Det nye normale “virkelighetspolitiet”

 Av CJ Hopkins

Så ifølge Facebook og Atlantic Council er jeg nå et «farlig individ». Du vet – som en «terrorist», eller en «seriemorder» eller «menneskehandler» eller en annen slags «kriminell». Eller jeg har snakket varmt om «farlige individer», eller spredt symbolene deres, eller på annen måte forsøkt å «så splid» og forårsake «skade utenfor nettet.»

Egentlig er jeg ikke helt klar over hva jeg er skyldig i, men jeg er definitivt en slags forferdelig person som du absolutt ikke vil ha noe å gjøre med, med artikler du selvsagt ikke ønsker å lese og bøker du ikke ønsker å kjøpe. Deling av mine Facebook-innlegg kan få kontoen din umiddelbart suspendert. Eller i det minste får du denne advarselen:

Ikke klikk bort fra denne artikkelen ennå. Du befinner deg allerede på et nettsted der du leser denne «farlige», «terrorist»-artikkelen (eller du leser den i en e-post, sannsynligvis på telefonen din), noe som betyr at du allerede er på den offisielle overvåkningslista over «lesere av massemorder-temaer». Så du kan like godt fortsette å lese nå.

Ikke vær redd, jeg skal ikke bare bruke 2000 ord på å sutre over hvordan Facebook var slem mot for meg … vel, jeg skal sutre litt, men mest ønsker jeg å demonstrere hvordan “virkeligheten” produseres og kontrolleres av globale selskaper som Facebook, Twitter, Google, de store medieselskapene (selvfølgelig), betalingsplattformer som Patreon og PayPal, og“ tankesmier ”som Atlantic Council og dets Digital Forensic Research Lab (“DFRLab”).

Men la meg først fortelle deg min Facebook-historie.

Det som skjedde var at jeg skrev et Facebook-innlegg, og da mange prøvde å dele det, opplevde de at Facebook og DFRLab suspenderte eller deaktiverte kontoene deres, eller rett og slett forhindret dem i å dele det, og sendte dem advarselen ovenfor. Facebook suspenderte ikke kontoen min eller sensurerte innlegget på min konto min eller kontaktet meg for å gi meg beskjed om at de offisielt bedømte meg som et «farlig individ.»

I stedet straffet de alle som prøvde å vidreformidle mitt «farlige» innlegg, en taktikk alle som har vært gjennom rekruttutdanning eller i fengsel (eller har sett denne klassiske scenen fra Full Metal Jacket) vil være kjent med.

Her er det «farlige» innlegget det gjelder. (Hvis du er spesielt følsom for «terrorist»-innhold, kan det være lurt å ta på deg «antiterrorisme»-brillene, eller bruke annen type beskyttelse mot «skade utenfor nettet» før du fortsetter ) Bildet, som jeg rappet fra Gunnar Kaiser, er fra en kunstutstilling i Düsseldorf. Kommentaren min er selvforklarende. Som du selv kan se, er den ekstremt ”farlig”. Det utstråler bokstavelig talt «skade utenfor nettet»:

På tårnet: «vaksinering= frihet»

OK, før du skriver brev for å informere meg om hvordan dette bare var gjort av en dum Facebook-algoritme, tenk på det jeg beskrev ovenfor. Hvis en algoritme forhindret deling og suspendering av folks kontoer basert på søkeord, ville den ha sensurert det opprinnelige innlegget mitt og antagelig suspendert kontoen min.

Eller hvis Facebook har en algoritme som gjenkjenner visse «farlige» setninger, og deretter sensurerer eller suspenderer kontoene til personer som deler et innlegg som inkluderer disse setningene, men ikke sensurerer det opprinnelige innlegget eller suspenderer kontoen til forfatteren av innlegget. … vel, det er litt rart, ikke sant?

Uansett, kort tid etter at jeg la det ut, begynte jeg å få tilbakemeldinger som dette på Facebook:

Dette er bare noen få eksempler, men jeg tror du skjønner tegninga.

Poenget er tilsynelatende at korporatokratiet føler seg så truet av tilfeldige mennesker på Facebook at de driver med disse COINTELPRO-lignende tiltakene. Seriøst, tenk på det et øyeblikk. Jeg er ikke Stephen King eller Margaret Atwood. Jeg er ikke engang Glenn Greenwald eller Matt Taibbi.

I utgangspunktet er jeg satiriker, blogger og forfatter av uvanlig litteratur med middelmådige salgstall. Likevel anser Facebook, og deres partnere i Atlantic Council og AstraZeneca og Pfizer og Moderna og hvem vet hvilke andre globale selskaper og transnasjonale grupper, som WEF og WHO, noen av min ringe status som en tilstrekkelig trussel mot deres fortelling om en ny normalitet til å verdiges Virkelighetspolitiets oppmerksomhet.

La meg presisere hvem jeg mener når jeg snakker om «Virkelighetspolitiet.» Facebooks partnerskap med Atlantic Council er bare ett eksempel, men det er utmerket. Her er en rask profil av Atlantic Council …

Atlantic Council i USA ble grunnlagt i 1961 som en tankesmie og antikommunistisk PR-organisasjon for å skaffe støtte i USA for NATO i tiden etter 2. verdenskrig … lista over dens nåværende, æres- og livstids-direktører høres ut som et tverrpolitisk galleri av amerikanske krigsforbrytere, inkludert Henry Kissinger, George P. Shultz, Frank Carlucci, James A. Baker, R. James Woolsey, Condoleezza Rice, Colin Powell, Robert Gates og Leon Panetta. Blant dens tidligere styreledere befinner seg Obama-tjenestemenn som James L. Jones (nasjonal sikkerhetsrådgiver) og Chuck Hagel (forsvarsminister).

Tankesmias leder er Brent Scowcroft, den pensjonerte amerikanske luftvåpenoffiseren som jobbet med sikkerhet og etterretning under Nixon, Bush I og Bush II-administrasjonene. Det er finansiert av store statlige- og multinasjonale selskapers interesser fra finans-, forsvars- og petroleumsindustrien.

Årsrapporten for 2017 dokumenterer betydelige bidrag fra HSBC, Chevron, The Blackstone Group, Raytheon, Lockheed Martin og Ford Motor Company, blant mange andre. Google Inc. er også oppført i sponsorkategorien 100.000 til 250.000 dollar. Blant de største bidragsyterne i tankesmia er det amerikanske utenriksdepartementet, Storbritannias utenriksdepartement og De forente arabiske emirater. Andre bidragsytere er Saudi-Arabia, Qatar, Boeing, BP, Exxon og US Army, Navy, Air Force and Marines.

Kevin Reed, WSWS

Dette er folkene som politiserer «virkeligheten» («virkeligheten» de har produsert og produserer minutt for minutt), og bestemmer hva som offisielt skjedde, og ikke skjedde, og hva det betyr, og hva som kvalifiserer som en «autoritativ nyhetskilde»,og “faktasjekker” alt vi ser på internett. Dette er ikke en haug med kvisete IT-nerder som skriver slurvet kode i Silicone Valley. Det er den globale kapitalismen og det militærindustrielle komplekset.

Hvis du er en av mine «nye normale» eks-venner og -kolleger (eller en av mine Facebook- eller Twitter-troll) som av ukjent grunn fortsatt leser denne spalten, kanskje på vei til å bli eksperimentelt «vaksinert» eller melde en av naboene dine for ikke å ha på seg en maske eller befinne seg utendørs uten gyldig grunn – det er folk som de i Atlantic Council som har produsert din «virkelighet» og den såkalte «vitenskapen» du hevder at jeg «benekter», selv om virkeligheten er åpenbar…

Dette begynte selvfølgelig ikke med «den nye normalen». Hvert maktsystem produserer sin egen ”virkelighet” (totalitære systemer mer fanatisk enn andre). Nei, jeg har skrevet om produksjonen av «normalitet» og krigen mot dissens og populisme som den globale kapitalismen har ført nådeløst på mot alle og enhver som er imot dens hegemoni eller nekter å tilpasse seg ideologien, helt fra den tiden da jeg fremdeles skrev kjetterske artikler som denne for CounterPunch ... før redaksjonen der så hvilken vei vinden blåste og gjorde ideologiske utrenskninger for å komme tilbake i den globale kapitalismens nåde (Etter denne ideologiske utrenskingen, gjenopprettet Google deres status som «virkelige nyheter»).

Og det er slik kontroll over virkeligheten fungerer. Det er i utgangspunktet en mobbeoperasjon. Hele fenomenet med «kanselleringer». Selve betegnelsen er misvisende. Vi snakker om et globalt imperium som pålegger total ideologisk konformitet (eller enklere sagt, sin versjon av «virkeligheten») på hele planeten ved bruk av frykt og makt. Nazistene kallte denne prosessen Gleichschaltung.

Global kapitalisme har nådd det stadiet hvor den ikke lenger trenger å tolerere dissens (noen som helst form for dissens, fra et hvilket som helst hold) for å opprettholde illusjonen om «frihet og demokrati», fordi det ikke eksisterer noe alternativ til global kapitalisme. Den er overalt. Det er ingen steder å gjemme seg. Når Virkelighetspolitiet finner deg, og truer med å «kansellere» deg, har du to valg … adlyde eller bli borte.

Hvis du er en palestiner, en syrer, en jemenitt, president i et lite samarbeidsvillig afrikansk land eller en annen type ikke-vestlig person, kan det ofte skje at du forsvinner fysisk. For folk i vest er forsvinningen mindre dramatisk og endelig. Du vil ganske enkelt bli visket bort fra internett, sparket fra jobben din, sosialt utstøtt, ansett som et «farlig individ», «rasist», «antisemitt», «konspirasjonsteoretiker», «innenlandsk terrorist», «vaksinemotstander» en «Covid-benekter.»

Hvis du skriver for uavhengige medier, eller en fremtredende aktivist, advokat eller lege, eller bare noen med en stor plattform på sosiale medier, og ikke har sett lyset med «Den nye normalen», vil du bli demonisert, fratatt dine finansieringsmuligheter, fjernet, sensurert og utsatt for den typen skumle COINTELPRO-taktikker jeg beskrev ovenfor.

Hvis du ikke tror meg, er det bare å spørre Robert F. Kennedy, Rainer Fuellmich, Vanessa Beeley, Whitney Webb, James Corbett, Ken Jebsen, Cory Morningstar, The Last American Vagabond, Geopolitics & Empire, The Center for Research on Globalization, OffGuardian

…og utallige andre mennesker og medier som har utfordret den offisielle fortellingen om «Den nye normalen».

Eller ta en titt på denne «advarselen» du får på Twitter hvis du prøver å lese noe publisert av OffGuardian

Jeg kan fortsette med eksempler i det uendelige, og jeg er sikker på at jeg vil gjøre det i fremtidige artikler. Det er på en måte den eneste nyhetssaken for øyeblikket, overgangen fra simulert demokrati til patologisert totalitarisme som den globale kapitalismens styrende struktur. Jeg skal gi deg ett bilde til, i denne allerede altfor billedrike artikkelen. Du trenger ikke bekymre deg den har blitt grundig «faktasjekket», så det er ikke nødvendig å lese eller sette spørsmålstegn ved det med liten skrift (selv om jeg har på følelse at du vil) …

Se opp for disse «ikke-relaterte tilfeldighetene» ved vaksinene. Noen av dem, hører jeg, kan være ganske ekle.


Med velvillig tillatelse fra CJ Hopkins, en amerikansk forfatter og satiriker bosatt i Berlin.

Reklame