Fra Youtube til Dtube

 

Jeg skal flytte alle foredrag og dokumentarfilmer fra Youtube til Dtube, som visstnok skal være sikrere mot den stadig mer omfattende sensuren. Foreløpig tror jeg ikke dette vil bli et problem, men som ting utvikler seg kan det fort skje også for ubetydelige aktører på små språk.

Så og si alle intervjuobjektene, journalistene  og akademikerne her har fått problemer på grunn av hva de sier. Noen er på diverse flyforbudslister, har blitt nektet amerikansk visa osv. Mange har selvsagt mistet jobben og livsgrunnlaget. Og Julian Assange er jo Wanted Dead or Alive).

Resten av filmene vil bli lagt ut senere.

Selve linkene er under skjermdumpene.

John Pilger intervjuer Julian Assange:

https://emb.d.tube/#!/terje/sbcrivxq

Intervju med Udo Ulfkotte om medier. Del 1:

https://emb.d.tube/#!/terje/9bzdwz9q

Udo Ulfkotte del 2:

https://emb.d.tube/#!/terje/g6kql46i

Professor Daniele Ganser om hvordan man bør bruke medier:

https://emb.d.tube/#!/terje/cuqydv4g

Craig Murray om utenrikspolitikk og penger:

https://emb.d.tube/#!/terje/u127zetx

 

Resten av filmene vil bli lagt ut senere, litt etter litt.

5 kommentarer

 1. Både Dtube (IPFS basert) og Bitchute (torrent basert) har samme problem. Minst en node i deres nettverk må ha fila/video’n. Med mindre filecoin kommer snart og får antall IPFS noder til å ta helt av så er det viktig med lokal backup for re-upload.. eller du må kjøre din egen node der dine ting er «pinned».

  «.. The @cypherpunks run a few IPFS nodes of their own, and by «pinning» our videos in their nodes our videos are both playable immediately and also playable indefinitely..»

  «.. if you were not already aware eventually your videos on Dtube will be flushes to free up space when there is no longer a demand for that video.»

  https://d.tube/#!/v/d00k13/06gwg71u

  Liker

  • Det skjønte jeg ikke mye av 🙂

   Men backup må man ha., og mange av dem.

   Helst hadde jeg foretrukket et system som var rent fysisk utenfor USAs kontroll, men det er sannelig ikke mange steder. Hvis Dtube ikke funker får jeg se hva russerne har å tilby,

   Dtube er ikke et ferdig utviklet system, men jeg valgte det fordi Corbett snakket varmt om det.
   Det tok tre uker å starte en konto, og det er fortsatt ikke mulig å ’embedde’ en filmsnutt på samme enkle måte som fra youtube.

   Liker

   • Terje, jeg tror, hvis jeg har forstått dette riktig, at Roger sier at youtube har alle sine videoer fysisk lagret på sine servere. Men dtube og bitchute er avhengige av brukere som deler videoene.

    Bra skrevet! Er det også du som har tekstet å delt videoene på dtube?

    Liker

   • Joda, etter beste evne er alt her oversatt av meg.

    Sensur- og kneblings-tiltakene begynner å bli ganske omfattende. Det er på tide å tenke på alternativer til wordpress også.

    Liker

 2. Google, facebook etc har egne servere slik at ting blir ikke borte med mindre de vil.
  Dtube baserer seg på et distribuert system (som kalles IPFS) hvor videoene ligger på mange maskiner verden over. Dtube har antagelig noen selv også men de fleste nodene/servere i systemet kjøres av frivillige helter.

  Både Dtube og Bitchute netverkene er i startfasen og ikke veldig store. Hvis Dtube går tom for plass så vil din video bli borte. Jo mer populær Dtube blir jo hardere kamp blir det om plassen hvis ikke flere frivillige begynner å bidra med maskin/disk kapasitet i samme tempo.

  Det du kan gjøre er å kjøre en slik «node» selv og ta del i nettverket. Da kan du også markere (tagge) dine egne videoer slik at din server alltid tar vare på disse. Dermed vil de ikke bli borte selvom nettverket gjør «rydding» og fjerne ting som er gammelt/har lav popularitet for å få plass til nye videoer.

  Lyset i tunnellen er noe som heter Filecoin. Det er en blokk-kjede teknologi som prøver å skape en desentralisert markedsplass for lagring. Da kan folk verden over tjener penger på alle de gamle hardiskene de har liggende akuratt som endel folk i dag tjener penger på kryptovalutta ved bruk av grafikk kort etc. Forhåpentligvis vil denne blokk-kjeden starte opp allerede til høsten men tipper det blir 2019..

  Filecoin bruker også IPFS teknologi og dermed kan Dtube lett slenge seg på der. Hvis de tar av vil det bli veldig billig og lett å kjøpe lagringsplass for å øke kapasiteten til Dtube og hindre at ting forsvinner. Samtidig vil også nettverket bli stort med mange noder og mye kapasitet. Dermed blir det mye mer robust enn i dag. Siden dataene er spredd over hele verden med redundante kopier og kryptert blir det omtrent umulig med sensur. Klart portaler som Dtube kan sensurere, men du kan alltids embedde direktelink til fila i IPFS systemet på en web side du lager selv eller bare gi ut linken så kan folk få tak i innholdet.

  Håper det var mer forståelig 🙂

  Liker

Kommentarer er stengt.