Det hvite hus hallusinerer – nye påstander om syriske kjemiske våpen

 

Pressetalsmann Sean Spicer (CC)

 

Fra RT

Den vestlige versjonen av et påstått giftgassangrep i Syria rystet opinionen i april. Men ved nærmere granskning, gikk denne versjonen i oppløsning. Nå har amerikanske myndigheter fremmet nye påstander, og begynner atter en gang en propagandaoffensiv om giftgass-angrep. I mellomtiden, har amerikanske og israelske soldater gjentatte ganger angrepet den syriske hæren.

Trump-administrasjonen sa mandag at den ville legge fram bevis for at den syriske hæren hadde forberedt et giftgass-angrep. Mot bedre vitende, utførte den amerikanske presidenten et rakettangrep mot Syria i april. Etter at det syriske flyvåpenet bombet en av jihadistenes kaserner i provinsen Idlib, lekket trolig giftige gasser ut. Propaganda-avdelingen for disse militsene, som støttes fra utlandet, spredte deretter bilder som skulle bevise at det faktisk hadde skjedd en giftgass-angrep.

Vestlige medier og politikere tok over jihadistenes fortelling og spredte den videre uten å kontrollere den. Donald Trump beordret deretter amerikanske styrker til å bombe en flyplass i Syria. På grunn av at de syriske og russiske styrkene hadde tatt gode forhåndsregler, oppnådde angrepet bare mindre skader. De fleste av de amerikanske Tomahawk-raketter nådde ikke sine mål.

Sist helg publiserte den anerkjente gravende journalisten Seymour Hersh en artikkel der han viser hvordan Donald Trump og hans rådgivere, på grunn manglende erfaring, kom til denne farlige feilkonklusjonen. (Denne må de lenger ut på landet med! o.a) Innen timer etter at den amerikanske presidenten hadde sett bildene spredt av jihadistene, beordret han et «hevnangrep mot Syria.»

En amerikansk sikkerhetskonsulent sa:

«Han gjorde dette før han hadde snakket med noen. Planleggerne spurte deretter CIA og forsvarets etterretningstjeneste om det fantes noen bevis på at Assad hadde lagret sarin på en av de nærliggende flyplassene eller et sted i området.» Svaret var: «Vi har ingen bevis for at Syria hverken hadde sarin eller hadde brukt den.»

Den amerikanske etterretningens vurdering var også at det ikke fantes spor etter sarin på flyplassen Al Shayrat, som var hjembasen for de syriske Su-24 bombeflyene som utførte angrepet den 4. april. I tillegg, «hadde Assad ingen motiv for å begå politisk selvmord.» Helt uanfektet av de daværende omstendighetene og uten bevis, framsatte en talsmann for Det hvite hus på mandag atter en gang trusler mot Syria.

Sean Spicer, presidentens pressetalsmann, hevdet med mistenkelig uklar ordbruk at den syriske regjeringen utfører aktiviteter «som kan sammenlignes med de før de utførte et kjemisk angrep i april». Syria ville «betale en dyr pris» hvis de utfører et angrep.

«USA har identifisert mulige forberedelser for et annet angrep med kjemiske våpen av Assad-regimet, som trolig ville bli et massemord på sivile, inkludert uskyldige barn,» hevdet Spicer.

Ifølge russiske kilder, hadde utenriksminister Rex Tillerson og hans russiske kollega Sergej Lavrov snakket på telefon om Syria-konflikten rett før utalelsene. De skal blant annet ha diskutert hvordan våpenhvilen kan utvides, som har gradvis blitt innført med russisk og tyrkisk mekling siden desember. Samtidig har amerikanske og israelske militæret styrker i de siste ukene begynt å angripe den syriske hæren direkte.

 

Les også: Forberedes en regimeendring i Syria?

Reklamer

Én kommentar

Kommentarer er stengt.