FN-leder Guterres motstander av Syrias frigjøring

CC Wikimedia

Av Stephen Lendman

Med få unntak, krever jobben som FNs generalsekretær at den utvalgte må selge sin sjel til Washington. Ingen kvinne har til nå innehatt stillingen.

Han er utvalgt av USA for å tjene deres interesser, som de fleste av hans forgjengere, spesielt Ban ki-Moon og Kofi Annan.

FNs generalsekretær Antonio Guterres er et pålitelig verktøy et imperium som åpent bryter prinsippene i FN-pakten og annen folkerett. Han er en skam for FN.

Han er motstander av frigjøringen av Syria. Han ignorerer USAs aggresjon og støtten til IS, al-Nusra og andre terrorister – brukt som imperiets fotsoldater mot landets legitime regjering. De er ansvarlige for utallige grusomheter under hele krigen, støttet og oppmuntret av Washington.

Siden 2014 har de blitt hjulpet av Pentagon-ledet terrorbombing, ansvarlig for massakrer på utallige tusener sivile og ødeleggelse av sentral infrastruktur. Dette er forbrytelser mot freden og mot menneskeheten. Guterres ignorerer dette konsekvent med sin taushet. Han støtter det som krever fordømmelse og at folk stilles til ansvar.

Foran den viktige syriske bakkeoffensiven for å frigjøre Idlib-provinsen, den siste store terrorist-bastionen i landet, gjentok Guterres Trumps tidligere advarsel mot «skjødesløse angrep på Idlib», og tilføyde:

«Russerne og iranerne vil begå en alvorlig humanitær feil hvis de tar del i denne potensielle menneskelige tragedien. Hundretusener av mennesker kan bli drept. Ikke la det skje!»

Da han talte til journalister på tirsdag, sa Guterres at det er «helt vesentlig» å unngå en stor offensiv. Han ignorerer at det ikke finnes andre midler til å bli kvitt den amerikanske-støttede terroristplagen i provinsen.

Han har vært på feil side av konflikten siden han begynte i stillingen i januar 2017. Guterres oppfordret Russland, Iran og Tyrkia til å fortsette å prøve å finne diplomatiske midler for å forhindre en opptrapping, og la til:

«Uten en sterk forpliktelse fra alle disse partene, kan vi havne i en situasjon som vil føre til den typen massive slag som ville ha uforutsigbare konsekvenser.»

Tungt bevæpnet og støttet av Vesten, Israel og deres imperialistiske partnere, avviser terroristene som kontrollerer Idlib en diplomatisk løsning på konflikten. Strid er den eneste måten å bli kvitt dem på. Ingen andre løsninger er realistiske.

Dette er ‘alle kampers mor’ siden den amerikansk-startede aggresjonen begynte i mars 2011. Mye avhenger av utfallet.

Guterres ignorerte den amerikansk-ledete aggresjonen i landet og støtte til IS og andre terrorister fra Obama- og Trump-regimene, NATO, Israel og deres imperialistiske partnere.

Han kritiserte syriske styrker som bekjempet disse terroristene og deres rett til selvforsvar, bekreftet i Sikkerhetsrådets resolusjon 2401 og annen folkerett.

Han har har vært taus om de åpne bruddene på sikkerhetsrådet resolusjon 2254 av USA/NATO/Israel/Saudi-Arabia/De forente arabiske emirater. Resolusjonen forlanger en våpenhvile og diplomatisk løsning på årene med konflikt – Obamas krig, fortsatte i det uendelige av Trump.

Forrige måned uttalte han seg, via en talsmann, mot den syriske innsatsen for å frigjøre Idlib fra de amerikansk-støttede terroristene:

«Generalsekretæren appellerer sterkt til den syriske regjeringen og alle parter om å utøve selvbeherskelse og prioritere beskyttelse av sivile.»

Han har vært taus om et forestående angrepet med kjemiske våpen under falsk flagg, der Syria skulle få skylden og som skulle brukes som påskudd for en omfattende terrorbombing av syriske steder av USA,Storbritannia og Frankrike.

Han ignorerte Syrias utenriksminister Walid al-Muellem, som sa at al-Qaida-tilknyttede White Helmets har kidnappet 44 barn fra Idlib og har tenkt å bruke dem som rekvisitter i det iscenesatte kjemiske angrepet.

Han unngikk å forklare at Damaskus har eliminert hele sin beholdning av kjemiske våpen og aldri noensinne har brukt disse våpnene i krigstid. De har suksessfylt befridd områder kontrollert av amerikansk-støttede terrorister utelukkende ved hjelp av konvensjonelle våpen.

Separat tvitret han «En stor kamp i Syrias Idlib-provinsen vil skape et humanitært mareritt, større enn noen annet sett i denne blodstenkede konflikten.»

Han ignorerte partene som er ansvarlige for krigen i Syria og som skaper de forferdelige forholdene.

En sluttkommentar

På tirsdag sa Vladimir Putins spesialutsending til Syria Alexander Lavrentiev: «Russland og andre garantist-stater gjør alt de kan for å løse problemet med Idlib med minst mulig tap, samt garantere sikkerheten til sivile.»

Han understreket nødvendigheten av å eliminere terroristene i Syria helt og fullt, og sa at kampen mot dem vil fortsette til deres tilstedeværelse i landet er borte.


Med velvillig tillatelse fra Stephen Lendman (f. 1934). Han er en uavengig blogger som bor i Chicago.

Én kommentar

Kommentarer er stengt.