.wordpress.com/2018/10/31/militaerovingar-direktesendt-pa-nasjonalt-fjernsyn-eit-militaristisk-teikn-i-tida/
  https://ivarjordre.wordpress.com/2018/10/30/aksjon-mot-nato-ovinga-trident-juncture-diktopplesing/
  https://ivarjordre.wordpress.com/2018/06/14/historia-om-den-iskalde-tid-med-russland-og-om-dette-endar-med-konflikt/
  https://ivarjordre.wordpress.com/2018/05/31/anthropocenane-og-den-globale-kapitalismen-sin-tidsalder/
  https://ivarjordre.wordpress.com/2017/06/26/nyliberalismen-dreper/
  https://ivarjordre.wordpress.com/2017/01/31/obama-sine-krigar-er-dei-allereie-gloymt/
  https://ivarjordre.wordpress.com/2014/09/24/the-interests-of-the-west-imperial-pretensions-from-syria-to-iran/
  https://ivarjordre.wordpress.com/2014/04/09/the-big-brother-and-panopticon/
  https://ivarjordre.wordpress.com/2013/06/29/1984-av-i-dag/

  og to andre artiklar frå andre kjelder (overskriftene øverst er alltid mine):
  https://ivarjordre.wordpress.com/2018/10/19/finanseliten-og-bankeliten-gigantiske-ranarar-av-europeiske-statskassar-i/
  https://ivarjordre.wordpress.com/2018/10/19/finanseliten-og-bankeliten-gigantiske-ranarar-av-europeiske-statskassar-ii/

  Kommentarar, ris, sos, mottakast med takk.

  Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s