Nye sanksjoner mot Russland: «Vi må forberede oss på vanskelige tider»

North Stream. Utvidelsen av denne gassrørledningen ønskes stoppet av USA.

Armin Siebert intervjuer Willy Wimmer for Sputnik

Hvis EU velger å svare på de nye amerikanske sanksjonene mot Russland, som rammer Europas økonomiske interesser, er det ifølge Willy Wimmer er en «spørsmål om politisk ære.» Han advarer mot en økonomisk krig som også kan føre til en militær krig.

Willy Wimmer er tidligere forsvarspolitisk talsmann for partiet CDU/CSU og visepresident i OSSEs parlamentarikerforsamling. Han mener at i dag, «står hele Europas økonomiske fremtid» på spill.

Herr Wimmer, USA ønsker å innføre nye sanksjoner mot Russland. For første gang er de tydeligvis ikke avtalt med EU. Hvorfor?

Fordi USA nå tydeligvis er villig til å gjøre dette på egenhånd, uten å avtale dette med EU, dukker det for EUs del uunngåelig opp en forpliktelse til å avbryte hele sanksjonsregimet. I USA, er disse sanksjonene åpenbart rettet mot landets egen president, som de ønsker å mure inne. Men sanksjonene er også rettet mot Europa, som de ønsker å kvele økonomisk og integrere i en kolonial struktur.

Og sist men ikke minst, er de selvfølgelig rettet mot Russland, selv om Putin fortsatt gjorde det klart på G20-toppmøtet at de til og med ville ønske konkurranse fra amerikansk flytende naturgass på europeisk territorium velkommen, hvis det handler om en rettferdig konkurranse.

Hvordan kan EUs reaksjon komme til å se ut? Vil EU overhodet våge å risikere en forverring av forholdet til USA på grunn av Russland?

Dersom EU ikke kan fatte en beslutning nå, fordi de ikke stoler på seg selv eller av en annen grunn, så mister de all troverdighet i øynene til den europeiske offentligheten og velgerne. Det handler her ikke bare om å overleve økonomisk for EU, men også om politisk ære. Det kan ikke være slik at vi lar oss bestemme over av Washingtons innfall.

Eksportoverskudd, bøter i millionklassen mot tyske bilprodusenter i USA og nå muligens sanksjoner som direkte påvirker tyske og europeiske selskaper. Er dette er en ytterligere indikasjon på en truende handelskrig mellom Europa og USA?

Hvis vi ser på hele spekteret av forholdet til Washington, blir vi styrt av elementer som i det minste antyder en økonomisk krig. Politikken med «America first» har allerede rammet de fleste europeiske industrielle sektorene, alt fra ståleksporten til bilindustrien er allerede berørt. Vi må forberede oss på vanskelige tider. Så hvis EU nå går i kne for disse sanksjonene, setter de hele sin økonomiske fremtid i fare.

Det er allerede uvanlig at et kommersielt prosjekt, nemlig Nord Stream, er uttrykkelig nevnt i en slik lov. Hva angår et europeisk prosjekt faktisk USA?

Vi har hatt situasjonen der USA utvider sin egen lovgivning til andre områder i lang tid. Dette er typisk kolonial oppførsel.

Hvordan vil Moskva nå svare på disse sanksjonene?

Vi kan bare være takknemlig for at Moskva har hatt en tilbakeholden, forsvarlig politikk siden Maidan-kuppet, som åpenbart har i tankene hvorfor og hvordan dette skjer i Vesten. Imidlertid er situasjonen mer prekær for Russland nå. For å beholde freden i Europa, krever dette den høyeste statskunst av president Putin. Fordi hva amerikanerne gjør, er klart rettet mot krig.

Reklamer

Én kommentar

  1. Både Tyskland og Østerrike svarer med at de ikke kan ruinere sin egen økonomi ved å følge USA’s og EU’s sanksjoner mot Russland. Hittil har kun Eksport vært det viktigste tema, da økonomisk ekspertise feilaktig tror at Eksporten kan «redde» økonomien, uten å ta hensyn til Importen som mindre bedrifter og hele befolkningen er avhengig av. Uten Russisk Gass -leveranser stopper både Tyskland og Østerrike. Vi får nå en ny type Internasjonal Handel, som tvinges til å beskytte Egne Markeder og vil innføre toll- Grenser.
    En GLOBALISERT verden – uten Grenser med FRI flyt av Gods og Mennesker som vi ikke trenger og ikke vil ha, vil Nasjonal-statene i tiden fremover sette en stopper for. Nå er tiden kommet hvor Det Politisk- Feminine-Collektivisme har blitt så FANATISKE i sin ENSIDIGHET, at Den Politiske Pendelen snur i MOTSATT Retning.

    Liker

Kommentarer er stengt.