Håp om et fredelig liv? Gjenreisningen av Aleppo er godt i gang

 

Av Sophie Mangal / Global Research

Ifølge Inside Syria Media Center sin militære korrespondanse fra stedet, begynner Aleppo, den største byen i Syria, å vende tilbake til et fredelig liv. For bare noen måneder siden, i desember i fjor, ble en rekke bydeler holdt av terrorister, som ødela urban infrastruktur og spredte frykt over hele regionen.

Men åtte måneder etter byens fullstendige frigjøring, syder det akkurat nå av reparasjonsarbeid i gatene.

Lokalbefolkningen og representanter for myndighetene deltar i arbeidet. Samtidig har guvernøren i Aleppo, Hussain Diab, personlig oppsyn med reparasjonen av viktig infrastruktur.

Satellittbilde av distriktet Sheikh Najjar

Reparasjonsarbeidet er for tiden konsentrert i Sheikh-Najjar-distriktet, hvor det er mange fabrikker, verksteder og kraftverk. Vann- og elektrisitetsforsyningen til hele Aleppo er avhengig av at denne regionen fungerer bra. Videre, avhenger hele byens økonomiske velvære også av kapasiteten i Sheikh-Najjar, fordi produksjonsanleggene for bearbeiding av bomull er konsentrert der.

Guvernør Hussain Diab inspiserer et vannrenseanlegg

I forrige uke inspiserte Diab sammen med lokale gründere en evaluering av dette distriktet, og utarbeidet en plan for videre gjenoppbygging. Under dette besøket ble guvernøren også vist en nystartet vannpumpestasjon og rensesanlegg som forsørger byen med drikkevann.

Til tross for at to tredjedeler av jernbanesporene i Syria ble ødelagt på grunn av fiendtligheter, er reparasjonssarbeidet i full gang. Ifølge Najib Fares, leder av de syriske jernbanene, ble jernbaneforbindelsen mellom provinsene Aleppo, Homs og Latakia gjenopprettet etter nesten fem års pause.

Det er verdt å legge merke til at siden begynnelsen av 2017, har mer enn 280.000 syrere brukt jernbanetransport.

Det bør også nevnes at en farmasøytisk fabrikk som leverer syriske medisiner til mer enn 100 nyåpnede apotek i byen, ble gjenåpnet i Aleppo. Før krigen var det rundt 30 lignende bedrifter i byen.

Apotek i Aleppo

Mesteparten av gjenoppbyggingen finner sted under svært vanskelige forhold, siden militante fra Hayat Tahrir Al-Sham (tidligere Jabhat Al-Nusra) begår terrorhandlinger. Tidligere i uka, den 7. august, var det en stor eksplosjon inne i basen Tariq Bin Ziad, i Masaken Sabil-distriktet. 4 personer ble hardt såret.

Utvilsomt vil prosessen med gjenreisningen av Aleppo og landet som helhet skje til tross for fortsatte internasjonale økonomiske sanksjoner, som er pålagt av USA og flere europeiske stater.

Dessverre forstår mange europeiske ledere ikke at de pålagte sanksjonene bare rammer vanlige mennesker.

Bare ved å oppheve sanksjonene, etter å ha utviklet og godtatt en felles etterkrigsplan for Syria, kan de vestlige landene bistå syrerne i å gjenoppbygge deres ødelagte hjemland.


Les også:

Vestlige sanksjoner – ikke krigen – ødela nesten Syrias helsesystem

Syrias lange kamp mot Wall Street

Syria seks år etter krigsutbruddet

Målrettede sanksjoner: Stopp den økonomiske ‘beleiringen’ av Syria. Flere tiår med framgang utslettet

Andre Vltchek i samtale med kirurgen Gus Abu-Sitta, del 1: ‘Ekstrem fattigdom er en form for krig’

Andre Vltchek i samtale med kirurgen Gus Abu-Sitta, del 2: ‘Oppdelingen er en del av sensurprosessen’

Brev fra en syrer: «Det er en ny følelse av solidaritet hos de fattige»

Aleppo: gjenforent men vansiret

Syria er Midtøstens Stalingrad

Økonomisk framgang mulig for Syria etter krigen

 

 

 

 

Reklamer