Var «Q Anon» en del av FBIs psykologiske krigføring?

a

qanon fbi

Av Swiss Policy Research

En nylig granskning fra Reuters kan tyde på at «Q Anon» faktisk var en del av FBIs psykologiske krigføring. (Wikipedia-definisjon)

Fenomenet «Q Anon» som dukket opp mot slutten av oktober 2017, har generelt blitt sett på som et bedrag eller en spøk på et nettforum, som så havnet ut av kontroll. Før «Q anon» var det andre lignende angivelig innsidere, som “FBI anon”, “CIA anon” og “White House insider anon”.

“Q Anon” kalte seg opprinnelig “Q clearing patriot”. Kevin M. Shipp, som tidligere jobbet med kontraetterretning for CIA, forklarte at en reell varsler med Q-klarering – dvs. noen som har den høyeste sikkerhetsgodkjenningen i USAs energidepartement, som kreves for å få tilgang til topphemmelig atomvåpeninformasjon – ville blitt identifisert og fjernet innen få dager.

Imidlertid rapporterte Reuters i november 2020 at de aller første kontoene på sosiale medier som markedsførte «Q Anon» faktisk var «knyttet til Russland» og til og med «støttet av den russiske regjeringen». For eksempel hadde den aller første Twitter-kontoen som noensinne brukte uttrykket «Q Anon» på sosiale medier, «retvitret obskure russiske tjenestemenn», ifølge Reuters.

Disse påståtte «russiske sosiale mediekontoene», som lot som de var amerikanske patrioter, var i kontakt med politisk konservative amerikanske YouTubere og trakk oppmerksomhet til «Q Anon».

Med tanke på de nylige avsløringene fra den britiske etterforskeren David J. Blake – som for første gang var i stand til på en endelig måte å vise på teknisk nivå at den “russiske hacking-operasjonen» var en psykologisk kampanje på internett drevet av FBI og entreprenører for FBI som cybersikkerhetsselskapet CrowdStrike – kan Reuters-rapporten kan faktisk tyde på at “Q Anon” ikke bare var en svindel, men enda en psykologisk krigslist fra FBIs side.

Det er verdt å merke seg at det amerikanske cyber-etterretningsfirmaet New Knowledge ble tatt i å lage et falskt “nettverk av russiske automatiserte bots” i Alabama i 2017, for å påvirke et valg til Senatet. Selskapet er grunnlagt av tidligere NSA- og DARPA-ansatte, og ble i 2018 gitt i oppdrag av Det amerikanske senatets etterretningskomité, å undersøke påstått innblanding fra «russiske sosiale medier» i forbindelse med det amerikanske presidentvalget i 2016.

Hvis “Q Anon” – i likhet med den “russisk hackeren” Guccifer2.0, er spilt av en av FBIs innleide cybersikkerhetseksperter – virkelig var en FBI-krigslist, kan målet ha vært å ta kontroll over, sette i vanry og til slutt avspore velgerstøtten til USAs president Trump. I dette tilfellet kan «Q Anon» -bevegelsen ha vært en moderne versjon av FBIs opprinnelige COINTELPRO-program.


Med velvillig tillatelse fra SPR.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s