Sanksjonene mot Russland og den kommende forfølgelsen av amerikanere

Denne artikkelen omhandler amerikanske forhold. Men det jeg lurer på er hva slike lover betyr for alternative medier utenfor USA. Alle som befinner seg utenfor USAs grenser, selv i allierte land, regnes som utlendinger og er dermed fritt vilt for alle slags tiltak. Ikke regn med at våre regjeringer vil forsvare oss.

Det bisarre forsøket på å assosiere dagens Russland med kommunisme er et ofte gjentatt tema. Fra prosjektet «Hamilton 68»

Av Daniel McAdams/ RonPaul Institute

I forrige uke skrev jeg en artikkel og gjorde et intervju som forklarer min tolkning av den nye sanksjonsloven mot Russland som nylig ble signert av president Trump. Min tolkning er at dette et virkemiddel som åpner døren for at amerikanske myndigheter vil slå ned på en del mediene som ikke er del av hovedstrømmen. Spesielt vil § 221 i «Loven om å motvirke Amerikas motstandere ved hjelp av sanksjoner» straffe «personer» som «utfører transaksjoner med etterretnings – eller forsvars-sektoren i Den russiske føderasjonen.»

Ved første øyekast kunne man tro jeg overfortolker teksten, men etter tolv års erfaring som lovfortolker kan jeg forsikre deg om at disse lovene aldri blir skrevet på en enkel, lett tolkbar måte. Det er alltid en bakenforliggende tanke. I dette tilfellet må vi huske de mange tilfellene hvor sjefen for USAs etterretning og andre viktige ledere innen amerikansk etterretning har forsøkt å formidle ideen om at utenlandske nyhetskanaler som Russia Today eller Sputnik News ikke er media beskyttet av det første grunnlovstillegget – ytringsfriheten – men i stedet verktøy for en utenlandsk etterretningsorganisasjon.

Du innser raskt hvor lett en slik idé ville bli akseptert av mange i det nåværende klimaet, hvor anti-russisk hysteri har spredt seg som tyfus. De røde er under sengene våre og russerne har tatt over våre medier.

Men jeg tror ikke denne forfølgelsen vil stoppe med russiske statsfinansierte nyhetsorganisasjoner som RT og Sputnik. Når den første angrepet har blitt utført, mot de letteste målene, vil den andre bølgen rettes mot russisk-fokuserte organisasjoner som ikke finansieres av styresmakter men som er uenig i USAs offisielle linje, dvs. at Russland er vår viktigste fiende og regjeringen der må bli styrtet. Populære private alternative nettsteder som The Duran og Russia Insider vil trolig være neste på listen over medier som vil bli straffeforfulgt.

Høres dette fjernt ut? Tenk på det på det slik (jeg kan forsikre deg om at de nykonservative gjør det): Hvis den russiske regjeringen og RT er imot sanksjoner og du driver et nettsted som også er imot russiske sanksjoner, utfører du ikke arbeidet til russisk etterretning? Er du ikke ute etter å påvirke leserne dine på en måte som russisk etterretning ønsker? Utfører du ikke i «transaksjoner» selv gjennom bare det å publisere?

Og etter denne andre bølgen, kan du være sikker på at det vil være et press mot andre alternative medier som ikke har noen forbindelse til Russland, men som er imot USAs utenrikspolitiske intervensjoner: ZeroHedge, Lew Rockwell, Ron Paul Institute, ConsortiumNews, osv.

Er dette tull, sier du? Ikke glem at denne krigen mot oss begynte allerede i fjor, da Washington Post publiserte en artikkel på forsida som anklaget alle de ovennevnte mediene for å være russiske agenter!

Hva ville være neste steg? Leser du noen av disse alternative nyhetssidene? Videreformidler du artikler som er imot sanksjonspolitikken mot Russland? Da «utfører du transaksjoner». Du vil bli utsatt for «sanksjoner,» som beskrevet i «Loven om å motvirke Amerikas motstandere ved hjelp av sanksjoner», som nå er offisiell lov i vårt land.

Dette ville aldri skje, sier du. Styresmaktene vil aldri samle, analysere og angripe private nyhetsmedier bare fordi de avviker fra den offisielle nykonservative linja i Washington.

Kanskje ikke ennå. Men noen amerikanske statsfinansierte «ikke-statlige» organisasjoner gjør dette allerede.

Stiftelsen The German Marshall Fund of the United States har mindre å gjøre med Tyskland i disse dager enn da den ble grunnlagt etter andre verdenskrig som en takknemlighetsgest til USAs Marshall Fund. Nå for tiden er stiftelsen stort sett finansiert av USAs styresmakter, allierte regjeringer (spesielt i de russisk-hatende baltiske republikkene), nykonservative stiftelser (som er generøse med stipend) og det militær-industrielle komplekset. Gjennom sitt merkelige prosjekt «Alliance for Securing Democracy», som høres veldig sovjetisk ut, har stiftelsen lansert noe som heter «Hamilton 68: Et nytt verktøy for å spore russisk desinformasjon på Twitter.»

Dette prosjektet overvåker 600 Twitter-kontoer som Det tyske marshallfondet hevder er «kontoer som er involvert i å fremme russisk innflytelse og mål for desinformasjon.» Hvilke kontoer overvåker de? Det vil de ikke fortelle oss. Hvordan velger den hvilke kontoer som skal overvåkes? Det vil de ikke fortelle oss. Hva er hensikten med dette? Skremmende, vil ikke stiftelsen fortelle oss det.

Hvor ironisk er det at noe som heter German Marshall Fund bruker en Stasi-lignende taktikk for å bringe alternative medier og meninger til taushet i USA!

Så hva gjør «Hamilton 68»-prosjektet? Med egne ord, viser det først «tweetermeldinger fra offisielle russiske propagandasteder på engelsk og et kort innlegg som diskuterer dagens temaer. Dette er Russlands åpne meldinger.»

Men prosjektet går lengre enn bare det. Den sporer og lagrer informasjon om andre som ikke har noen forbindelse til Russland, men som «på eget initiativ pålitelig gjentar og forsterker russiske temaer.» Dette kaller det tyske Marshallfondet et «nettverk» av distributører av disinformasjon i andre ledd.

Hva gjør dette «nettverket» av mennesker uten tilknytning til Russland men som forsterker russiske «temaer»?

Det «gjenspeiler prioriteringer i russiske temaer, men det betyr ikke at hvert enkelt navn eller lenke du ser på dashbordet er pro-russisk. Nettverket forsterker noen ganger temaer som Russland liker, eller folk med lignende synspunkter men ingen formell forbindelse til Russland.»

Så ifølge den selvutnevnte alliansen for å sikre demokrati, vet du kanskje ikke engang selv når du sprer russisk stats-propaganda!

Ser du hva de gjør her? De bruker offentlige midler gitt til dem av USA og andre stater i et forsøk på å eliminere enhver nyhetsorganisasjon eller enkeltperson som avviker fra den offisielle nykonservative utenrikspolitiske linja angående Russland, Syria, Ukraina, osv. De forsøker å eliminere all informasjon som utfordrer denne linja. De ønsker å kriminalisere det.

Faktisk innrømmer de at de ønsker å bringe alternative synspunkter til taushet:

Vårt mål med å skape dette dashbordet er å hjelpe vanlige folk, journalister og andre analytikere til å identifisere temaer i russiske meldinger og oppdage aktive desinformasjon- eller angreps-kampanjer så snart de begynner. Å avsløre disse meldingene vil gjøre forbrukerne mer motstandsdyktige og redusere effektiviteten av Russlands forsøk på å påvirke amerikanernes tenkning. Det vil avskrekke denne aktiviteten i framtiden ved å gjøre den mindre effektiv.

Prosjektet fra den meget sovjetisk-klingende «Alliance for Securing Democracy» avsluttes med en passende autoritær advarsel, hentet rett fra 1984, Mørke midt på dagen eller Erich Honeckers manual for kunsten å styre en stat:

Vi forteller deg ikke hva du skal tenke, men vi tror at du bør vite når noen prøver å manipulere deg. Hva du gjør med denne informasjonen er opp til deg.

Dette er ment å skape frykt i debattklimaet. Og mye av dette blir gjort med pengene dine, av din egne styresmakter, i ditt navn.

Derfor [..] tåler de nykonservative ikke tanken på en åpen debatt om Washingtons hyper-intervensjonistiske utenrikspolitikk. De ønsker ikke å snakke om alle sine mislykkede kriger – og de ønsker absolutt ikke snakke om alle krigene de har planlagt, og forsøker å starte.

Vi er ikke anti-amerikanerne. De er det. De hater ytringsfriheten. De hater debatt. De hater oss.

[..]

Hvordan kan vi kjempe tilbake? En veldig enkel måte er å vise dem en fullpakket sal på vår konferanse Peace and Prosperity 2017! Ved ganske enkelt å delta [på slike ting], viser du din motstand mot de nykonservative.

Og du vil gjøre de nykonservative gale av raseri!


Copyright © 2017 RonPaul Institute. «Tillatelse til videreformidling av deler eller hele artikkelen gitt hvis opphavet vises tydelig.» Oversettelsen er litt forkortet.

Reklamer

Én kommentar

Kommentarer er stengt.