Annenklasses borgere

 

 

Av Giorgio Agamben (Italia)

Som det skjer hver gang et despotisk unntaksregime blir etablert og rettigheter garantert i grunnloven suspendert, er resultatet, som det skjedde med jødene under fascismen, diskriminering av en kategori mennesker som automatisk blir annenklasses borgere.

Dette er selve målet med å lage det såkalte green pass. At diskrimineringen er basert på personlige overbevisninger og ikke en objektiv vitenskapelig sikkerhet, bevises av det faktum at det på det vitenskapelige området fortsatt pågår debatt om sikkerheten og effekten av vaksinene. Ifølge leger og forskere det er ingen grunn til å ignorere, ble de produsert raskt og uten tilstrekkelig testing.

Til tross for dette, vil de som holder seg til sine frie og velbegrunnede overbevisninger og nekter å vaksinere seg, bli ekskludert fra det sosiale liv. At vaksinen dermed blir forvandlet til et slags politisk-religiøst symbol som tar sikte på å skape diskriminering blant innbyggerne, vises tydelig i den uansvarlige erklæringen fra en politiker, som, med henvisning til de som ikke blir vaksinert, sa, uten å vite at han brukte fascistisk sjargong: “vi vil utrenske dem med green pass”.  «Green pass» utgjør en virtuell gul stjerne for de som ikke har det.

Dette er et faktum hvis politiske alvor ikke kan overvurderes. Hva blir et land der en diskriminert klasse opprettes? Hvordan kan man akseptere å leve med annenklasses borgere? Behovet for å diskriminere er like gammelt som samfunnet og former for diskriminering var definitivt også til stede i våre såkalte demokratiske samfunn; men at denne faktiske diskrimineringen er sanksjonert ved lov er en barbarisme som vi ikke kan akseptere.

Giorgio Agamben er en italiensk filosof og skribent, og har skrevet mye om fascismen og en «permanent unntakstilstand» opp gjennom årene.

fascisme 2021
Landets nest største avis 19 juli: Jakt på de uvaksinerte».

 

2 kommentarer

  1. Norge har egentlig ganske lenge vært et «rasistisk» apartheid-styrt samfunn. Hva skal man ellers si om at «spesielle» innvandrere fikk 400.000 kroner for å «kjøpe» seg en butikk, bar eller restaurant, og slapp moms i 3 år, noen sier de også slapp å betale skatt i samme periode – uvisst. Fikk DU samme tilbud av «regjeringen»? Og når «bedriften» ble solgt videre til bror, søster, barn, eller andre i «familien» fortsatte galskapen. Nye personer som «overtok» fikk samme sum og samme vilkår som den «gamle» eieren. Hvis noen vil «forsvare» denne galskapen med et eller annet tøv – værsågod.

    Liker

Kommentarer er stengt.