Deltakerne på Bilderberg 2017 offentliggjort (oppdatert med korrekt lenke!)

(Første utgaven av artikkelen hadde feil lenke til selve deltagerlisten. Nå er den korrekt. )

Hotell Westfield Marriot i Chantilly i delstaten Virginia rett utenfor Washington DC.

 

Den transatlantiske makteliten samles mellom 1. og 4. juni i hotell Westfield Marriot i Virginia for Bilderberg-konferansen 2017. Som hvert år siden 1954 skal de ha en intern, hemmelig diskusjon om hvordan Europa og USA skal finne fram til en felles løsning på problemer. Er du ikke kjent med denne konferansen, så ta en titt på deltagerlisten (lenke lenger nede på siden).

For å være presis, denne diskusjonen foregår innen fastlagte rammer. En god sammenligning er et møte i et uoffisielt regjeringsparti, f.eks. med samme partiprogram omtrent som Høyre (som passer bra med de norske deltagerne i år). Forskjellen er at dette uoffisielle partiet er mye bredere; så og si samtlige politikere med reell makt uansett formell partitilhørighet, militærledere og ledere for multinasjonale selskaper er (eller har vært) med i dette uoffisielle partimøtet.

Selvsagt vil det pågå interne diskusjoner i dette partiet, men alle medlemmene har i bunn og grunn det samme synet på verden. Ytterrammene er temmelig ubøyelige; Medlemmer av Høyre vil ikke begynne å diskutere ekspropriasjon av milliardærers formuer 🙂 Men innen disse rammene er det lov å diskutere, man kan f.eks være for eller mot et føderalt EU, men det begrunnes alltid utfra dette felles verdisynet, og når partimøtet er over, er det stort sett oppnådd konsensus.

Deretter forventes medlemmene tydeligvis å forfekte denne politikken utad, noe som er lett, siden de sitter i de ledende posisjonene i samfunnet; redaktører (i år er redaktøren for Dagens Næringsliv med, i fjor var det Trine Eilertsen fra Aftenposten), politikere, miliærsjefer, etterretningssjefer – disse er i stand til å styre den politiske tendensen i hvert av de europeiske landene.

En del av disse rammene settes av en styringskomité. (Hydros Svein Richard Brandtzæg et styremedlem, derfor er han med på møtet hvert år). Styret setter dagsordenen for hvert møte og inviterer innledere i hvert av temaene. Deretter holdes en felles diskusjon, der alle deltagerne forventes å være godt forberedt. Studiemateriale ble gitt på forhånd. Skal en lovende politiker opp og frem i verden, forventes det at han/hun skal bidra aktivt. Valget av innledere og studiematerialet er en av måtene å sette dagsordenen.

Offisielt har gruppen «til hensikt på å fremme dialog mellom Europa og Nord-Amerika». Men dette er et gammelt høyre-triks. Bak det nøytrale ‘fremme dialog’ ligger en rekke meget politiske ideer: globalisme, økonomisk liberalisme, frihandel, de små landene skal militært integreres med stormaktene, en aggressiv militær politikk, gjerne for arbeidinnvandring, viljen til å gjøre alt for å fortsette Vestens herskerrolle i verden osv. Denne type politikk framstilles som naturlig og nøytral, mens enhver annen vei fremstilles som unaturlig.

Et tilfeldig eksempel, professor Itamar Rabinovich er hverken rik eller mektig. Derfor er han kanskje invitert som innleder om tema 10, Midtøsten (se liste lenger ned) og Syria. Her vises de strukturelle skjevhetene. En høyreorientert amerikansk-israeler vil nok presentere løsninger som ligger innefor disse landenes synspunkter, dvs. ingen fred med den syriske regjeringen. Diskusjonen formes slik at deltagerne føler de diskuterer reelle valg, mens rammen allerede er fastlagt.

Niall Ferguson har vært på Bilderberg-møtene før, antageligvis som innleder. Han er historiker, av typen som forherliger Det britiske imperiet. Han er også glad i vestlige miliære intervensjoner for å kontrollere resten av verden. Igjen anes den typen synpunkt som dominerer denne konferansen.

Jeg mistenker at historikeren Stephen Kotkin skal innlede om Russland. Han skriver for øyeblikket et gigantisk verk i tre bind om Stalin, som viser hvor fastlåst denne ‘eliten’ virkelig er i den kalde krigens dager. Den åpenbare assosiasjonen som skal gis til ‘eliten’ er Putin = Stalin. De vordende statssjefene og pressefolkene skjønner nok tegningen.

Selvsagt, som i ethvert parti, ligger det karrierer, kameraderi og personlig vinning i dette. Har man først vist at man duger på diskusjonene og har den rette innstillingen, er veien åpen til de politiske toppstillingene. For politikere og militærbyråkrater er veien kort til lukrative stillinger som styremedlemmer i næringslivet.  Næringslivet har direkte adgang til politikere og byråkrater for stor profitt. – Et vakkert system!

Et viktig element er fusjonen mellom næringsliv, politikk og militær/etterretningskomplekset. På dette møtet omgås toppledere på disse områdene med hverandre. De vil naturlig danne et felles synpunkt på hvordan problemer skal løses. Det som kan legges merke til her hvor mange uvalgte næringslivsledere og generaler som får lov til å være med på å sette prioritetene i nominelt demokratiske land.

Vi lever i et styrt demokrati med ett uoffisielt regjeringsparti som strekker seg over partigrensene innen landene. Organisasjoner som NATO står sentralt i dette, og alle de andre offisielle og uoffisielle båndene som binder USA og de europeiske landene til en felles politikk.

 

Temaene i 2017 er, med min kommentar:

 1. The Trump Administration: A progress report. Skal man begynne å jobbe med Trump eller skal man forsette kampen mot ham? Den mektige rådgiveren for nasjonal sikkerhet H.R. McMaster er med på møtet. Han regnes som en av Trumps folk, men er han lojal?
 2. Trans-Atlantic relations: options and scenarios. En selvstendig EU-hær? Skal EU og USA bli en inernasjonal good cop/bad cop?
 3. The Trans-Atlantic defence alliance: bullets, bytes and bucks. Økte militærutgifter, krig mot alternative media og Russia Today, som de virkelig hater. Bullets er interessant – diskuterer de hva som vil skje i en storkrig?
 4. The direction of the EU.
 5. Can globalisation be slowed down? Husk at Bilderbergerne er selve innbegrepet av globalister.
 6. Jobs, income and unrealised expectations. De er redd for revolusjonære tendenser i befolkningen.
 7. The war on information. Hva pokker betyr dette, «krig mot informasjon» og hva slags løsninger vil de komme fram til!? Lederen for britiske Ofcom, som gir lisenser for TV og radio, skal delta. Jeg aner at RT er i siktet. Ellers skal mange europeiske land begynne å sensurere sosiale medier. Ordlyden har en dobbel betydning – er det den transatlantiske eliten som skal utføre denne krigen mot informasjon?
 8. Why is populism growing? Dvs. hvorfor mister vi kontroll over det styrte demokratiet her og der. De ønsker løsninger for å få tilbake kontrollen, ikke å gjøre noe for å løse de underliggende problemene.
 9. Russia in the international order. Skal Russland tas inn i Bilderbergernes gansterversjon av det internasjonale systemet? Eller skal Russland utstøtes fra betalingnettverket Swift, internett eller FN (langsiktig mål). Diskusjonen vil være ivrig, men resultatet blir nok fortsatt kald krig, og deltagerne vil nok forventes å fremme dette synspunktet.
 10. The Near East. Skal vi fortsette vår indirekte krig mot Syria eller skal vi angripe direkte? Skal vi starte nye kriger?
 11. Nuclear proliferation. Kanksje de tenker lenger fram en bare Nord-Korea. Tyske/EU-atomvåpen?
 12. China
 13. Current events

De norske deltagerne i år er:

 • Kjetil B. Alstadheim, (NOR), Political Editor, Dagens Næringsliv
 • Svein Richard Brandtzæg (NOR), President and CEO, Norsk Hydro ASA
 • Kristin Clemet,(NOR), CEO, Civita
 • Stoltenberg, Jens (INT), Secretary General, NATO

Listen over alle deltagerne finnes her (definitivt verdt å lese gjennom, de aller fleste deltagerne har også egen Wikipedia-side). bare som eksempel, i 2014 var Frankrikes nye president Emmanuel Macron som da var relativt ukjent, med på møtet. Dette er et tendens som gjentar seg meget ofte. Morgensdagens ledere finner man igjen på deltagerlisten et par år tidligere.

Hva detagerne ble enige om, vil dukke opp over det neste året i pressen og hos politikere. Bare se på temalisten for et Bilderbergmøte de siste 50 årene, og du vil se den politiske dagsorden det neste året.

Man kan gjerne kjenne igjen disse sakene ved at de gjerne presenteres ganske likt i hele Europa, at de løser et problem som plager styrings-eliten mer enn befolkningen og at det ikke er noe voldsomt folkelig krav for løsningene som fremmes. Eksempeler: innføringen av euroen, EU-utvidelser, NATO-utvidelser, kald krig mot Russland.

 

Reklamer

2 kommentarer

 1. Bilderbergerkretsen, eller folkene bak, med grunnlegger avdøde, David Rockefeller, har av for meg ukjente grunner, en avgjørende innflytelse i utviklingen av Europa. Tyskeren Helmut Schmitt var deltager året før han ble Bundeskanzler (1974), likeså Helmut Kohl (1983), Bill Clinton var der året før han ble President, likeså Barack Obama. Men ikke bare statsledelse styrer disse, Jurgen Schrempp ble sjef for Daimler (Mercedes Benz) i år 1995, året før deltok han. Josef Ackermann ble styremedlem i Deutsche Bank i 1997. I 1996 deltk han på Bilderbergerkonferansen. Christine Lagarde var der i 2013, etterpå ble hun sjef for IWF (den privat eide verdensbanken)….

  Liker

  • Det er et interessant spørsmål. Ok, de blir ‘signet’ på selve Bilderberg, men hva er mekanismen i de enkelte landene for at de rykker opp i toppstillinger? Jeg har ingen åpenbare svar på dette. Handler det om ‘old boys networks’ eller avgjørende aksjeposter? Så vidt jeg vet har ingen forsket på dette.

   Liker

Kommentarer er stengt.