Russland innfører QR-koder i raskt tempo. Hvordan vil dette ende?

Diskusjonen om Russlands rolle i «covid» og «verden etter covid» verden må vurderes med nye øyne, for å sikre at den styres av bevis, ikke ideologi.

Kin-dza-dza
Av

«Tidligere hadde mennesket bare en kropp og en sjel. Nå trenger han også et pass, for uten det vil han ikke bli behandlet som et menneske” – sa en eksilrusser til den østerrikske forfatteren Stefan Zweig for rundt 100 år siden.

Hva ville denne navnløse flyktningen si hvis han så landet sitt i dag?

I Sevastopol er restauranter, treningssentre og kultursteder forbudt de som ikke kan vise bevis på vaksinasjon eller tidligere infeksjon, eller vise en negativ PCR-test. (Enkelte steder trenger en andre frigjøring …) Noen deler av Russland forhindrer uledsagede mindreårige fra å komme inn på kjøpesentre; i andre regioner får de eldre som ikke er injisert bare lov til å kjøpe dagligvarer, få medisinsk behandling i nødsfall, ta ut søpla eller gå tur med bikkja – forutsatt at de ikke vandrer mer enn 100 meter fra bostedet. Fra 1. november vil republikken Karelia nekte rutinemessig medisinsk behandling til de uvaksinerte og de som ikke kan vise at de ikke er «smittet».

I løpet av de siste to ukene har rundt en tredjedel av Russlands 85 føderale regioner kunngjort at det vil kreves bevis på vaksinasjon, eller covid-negativ status, for å få adgang til offentlige institusjoner, idrettsanlegg og bedrifter. Slike kontroller har blitt innført av Kabardino-Balkaria, Tsjetsjenia, Perm-territoriet, Basjkortostan, Udmurtia, Tsjuvasjia, Tatarstan, Mordovia, Karelia, Komi og Sevastopol, samt av regionene Nizhny Novgorod, Ulyanovsk, Samara, Kaliningrad, Tsjeljabinsk, Sverdlovsk, Vologda, Smolensk, Amur, Pskov, Novgorod, Novosibirsk, Ivanovsk, Volgograd, Voronezj, Arkhangelsk, Kursk og Leningrad.

I hovedstaden kan arbeidere i sektorer som utdanning, underholdning, helsevesen, transport og restauranter suspenderes på ubestemt tid uten lønn hvis de avslår injeksjonen – en regel som har eksistert siden midten av juni. Myndighetene i Moskva startet nylig massetesting av skolebarn, og byens ordfører, Sergej Sobyanin, skal etter sigende gjeninnføre QR-koder for restauranter. Digitale pass hadde tidligere blitt pålagt i slutten av juni, men ble droppet tre uker senere etter at nesten 200 bedrifter gikk konkurs.

Nær halvparten av Russlands regioner har nå obligatorisk vaksinasjons-politikk for arbeidere i offentlig og privat sektor. Omfanget ut til å bli større for hver dag som går.

Da mandatene først ble innført i juni, vedtok flere regioner regler som krever 60% vaksinasjon for utpekte arbeidsstyrker. Dette tallet er nå økt til 80% i mange deler av landet.

Det er ikke vanskelig å forestille seg hvor denne gradvise strategien kan føre. Leningrad-regionen, som i juni ønsket 80% vaksinasjon på tvers av ulike sektorer, kunngjorde nylig at alle ansatte i offentlige og private organisasjoner må få injeksjonen. De som nekter må presentere en negativ PCR-test hver 72. time. Bevis for tidligere infeksjon godtas også, men er bare gyldig i seks måneder.

Regjeringen i Kreml ser ut til å støtte fullt ut hva som skjer. Presidentens talsmann Dmitrij Peskov sa til journalister 7. oktober at «alle tiltak som kan oppmuntre flere til å bli vaksinert, er gode.» En uke senere kritiserte Peskov de 65% av russerne som forblir uvaksinerte, og beskyldte flertallet i landet for å ha tatt et «uansvarlig» valg som «dreper.»

Mange mennesker er uvitende om den russiske regjeringens posisjon og tror feilaktig at vaksinasjon fortsatt er helt frivillig i Russland. Vi kan ikke klandre dem. De «alternative mediene» har enten vært helt tause om dette emnet, eller verre, har feilrapportert hva som faktisk skjer her. Mange medier og analytikere har med glede videreformidlet at Vladimir Putin er motstander av obligatorisk vaksinasjon, eller «erklærte» at innsprøytingen var frivillig. Det er sant at den russiske presidenten sa at han ikke mener at noen burde bli tvunget til å ta injeksjonen, men denne oppfatningen har ikke hatt noen effekt på den reelle politikken; Faktisk har Kreml i flere måneder sagt begge deler ved forskjellige anledninger.

Den 17. juni, en dag etter at Moskva kunngjorde sitt obligatoriske inokulerings-regime, forklarte Peskov at «prinsippet» om ikke-obligatorisk vaksinasjon «generelt forblir værende», men at russerne ikke gjør nok innsats for å få injeksjonen.

Et døgn senere beskrev Anna Popova, sjefen for Russlands byrå for forbrukerrettigheter og menneskelig velvære (Rospotrebnadzor), obligatorisk immunisering som et «nytt verktøy» som kan brukes som regjeringen finner passende.

Man kan meget godt argumentere for at en russer som bor i utkanten av Moskva vil klare seg bedre enn en innbygger i New York i årene som kommer, men den utbredte troen på at den russiske regjeringen fungerer som et bolverk mot de radikale tiltakene og kontrollene som pålegges verden over, bør undersøkes nøye på nytt. Riktig behandling av dette spørsmålet krever videre undersøkelse av en rekke faktorer, inkludert selve vaksinene.

Men vi må begynne med å forstå hva som faktisk skjer i Russland. Det er bekymringsfullt at analysen om dette emnet er så fullstendig mangelfull i dybden, når alle tilgjengelige bevis tyder på at ting langsomt gjøres verre for russerne. Politikken til den russiske regjeringen kan virke relativt bra sammenlignet med de voldelige og ekstreme angrepene i land som Australia, men dette er neppe en trøst hvis sluttresultatet – innføringen av en digital ID som dikterer alle aspekter av livet – er det samme.

Diskusjonen om Russlands rolle i covid» og «verden etter covid» verden må vurderes på nytt for å sikre at den styres av bevis, ikke ideologi. Man trenger ikke skape innfløkte teorier når den russiske regjeringen har vært overraskende tydelig på forhånd om hvordan den ser hendelser utspille seg.

I alle land i verden, inkludert Russland, vil livet bli «mindre praktisk» for de uvaksinerte, forutsa Kremls talsmann 30. september.

I denne saken ser vi ingen grunn til å tvile på den russiske regjeringens ord.


(anti-empire) Riley Waggaman er en forfatter som i Moskva.  Han jobbet tidligere som Moskva-korrespondent for Press TV og som skribent og redaktør for RT og Russia Insider.

3 kommentarer

  1. […] I Sevastopol er restauranter, treningssentre og kultursteder forbudt de som ikke kan vise bevis på vaksinasjon eller tidligere infeksjon, eller vise en negativ PCR-test. (Enkelte steder trenger en andre frigjøring …) Noen deler av Russland forhindrer uledsagede mindreårige fra å komme inn på kjøpesentre; i andre regioner får de eldre som ikke er injisert bare lov til å kjøpe dagligvarer, få medisinsk behandling i nødsfall, ta ut søpla eller gå tur med bikkja – forutsatt at de ikke vandrer mer enn 100 meter fra bostedet. Fra 1. november vil republikken Karelia nekte rutinemessig medisinsk behandling til de uvaksinerte og de som ikke kan vise at de ikke er «smittet»._____________________________________________________________________________________Innlegget er hentet fra Midt i Fleisen_____________________________________________________________________________________ […]

    Liker

  2. Mens Usrael / (S)NATO «ypper» til krig mot Russland overser vi i vesten elegant at akkurat det samme som skjer hos oss også skjer i Russland. Kan det ha en sammenheng for eks. med at Putin er av samme klan som Netanyahu? Putin’s bestefar var Stalins sjefskokk og «jødisk» khazar, og Stalin var som kjent sprøyte gal og led av forfølgelsesvanvidd. Ingen tilfeldig person ville ha fått røre hans mat, kun den mest betrodde. Putin var i Sovjet KGB general i et av de viktigste departementene, og KGB (i dag FSB) var som kjent «etterkommer» etter Chekaen (den jødiske). Dessuten var det jo «pengeklanen» som besørget at Stalin kom til makten. Uten Rotschild, J.P. Morgan, Rockefeller og Ford – intet Sovjetsamvelde, Russland hadde fortsatt vært styrt av tsaren. Det som jeg mere undres på er ståa i Kina. «Pengemakten» sørget jo også for at Mao og kommunistpartiet kunne ta makten fra Chiang Kai-shek, hvor står Kina i forhold til dette i dag? Skal også hver eneste kineser injiseres med «Dyrets Merke» etter hvert eller ikke?

    Denne «injeksjonen» sies å kunne endre vårt DNA, og da er jeg sikker med hensyn til hvem som pusher den: Den vil garantert endre DNA’et ditt. Dette kan da ikke Gud gå med på? Han kan nok tillate at de som ikke er i hans flokk injiseres, men ikke hans lam, de som stoler og tror på ham. At Satan og hans hjelpere forandrer hans skaperverk? Tiden for «Ragnarok» må nå ha kommet svært nær, hvis ikke er vi alle fortapt, også Guds barn. Men jeg skal kjempe helt til Valkyriene tar meg med til Valhall.

    Liker

Kommentarer er stengt.