USA gjenoppliver tvilsom Amnesty-rapport om slakterhus

Grunnen til at jeg oversetter slike saker er at disse propagandahistoriene spres fra de som hersker i verden, via engelskspråklige medier, til deres norske frender, som Aftenposten.

USAs satelitter skal angivelig kunne lese skriften på ølbokser (som hos et rakettbatteri i Øst-Ukraina.) Likevel er slike sbilder med lav oppløsning det eneste de offentliggjør.

Av Tony Cartalucci

I februar 2017, forsøkte USA å utnytte rapport fra Amnesty International som hevdet å komme med detaljer om overgrep i Sednaya-fengselet i Syria.

Mens den maler et bilde av tortur, forsømmelser og til og med massehenrettelser, glemte Amnesty å inkludere konkrete bevis for å bekrefte sine påstander. Det eneste konkrete beviset som var inkludert i en rapport som ellers bare bestod av angivelige intervjuer og 3D-modeller av fengselet laget i London, var et bilde tatt fra verdensrommet av en kommersiell satellitt.

Satellittbildet i seg selv avslørte ingenting annet enn en bygning som lignet et fengsel.

Utgivelsen av rapporten og USAs utnyttelse av den, kom rett før en ny runde samtaler som tar sikte på å få slutt på den katastrofale 6-års lange konflikten. USAs offensiv var et forsøk på å gi USA og deres regionale allierte ekstra innflytelse ved forhandlingsbordet. Og nå – noen måneder senere – og akkurat da USA har behov for mer innflytelse, har Sednaya-historien igjen blitt gjenopplivet.

Den amerikanske utenriksdepartementet har ikke bare gjentatt tidligere og diskrediterte påstander hentet fra Amnesty International-rapporten. De hevder nå at fengselet inneholder et krematorieanlegg – et dårlig skjult forsøk på å knytte den nåværende syriske regjeringen med historiske erkeskurker som Tysklands nazister.

Washington Post forsøker å gi ny styrke til denne gjenoppvarmete fortellingen, i en artikkel med tittelen «USA sier Syria bygget krematorium for å håndtere massedrap på fanger«:

Den syriske regjeringen har konstruert og bruker et krematorium i sitt beryktede Sednaya militære fengsel i nærheten av Damaskus for å i det skjulte bli kvitt likene av fanger som de fortsetter å henrette i anlegget, sa utenriksdepartementet mandag.

Når det gjelder «bevisene», hevder Washington Post (min utheving):

Utenriksdepartementet delte ut satellittbilder det sa dokumenterte den gradvise byggingen av anlegget utenfor hovedfengselkomplekset og dets tilsynelatende bruk i år. Jones sa at «nylig deklassifisert» informasjon om denne og andre grusomheter utført av president Bashar al-Assads regjering kom fra «etterretningssamfunnets vurderinger», samt fra ikke-statlige organisasjoner som Amnesty International og media.

Med andre ord, refererer USAs utenriksdepartement til en diskreditert rapport fra Amnesty International, som ikke inneholdt noen fysiske bevis som styrker sine påstander, og ytterligere bilder tatt fra det ytre rom av kommersielle satellitter.

Da avisen utdypet «bevisene», rapporterte Washington Post:

Den nylig utgitte informasjonen inneholdt et satellittbilde av det snødekte Sednaya-komplekset med en L-formet bygning merket «sannsynlig krematorium».

Ordet «sannsynlig» er en åpen innrømmelse av å ikke ha noen bevis for at bygningen faktisk er et «krematorium». Ordet «sannsynlig» betyr også at det ikke foreligger bevis for at det påståtte «krematoriet» blir brukt til masseforbrenning av lik, eller at likene er et resultat av en systematisk prosess med storstilt tortur og henrettelser.

Ingen ansvarlig etterretningsetat ville levere sluttrapporter som inneholder ordet «sannsynlig», og enda viktigere, intet ansvarlig utenriksdepartement ville sitere rapporter som inneholder ordet «sannsynlig» for å anklage en utenlandsk regjering for forbrytelser mot menneskeheten.

Men en etterretningsetat med oppgaven å lage en ‘fortelling’ og et utenriksdepartement med oppgaven å selge den til det internasjonale samfunnet, har gjort nettopp dette enda en gang. UD har gjort dette mange ganger tidligere og med en dyr pris i menneskeliv og global stabilitet – Irak, Afghanistan og Libya, for eksempel – det er nettopp dette som har skjedd enda en gang.

Washington Post – bare i tilfelle leserne selv ikke greier å skjønne det indirekte forsøket på å lage en forbindelse til tyske nazister – tegner strekene mellom prikkene for leserne, ved å beskrive UDs brifing som «anklager om massemord og brente lik, som fremkaller Holocaust.»

USAs utenriksdepartement og Washington Post forsøker å male et forseggjort bilde av misbruk, for å sjokkere det internasjonale samfunnet til å fordømme Syria. Men det de virkelig har gjort, er i hovedsak å bruke skolegårds-taktikken, å kalle den syriske regjeringen for Hitler.

Rapporten fra Amnesty International ble publisert i februar 2017. Den innrømmer å ikke ha kommet med noen konkrete bevis. På grunn av den industrielle skalaen av det angivelige massemordet og nå angivelige «kremasjonen» som foregår på anlegget, burde man anta at det største, mektigste etterretningsnettverket på Jorden i menneskehetens historie, burde greie å presentere, noe måneder senere, noe annet en et fotografi tatt fra det ytre rom merket «sannsynlig krematorium».

At det største, mektigste etterretningsnettverket på Jorden i menneskehetens historie ikke fant noe bedre, tyder på at det ikke er noe å finne. Det tyder også på at USA igjen har tydd til å dikte opp påskudd for å fortsette å blande seg inn i områder utenfor sine egne grenser. Disse katastrofale konfliktene har de selv skapt og vedlikeholdt. Hensikten er å skape et utfall som først og fremst passer Washington – særlig på bekostning av alle andre parter.

Mens talsmenn som står bak offisielle podier insisterer på at det syriske ‘slakterhuset’ blir organisert og styrt fra Damaskus, er det klart at det virkelige syriske slakterhuset organiseres og styres fra Washington, på lignende måte som oppstykkingen og ødeleggelsen av Irak og Libya.


Tony Cartalucci er en uavhengig geopolitisk analytiker basert i Bangkok.

http://landdestroyer.blogspot.com/2017/05/us-revives-discredited-syria.html

 

Les også:

For en gangs skyld sylskarpe satelittbilder

Skueprosess fra Amnesty om massehengninger

Human Rights Watch med uriktige påstander om Syria

Amnesty med påstander om massehenrettelser -null bevis

 

Reklamer

Én kommentar

Kommentarer er stengt.