Fingerte terrorangrep skal presse Europa til å straffe Iran

Israels hemmelige tjeneste Mossad, med CIA bak seg, prøver å gjøre Iran til syndebukk for påståtte drapsforsøk i Europa – nesten samme dag som de drakoniske amerikanske sanskjonene innføres. Man aner at psykologisk krigføring er på ferde for å tvinge europeerne til å adlyde sanksjonene.
«Tomme tønder buldrer mest»

Fra Moon of Alabama

I september døde cirka 30 personer i et terrorangrep i Iran. To grupper, en arabisk separatistbevegelse, såvel som terrorgruppen Den islamske staten, tok på seg ansvaret for udåden. Etter en etterforskning, konkluderte Iran med at det var IS som var ansvarlig. De tok hevn mot de identifiserte gjerningsmennene.

Seks uker senere hevder Danmark, uten å framlegge bevis, at Iran forsøkte å drepe en leder av den arabiske separatistbevegelsen på grunn av hendelsen. Iran benekter å ha forsøkt dette. Den høyreorienterte danske regjeringen bruker påstanden til å kreve at andre europeiske land skal innføre sanksjoner mot Iran.

Det er usannsynlig at Iran ville gjøre slike ting i Europa mens de har et overhengende behov for å redusere skaden fra amerikansk sanksjoner, over en hendelse de allerede har straffet IS for.

De danske påstandene skal være basert på opplysninger fra Mossad. Dette øker bare mistanken om at drapsplanen er en operasjon under falskt flagg, som har likhetstrekk med en lignende hendelse nylig i Belgia. Men mer sannsynlig er det at CIA står bak denne slags operasjoner.

Detaljene:

Den 22. september drepte væpnende menn 29 og skadet mer enn 70 deltakere og tilskuere på en militærparade i den iranske byen Ahvaz:

Tre av angriperne ble skutt i sammenstøt med sikkerhetsstyrkene og en annen ble arrestert, rapporterte nyhetsbyråer.

«Terrorister forkledde som medlemmer av Det islamske revolusjonsgarden (IRGC) og Basiji (frivillige) styrkene, åpnet ild mot myndighetene og tilskuerne fra bak tribunen under paraden, sier guvernøren i Khuzestan, Gholam-Reza Shariati, ifølge IRNA.

Talskvinne for USAs utenriksdepartement Heather Nauert omtalte også angrepet som terrorisme. Nauert sa: «Vi står sammen med det iranske folk mot landeplagen av radikal islamsk terrorisme og uttrykker vår sympati med dem i denne forferdelige tiden».

Den islamske staten og en arabisk separatistbevegelse tok begge på seg ansvaret:

Den 22. september 2018 tok Yaqoob Al-Ahvaz på seg ansvaret for angrepet i Ahvaz, i en kommentar til den britiskbaserte kanalen Iran International TV. Han sa at hans gruppe Ahvaz National Resistance, en del av arabisk bevegelse for frigjøring av Ahvaz-provinsen, «ikke hadde annet valg enn å gjøre motstand.» En uttalelse den 23. september på gruppens nettsted, benektet ansvaret for angrepet, og sa at ansvaret var istedet ligger hos en «gruppe som er utvist fra organisasjonen siden 2015.»

Etter at Yaqoob Al-Ahvaz tok på seg ansvaret, anklaget Iran Saudi-Arabia for deltagelse i angrepet:

IRGCs talsmann Ramezan Sharif sa at angriperne hadde tilknytning til en terroristgruppe støttet av Saudi-Arabia, sa Irans statsdrevne Press-TV.

«Individene som skjøt på tilskuerne og de væpnede styrkene under paraden, har forbindelser til al-Ahvaziya-gruppen som er finansiert av Saudi-Arabia,» sa Sharif. Saudi-Arabia har ennå ikke svart på påstandene.

Det britiske baserte Iran International TV, hvor Yaqoob Al-Ahvaz tok på seg ansvaret, finansieres av et firma med forbindelser til prins Mohammed bin Salman.

For flere år siden begikk denne separatistbevegelsen, også kjent som Al-Ahvaziya, flere terrorangrep i Iran. Dens ledere bor i Nederland og Danmark.

Iran minnet straks disse landene om deres plikter:

Irans utenriksdepartement innkalte ambassadørene fra Nederland og Danmark sammen med en høytstående britisk diplomat på lørdag, for å overlevere en sterk protest mot angrepet, rapporterte Irans statsstyrte medier.

Bahram Ghasemi, talsmann for Irans utenriksdepartement, sa at Iran «på nytt understreket» en tidligere advarsel til diplomatene om tilstedeværelsen i deres respektive land av medlemmer av en gruppe som Iran klassifiserer som terrorister. Iran ønsker de skal arresteres og rettsforfølges.

Ifølge IRNA sa Ghasemi «det er uakseptabelt» at medlemmer av en terroristgruppe tillates i disse landene. De er heller ikke inkludert på EUs terrorliste, bare fordi de ikke har begått forbrytelser på europeisk jord.

Noen få dager senere konkluderte Iran med at angrepet ikke ble begått av Ahvaz-bevegelsen, men av IS. Den 1. oktober svarte Iran med et rakett-bombardement som rammet Den islamske statens baser i Syria:

Den iranske revolusjonsgarden (IRGC) kunngjorde at de har bombet et område i Øst-Syria som gjengjeldelse for terrorangrepet mot en militærparade i iranske Ahvaz for ti dager siden.

IRGC bekreftet at terroristgruppen de angrep stod bak terrorangrepet som drepte over et dusin og skadet mange flere i byen Ahvaz.

En ny operasjon mot planleggerne av angrepet fant sted 15. oktober i Irak:

Irans revolusjonsgarde sa tirsdag at de hadde drept «bakmannen» som hadde organisert et angrep på en militærparade i den iranske byen Ahvaz i forrige måned, der 25 mennesker døde, nesten halvparten av dem medlemmer av revolusjonsgarden.

Revolusjonsgarden sa i en uttalelse publisert i statlige medier at sine styrker hadde drept en mann med navn Abu Zaha og fire andre militante i Diyala-provinsen i Irak. En nyhetsside som drives av Irans statlige TV-kanal, sa at Abu Zaha var medlem av Den islamske staten.

Dette avsluttet problemet for Iran.

Den 30. oktober anklaget Danmark plutselig Iran for et drapskomplott mot en leder av separatist-gruppen:

Den danske statsministeren Lars Løkke Rasmussen beskrev Irans påståtte drapsplan mot en separatistisk leder i eksil i Danmark som «helt uakseptabel».

Den iranske ambassadøren til København ble innkalt til utenriksdepartementet på grunn av påstandene.

En norsk statsborger med iransk opphav ble arrestert i Sverige 21. oktober i forbindelse med den påståtte planen. Mannen benektet anklagene.

Myndighetene startet en massiv menneskejakt den 28. september, som førte til stengning av veier, tog, ferger og broer over hele Danmark.

På tirsdag bekreftet Danmarks etterretningssjef Finn Borch Andersen at de gjorde dette for å forpurre den angivelige planen.

Dansk etterretning beskyldte den norske statsborgeren for å ha tatt bilder av et hus der en av ASMLA-lederne bor. De presenterte ingen bevis for sine påstander.

Iran avviste anklagene:

En talsmann for Irans utenriksministerium sa at slike «ubalanserte rapporter» og påstander var en del av «fiendens planer og konspirasjoner» for å skade forholdet mellom Iran og Europa, ifølge nyhetsbyrået Tasnim.

Det virker som om den danske regjeringen, ledet av partiet Venstre, kollaborerer med USA og Storbritannia for å sabotere Europas uvillighet til å slutte seg til amerikanske sanksjoner mot Iran:

Rasmussen sa etter et møte med sin britiske motpart Theresa May i Oslo at han verdsatte hennes støtte.

«I nært samarbeid med Storbritannia og andre land vil vi forsvare oss mot Iran,» tvitret han. [Eng: ‘stand up to Iran’]

Utenriksminister Anders Samuelsen sa at Danmark ville diskutere videre handlinger med europeiske partnere de kommende dagene.

USAs utenriksminister Mike Pompeo gratulerte Danmark for å ha arrestert «en iransk regimemorder».

Tidligere generalsekretær i NATO og USAs marionett Anders Fogh Rasmussen er forgjengeren til Venstres nåværende partileder og dansk statsminister Lars Løkke Rasmussen. Begge ivrer for en militærpolitisk hard linje.

I går rapporterte israelsk journalister at informasjonen Danmark handlet på grunnlag av, kom fra Israel:

Barak Ravid @BarakRavid – 10:12 utc- 31 okt 2018

Israelske Mossad ga den danske sikkerhets- og etterretningstjenesten (PET) informasjonen om drapsforsøket som ble planlagt av den iranske etterretningstjenesten mot lederen av den iranske opposisjons-organisasjonen ASMLA, fortalte en israelsk tjenestemann til meg

Vel – hvis israelske tjenestemenn sier at Iran har gjort noe slemt, er det sikkert sant (sarkasme).

Irans utenriksminister beskylder Israel for å gjennomføre operasjoner under falskt flagg for å anklage Iran:

Javad Zarif @JZarif – 20:15 utc – 31 okt 2018

Mossads perverse og sta planting av falske flagg (mer om dette senere) kun styrker vårt løfte om å engasjere oss konstruktivt med verden. […]

Times of Israel noterer:

Danmarks anklager mot Iran fulgte avsløringen av et annet mistenkt iransk plan for å angripe en demonstrasjon arrangert av en opposisjonsgruppe i Paris i juni. Ifølge israelske rapporter bidro Mossad til å forhindre dette angrepet, noe som førte til arrestasjonen av flere iranere i Europa, inkludert en diplomat.

Den tidligere komplottet involverte to medlemmer av den anti-iranske terrorkulten MEK i Belgia. De ble stanset med eksplosiver som de angivelig skulle bruke til å sprenge en MEK-konferanse i Paris:

Påstanden om at iranske agenter planla et angrep på fransk jord, truer Europas støtte til avtalen. Mens amerikanske og israelske embetsmenn øker presset på Europa, for å få dem å kutte forbindelsene til Teheran, har de nevnt dette som en årsak til at Macron og andre ledere bør avslutte sin støtte til avtalen.

På tirsdag kunngjorde Danmark at de hadde forpurret en iransk operasjon for å drepe en dissident. Dermed økte presset på Europa for å gjøre holdningen mot Teheran hardere. En talsmann for Irans utenriksdepartement sa at Iran ikke hadde noe med saken å gjøre.

Det mest interessante spørsmålet med slike komplott er alltid «Cui bono?» Hvem drar nytte av disse hendelsene?

Iran har ingen interesse i å skape vanskeligheter i forholdet til Europa like før den andre runden av amerikanske sanksjoner, som truer landets økonomiske velvære, vil tre i kraft tidlig denne måneden. Iran har allerede tatt hevn for Ahvaz-angrepet. De trenger ikke å takle en eller annen separatist uten tilknytning til saken som bor i Danmark. Iran trenger Europa for å redusere virkningene av de amerikanske sanksjonene. Dette målet gjør at enhver slik operasjon ikke er aktuell.

Både MEK-komplottet og saken i Danmark lukter av operasjoner under falskt flagg. I begge tilfellene ble ingen skadet. I begge tilfellene ble noen uten nåværende forhold til Iran arrestert. Begge sakene ble avslørt etter at informasjonen angivelig ble gitt av Mossad.

Men er det egentlig Israel som arrangerer disse hendelsene? Begge hendelsene tjener amerikanske interesser i like stor grad. Det er ingen hemmelighet at USA ønsker å forhindre at Europa undergraver de amerikanske sanksjoner mot Iran.

I juni 2017 startet Trump-administrasjonen en ny CIA-arbeidgruppe for å planlegge og iverksette skjulte operasjoner mot Iran. Den ledes av tjenestens mest hensynsløse offiser:

Han er kjent som Den mørke prinsen eller ayatolla Mike, kallenavnet han fikk som den sentrale etterretningsagenten som overvåket jakten på Osama bin Laden og den amerikanske droneangreps-kampanjen som drepte tusenvis av islamistiske militanter og hundrevis av sivile.

Nå er det offisielt. Michael D’Andrea har fått en ny jobb. Han leder CIAs operasjoner mot Iran, ifølge nåværende og tidligere etterretningstjenestemenn. Utnevnelsen er det første store tegnet på at Trump-administrasjonen har begynt å føre ut i livet den harde linjen presidenten tok imot Iran under valgkampen.

D’Andreas sin nye rolle er en av flere ting i etterretningstjenesten som signaliserer en mer aktiv bruk av skjulte operasjoner under ledelse av Mike Pompeo, den konservative republikaneren og tidligere kongressmannen.

Et år senere opprettet den samme Mike Pompeo, nå utenriksminister, Iran Action Group i utenriksdepartementet. Det er en gruppe som skal komplementere CIA-gruppen. Man vet svært lite om hva begge gruppene har bedrevet med så langt. Hva har ayatolla Mike gjort siden han tok over sjefstolen for 18 måneder siden?

Det er sannsynlig at operasjonene under falskt flagg i Europa, som de i Belgia og Danmark, arrangeres av CIA, med Mossad bare i en hjelperolle. USA har ikke råd til å innrømme at de skaper falske terroristhendelser i Europa, mens overvurderte Mossad elsker å ta æren for alt som skjer i denne verden.

Europa har ingen interesse i å støtte eller eskalere Trumps krig mot Iran. EU-land bør kreve virkelig solide bevis fra Danmark og andre anklagere mot Iran, og bør ikke handle på grunnlag av vage beskyldninger.


Med velvillig tillatelse fra det uavhengige nettstedet Moon of Alabama.

 

Reklamer