Alt skal være klappet og klart til krig mot Russland innen 2021

Det nye NATO-hovedkvarteret i Ulm gjør seg klar for krig. Midt i oktober transporteres amerikanske tropper og panservogner over hele Tyskland.
NATO-styrker øver på elvekryssing i Øst-Europa (Photo by Sgt. Gregory Summers/public domain)

Av Jörg Kronauer

Den tyske hæren Bundeswehr og deres NATO-allierte jobber hardt med optimaliseringen av sine planer om militære stasjoneringer mot Russland. I dag (17.9) samles NATO-representanter i den sør-tyske byen Ulm for en «sikkerhetskonferanse», der de skal diskutere status og framtidsutsiktene rundt etableringen av det nye felleshovedkvarteret for rask troppe- og materiell-transport (Joint Support Enabling Command, JSEC). Samtidig pågår forberedelser for neste runde stasjonering av amerikanske tropper, som skal være i gang fra midten av oktober. De skal reise fra nederlandske havner via Tyskland til Polen.

Som en del av troppe-stasjoneringen, blir rundt 3500 soldater og mer enn 2000 militære kjøretøyer, inkludert 85 Abrams tunge stridvogner og 120 «Bradley» pansrede infanterikjøretøyer, sendt fra Texas til Polen, ifølge opplysninger fra USAs væpnede styrker. Der skal de erstatte en tilnærmet lik styrke som vil vende tilbake til USA etter ni måneders militær aktivitet i Øst- og Sørøst-Europa. Siden opptrappingen av Ukraina-konflikten, har amerikanske soldater jevnlig gjennomført øvelser i området fra Estland til Romania, dvs. fra de Baltiske stater til Svartehavet, sammen med de lokale væpnede styrkene. Målet er å være best mulig forberedt på en krig – mot Russland. Bare for året 2019 vil Operation Atlantic Resolve – det offisielle navnet på oppdraget – bestå av 50 militærøvelser med 50 partnernasjoner, ifølge Pentagon.

Et viktig element i Operation Atlantic Resolve er optimalisering av troppetransport. For eksempel viste det seg allerede i de første øvelsene at mange veier, broer og underganger i Øst- og Sørøst-Europa ikke tåler tungt amerikansk militært utstyr eller ganske enkelt er for små for store militære kjøretøyer. Også i transitten av tropper gjennom Tyskland ble det stadig oppdaget mangler. «Vi måtte forbedre enkelte ting,» for eksempel «informasjonsarbeid», melder brigadegeneral Hartmut Renk. Bundeswehr-offiseren tjener for tiden som stabssjef ved US Army Europe – dette allerede som det tredje tyske militære offiseren. Dette bør betraktes som et uttrykk for den høye prioriteringen som de amerikanske væpnede styrkene tildeler Tyskland som et oppmarsjområde mot Russland og Bundeswehr som en samarbeidspartner i sendingen av tropper mot øst. Fordi de amerikanske troppene samles i den vestpolske byen Zagan, for å derfra strømme ut til sine øvelser, flyttes troppene hovedsakelig gjennom den tyske delstaten Brandenburg.

Optimaliseringen av dette arbeidet, men også andre troppebevegelser, er til syvende og sist oppgaven til den nye JSEC-hovedkvartertet i Ulm, som ble besluttet opprettet i 2018. Arbeidsoppgavene inkluderer alt fra håndtering av mellomstatlige formaliteter til styring av infrastruktur og organisering av troppeforflytninger. Målet er å tillate en lynrask utplassering – mot Russland. Mens et amerikansk hovedkvarter i Norfolk i delstaten Virginia organiserer forsterkninger over Atlanterhavet, er det nye hovedkvarteret i Ulm ansvarlig for videre transport av de væpnede styrkene i Europa. JSEC, som skal være i full drift senest i 2021, er ikke bare egnet for bruk av NATO, men også for fremtidige utplasseringer av en «europeisk hær.»


Junge Welt/ Aufmarschgebiet BRD/ 17/09/2019

3 kommentarer

 1. Hei.
  Påstandene er jo svært alvårlige. Men er de «Fake news»?
  Dersom du hadde påført dokumentasjoner på alle påstandene så hadde jeg kunne tro det var sant, for da kunne jeg kontrollere.
  mvh
  Rein Gunnestad

  Liker

Kommentarer er stengt.