Syrias utenriksminister i FN: Alle utenlandske styrker som opererer i våre territorier uten vår godkjenning, er okkupasjonsstyrker og må trekke seg tilbake umiddelbart

Walid Al-Moualem(bilde:FN)

Av Stephen Lendman

Siden begynnelsen av 2011 har Syria, dets legitime regjering og innbyggere blitt utsatt for en USA-ledet aggresjon.

Initiert av Obama, fortsetter Trump hva hans forgjenger begynte, inkludert voldtekten og ødeleggelsen av Raqqa, og massakreringen av tusenvis av sivile under det falske påskuddet å bekjempe IS, som USA opprettet og støtter.

CIA-folk angriper Syria og hjelper aktivt jihadister. Pentagons styrker okkuperer ulovlig territorium i nord og sør, omtrent 30% av landet.

Rundt 18 baser brukes som plattformer for uendelig krig, samt opplæring av IS og andre terrorister, som brukes som det amerikanske imperiets fotsoldater, hjulpet av Pentagon-ledet terrorbombing.

Den syriske utenriksministeren Walid al-Moallem talte til FNs generalforsamling på lørdag og bekreftet sin regjerings engasjement for å fortsette å bekjempe USA-støttede terrorister til de blir smadret og eliminert.

Han understreket at enhver avtale om Syria er ugyldig uten samtykke fra de styrende myndighetene, noe folkeretten krever.

«Vi møtes i dag i et øyeblikk når bildet kan være dystert globalt,» forklarte han, og la til:

“Grunnlaget for globale politiske, økonomiske, juridiske og sikkerhets-anliggender står overfor deres største trussel siden opprettelsen av” FN i juni 1945 – i dag med 193 medlemsland.

Al-Moallem: “Konflikter og trusler mot internasjonal fred og sikkerhet er økende. Utsiktene til krig overstiger langt de til fred.»

”Skjebnen til en balansert global økonomi har blitt usikker. Brudd på internasjonale konvensjoner og traktater har blitt normen, mens den uhemmete bruken av tiltak ulovlige i henhold til folkeretten, som støtte til terrorisme og innføring av økonomiske embargoer, er ute av kontroll.»

”Alt dette skaper bare kaos over hele verden, og erstatter gradvis rettsstaten med jungelens lov, setter våre lands fremtid i fare og tvinger folket vårt til å betale prisen, ofre deres sikkerhet, deres stabilitet, deres velvære og livene deres.»

Det er ingen tvetydighet rundt hvem som er den største forbryteren globalt, som forfølger sine hegemoniske mål over hele verden på bekostning av fred og rettferdighet i inn- og utland.

Det USA-dominerte NATO, Israel, saudierne og deres gangster-partnere opererer etter sine egne regler – folkeretten kasseres for å nå deres mål, uendelige angrepskriger er den viktigste strategien de har valgt, og andre fiendtlige handlinger som følger med det.

Al-Moallem: «Våre innbyggere har lidd i mer enn åtte år under svøpen av [USA-støttede] terrorister som har slaktet uskyldige mennesker, forårsaket en humanitær krise, ødelagt infrastrukturen vår og plyndret landet.»

«Å få slutt på dette globale marerittet som hjemsøker alle, krever en genuin internasjonal vilje» – noe som virkelig mangler. Europa og de fleste land i regionen støtter USAs aggresjon mange steder.

Sikkerhetsrådets resolusjoner for konfliktløsning “følges ikke”, klaget al-Moallem – på grunn av USAs imperialistiske raseri, og la til:

“Titusenvis av utenlandske terrorist-kjempere er brakt til Syria fra mer enn 100 land, med støtte og dekning fra stater som alle vet hvem er” – særlig USA.

Syria er Washingtons krig, som fortsetter i det uendelige så lenge de uforsonlige avviser gjenoppretting av fred og stabilitet i landet.

Al-Moallem: «Det er kjent for alle at Idlib [en provins i Nord-Syria] for tiden er den største samlingen av utenlandske terrorist-kjempere i verden, ifølge rapporter fra Sikkerhetsrådets spesialiserte komiteer.»

Støttet av USA og deres imperialistiske partnere, fører de fortsatt terrorkrig mot syriske styrker, sivile og Russlands Khmeimim-flybase – mens de holder rundt tre millioner innbyggere i Idlib som gisler, som menneskelige skjold.

Al-Moallem fordømte «det tyrkiske regimet» for å ha brutt Sotsji-avtalens deeskalerings-sone, etablert av Moskva, Teheran og Ankara.

Erdogans regime «gir aktivt terrorister i Idlib all form for støtte, inkludert våpen som er mer avanserte.»

«Den al-Qaida-tilknyttete al-Nusra-fronten har overtatt kontrollen av 90% av Idlib, og de tyrkiske observasjons-punktene som er opprettet i Syria er blitt brukt til å støtte disse terroristene og blokkere den syriske hærens fremrykninger i krigen mot dem.»

«Det tyrkiske regimet skynder seg nå med støtte fra vestlige land til å beskytte al-Nusra-fronten og andre terrorgrupper der, akkurat som de har gjort før.»

«USA og Tyrkia opprettholder en ulovlig militær tilstedeværelse i Nord-Syria.»

«De har vært så arrogante at de til og med diskutere og kom til enighet om opprettelsen av en såkalt ‘sikker sone’ i Syria, som om de planla å etablere denne sonen på amerikansk eller tyrkisk jord!»

“Dette er et brudd på folkeretten og FN-pakten. Enhver avtale om deler av Syria uten samtykke fra den syriske regjeringen fordømmes og avvises i form og i innhold.»

«Alle utenlandske styrker som opererer i våre territorier uten vår godkjenning, er okkupasjonsstyrker og må trekke seg tilbake umiddelbart.»

«Hvis de nekter, har vi rett til å treffe alle tiltak som er autorisert i henhold til folkeretten.»

«Sammen med vår kamp mot terrorisme, har vi vært opptatt av å føre den politiske prosessen fremover.»

«Vi deltar i Astana-møtene, som viser seg effektive, og vi ønsket velkommen resultatene fra den syriske kongressen i Sotsji, inkludert innkallingen til et utvalg for å diskutere grunnloven.»

«Samtidig gjør Syria enorme anstrengelser for å forbedre den humanitære situasjonen på bakken og gjenoppbygge det terroristene ødela.»

«Det er gjort betydelige fremskritt til tross for den ulovlige og umenneskelige økonomiske blokaden som enkelte land har pålagt folket vårt.»

«Blokaden har begrenset tilgangen til medisinsk utstyr, medisin, oljeprodukter som er nødvendige for elektrisitet, gass til husholdninger og fyringsolje.»

«USA har til og med truet selskaper som deltar på handelsmessen i Damaskus, for å kvele all økonomisk aktivitet i Syria.»

«Hvis de ikke oppnår sine mål gjennom væpnet terrorisme, tyr disse landene til økonomisk terrorisme, en like brutal form for terrorisme, innføring av en blokade og ensidige økonomiske tvangstiltak.»

Sammen med Pentagon, Storbritannia og franske krigsfly, terrorbomber Israel syriske mål etter eget forgodtbefinnende – dette er selve definisjonen av utilslørt aggresjon.

Mørke krefter i begge de amerikanske partiene ønsker at det suverene Syria skal ødelegges og erstattes av et pro-vestlig marionett-tyranni.

Planen handler om å eliminere en israelsk rival og isolere Iran regionalt. Trump-regimets terrorkrig raser mot begge land – mot Iran ved omfattende økonomisk terrorisme, rettet mot økonomien og folket.

I stedet for å utfordre lovløse amerikanske handlinger, som voldtar og ødelegger det ene landet etter det andre og er ansvarlig for millioner av døde og rystende menneskelig lidelse, forbrytelser mot freden og mot menneskeheten – gjesper verdenssamfunnet og gjør ingenting.


Med velvillig tillatelse fra Stephen Lendman (f.1934), en uavhengig analytiker som bor i Chicago.