Stoltenberg oppfordrer til tilbaketrekning av ikke-eksisterende russiske styrker fra Ukraina

Stoltenberg og Porosjenko (2015)

 

av Stephen Lendman

På mandag kom NATOs generalsekretær Jens Stoltenberg – utnevnt av USA – med «ubøyelig støtte» til det illegitime, amerikansk-installerte kuppregimet da han besøkte Kiev.

Under en felles pressekonferanse med den illegitime presidenten Petro Porosjenko -salvet av USA – uttrykte han bekymring for fortsatte fiendtligheter i Donbas. Han kom med uansvarlige beskyldninger mot Russland, mens han overså Kiev-regimets meget alvorlige forbrytelser.

Da han talte til de illegitime parlamentarikerne, sa han den eneste måten å løse den pågående konflikten er for Russland å trekke sine «tusenvis av tropper» fra Øst-Ukraina.

Hvor er de? Ingen kan finne dem. Hvordan kan tusenvis av russiske soldater forbli skjulte? Det er meget lett: fordi de ikke befinner seg noen steder på ukrainsk territorium – hverken nå eller tidligere.

Stoltenberg løy, siden han representerer amerikanske interesser. Han støtter konflikt og avskyr tanken på en løsning.

«Jeg er overbevist om at en investering i Ukrainas sikkerhet er en investering i både NATOs og medlemsstatenes sikkerhet som vil lønne seg,» var den aggressive ordlyden.

Hvordan kan dette være tilfelle, siden hverken NATO eller Ukraina står overfor noen sikkerhetsproblemer, bortsett fra problemer de dikter opp selv?

Stoltenberg krevde en komplett gjennomføring av vilkårene i Minsk-våpenhvilen, men unnlot å forklare at utelukkende Kiev og det USA-ledete NATO krenker dem.

Da han kommenterte situasjonen i Ukraina, uttalte Putins talsmann Dmitrij Peskov bekymring for Kiev-regimets planer for NATO-medlemskap, noe som er uakseptabelt for Moskva, gitt landets 1500 kilometer lange land- og sjø-grense med Russland.

«I mange år har Russland uttrykt bekymring over at NATO beveger sin militære infrastruktur nærmere grensene våre», sa Peskov, og la til:

«Det er ingen russisk militært personell i Ukraina, ikke nå, tidligere, eller som [vi] har til hensikt å utplassere i landet. Påstander om noe annet er uriktige.»

I februar i fjor, sa Porosjenko han hadde planer om en folkeavstemning om å bli med i NATO, et knep som lett kan fuskes med for å skape illusjonen om offentlig støtte til det han, hans regime, Washington og NATO ønsker.

Putin anklaget tidligere Kiev for å bruke oppdiktete russiske trusler for å manipulere opinionen og EU-politikere. Peskov forklarte at regimets eneste rikelige eksportvare er «russofobi.»

USA-ledede spesialstyrker fra NATO trener de ukrainske militære styrkene i aggresjon mot Donbas. I følge myndighetene i Folkerepublikken Donetsk, bryter Kievs styrker vilkårene i Minsk-avtalen på daglig basis. Dette skjedde 28 ganger kun på mandag, da de beskjøt boligområder med artilleri, mortere, stridsvogner og annet utstyr.

Uautoriserte ‘utenlandske instruktører’ ble oppdaget i Donbass. De er kanskje der for å velge målene for Kiev aggresjon.

En løsning på konflikten er ikke mulig, fordi Washington ønsker at frihetskjemperne i Donetsk og Lugansk skal elimineres – for å full kontroll over landet, det viktigste landet i regionen.

Russland er med rette bekymret for fiendtlige styrker på sine grenser. Løpende konflikter på lavt nivå kan raskt eskalere til noe mye mer alvorlig hvis man ikke får kontroll over dette.

 

Stephen Lendman (født 1934) er programleder på radio og uavhengig blogger. Han har bl.a. vunnet Project Censored sin pris for 2008. Han bor i Chicago.

Reklame