Tidligere fransk e-sjef: NATO dikter opp en russisk trussel for å rettferdigjøre sin egen eksistens

NATO ble foreldet etter Sovjetunionens sammenbrudd, og blokken forsøker å framstille Russland som en sikkerhetstrussel for å rettferdiggjøre sin egen eksistens, fortalte Yves Bonnet, tidligere leder av fransk kontraetterretning til Russia Today.

Yves Bonnet

Fra RT

Russerne «er ikke lenger ‘skurker’, den sovjetiske trusselen har forsvunnet – først og fremst fordi Sovjetunionen ikke eksisterer lenger», sa Bonnet.

Påstandene om Moskvas aggressive oppførsel som kommer fra den USA-ledete militærblokkens tjenestemenn, er «overdrevne», sa den tidligere direktøren for DST, med ansvar for intern overvåkning. (Den ble slått sammen med andre etater i 2008.)

«Jeg tror NATO forsettlig nører opp under oppfatningen av Russland som en trussel. Som enhver organisasjon, ønsker den nordatlantiske alliansen å fortsette å eksistere, og den eneste grunnen til å forlenge sin eksistens er at du… russerne,» sa han.

Bildet av Russland som en internasjonal trussel «virker ikke lenger. Jeg kan forsikre deg om at det franske folk heldigvis ikke lenger tror på det,» tilføyde Bonnet.

Den tidligere etterretningsjefen fortalte RT at han var «veldig trist for at Frankrike igjen har sluttet seg til NATO.»

Frankrike trakk seg fra NATO i 1966. Paris stilte spørsmål ved blokkens evne til å motstå Sovjetunionen og valgte å utvikle sitt eget avskrekkende atomarsenal. Landet vendte bare tilbake til blokken 30 år senere.

I det nåværende historiske øyeblikk er NATO «ikke en nyttig organisasjon, men en farlig,» sa Bonnet og tilføyde at «Den nordatlantiske alliansen burde oppløses helt.»

«Jeg så hva NATO gjorde i Jugoslavia [i 1999]. Den førte en krig der uten internasjonal tillatelse … Nå invaderer NATO Afghanistan, selv om dette landet ikke ligger ved Nord-Atlanteren,» sa han.

Etterretningsveteranen angrep hardt blokkens politikk mot Russland, og sa at «det er meningsløst å få russerne til å bekymre seg. Det er helt meningsløst å gjøre [russerne] nervøse. Ikke tirr den ‘russiske bjørnen’.»

Han avviste også påstander om at Russland forsøkte å blande seg inn i det franske presidentvalget, som påstått før valget den 23. april av den vinnende kandidaten Emmanuel Macron.

«Jeg tror at det er akkurat det motsatte. Russerne blandet seg ikke inn i det franske valget. Men det var en åpen innflytelse på presidentkampanjen fra mange økonomiske interesser, både franske og internasjonale, spesielt israelske, som støttet Emmanuel Macrons presidentkampanje», sa Bonnet.

Han uttrykte sin beklagelse over at Paris «av politiske grunner» forsømmer samarbeidet med etterretningstjenester i Russland, Syria og andre land som «kjemper direkte mot terrorisme».

«Et slikt internasjonalt samarbeid ville være mer effektivt når det gjelder å takle ekstremisme i Frankrike enn nød-lover og andre tiltak som nå er gjennomført av landets myndigheter», sa den tidligere etterretningsjefen.


 

 

Les også: Intervju med oberst Regis Chamagne -NATO er et verktøy for USAs imperialisme

 

Reklamer