Amerikansk delstatsenator: Syrias Assad ville motta 90% av stemmene dersom det ble avholdt valg nå

Delstatsenator Richard Black fra Virginia uttalte på mandag, med henvisning til amerikanske etterretningskilder, at Syrias president Bashar Assad ville motta 90 prosent av stemmene i landet dersom et valg ble avholdt i nærmeste framtid.

Richard Black

Fra Sputnik

(Artikkelen er oversatt av Halvor Raknes)

Syrias president Bashar Assad ville mottatt 90 prosent av stemmene dersom et valg skulle avholdes nå Dette anslaget er basert på nylig innsamlet etterretning, fortalte delstatsenatoren fra Virginia Richard Black til Sputnik.

«Jeg har hatt personer som jeg har arbeidet svært tett sammen med som innhenter etterretning fra Syria… og en rekke interessante ting har kommet fram i de rapportene jeg har fått tilbake,» bemerket Black. «Akkurat nå vil jeg si at dersom du kunne avholdt et valg i Syria… ville president Assad antakelig bli gjenvalgt med 90% av stemmene, og dette inkluderer de områdene som er okkupert av terrorister.»

Black, som er innvalgt representat for Loudoun County i Virginia, møtte Assad personlig under et besøk i Syria i april 2016.

Senatoren sa at etterretningene også avslørte at «folk støtter fullstendig opp om president Assad og førstedame Asma Assad, som jeg synes er en av verdens store førstedamer.»

«Gjennomført selvoppofrende mennesker,» la senatoren til. «I motsetning til mange av verdens ledere er de ikke grådige, de grisker ikke til seg nasjonal velstand, de oppofrer seg selv for sin nasjons framtids skyld. Så folket elsker dem.»

Black understreket også at det foreligger «totalt samhold» i den syriske hæren.

«Det foreligger et nesten absolutt samhold mellom religionene. De kristne, alawittene, sunniene, sjiaene, druserne, alle sammen kjemper de sammen for å bevare Syria,» forklarte han.

Den syriske staten har kjempet mot tallrike opposisjons-fraksjoner og terrorist-grupper i en krig som har vart i over seks år. Russland har støttet det lovlige styret til Syrias president Bashar Assad, mens USA har støttet vekslende grupper i opposisjon mot regjeringen i Damskus.

Reklamer