Sikkerhetstjenestene forbereder treårsdagen for Odessa-massakren, bruker droner for ansiktsgjenkjennelse

Fra politioppbudet i anledning 2. mai 2015

Fra Politnavigator, (litt forlenget)

I Odessa, bruker sikkerhetstjenestene teknologi for ansiktsgjenkjennelse av demonstranter ved hjelp av droner. Dette skriver Ruslan Forostyak på bloggen sin. Han er leder for det nasjonale politiet i regionen.

Ifølge ham, ble forsøk med dette systemet utført på Kulikovo-plassen, hvor politiet var i stand til å identifisere 30 personer i løpet av få minutter. Systemet er levert av sentralmyndighetene i Kiev.

«I dag, på Kulikovo-plassen i Odessa var det omtrent 25-30 mennesker av det vanlige antallet besøkende som kommer og går der nesten hver søndag. I den anledning, ankom det en [politi]gruppe utstyrt med spesielt nytt utstyr, som ble gitt til oss fra Kiev som forberedelse på mai. Dette moderne utstyret bruker ubemannede droner for å fly over området og digitalisere hver person, for så å registrere og fastslå identiteten deres på nettet.»

I dag, varte forsøket med å identifisere alle personene bare noen få minutter. Vi fornøyd med utfallet, vi identifiserte selv kolleger fra OSSE som var i sivile klær.

Vi planlegger å bruke dette utstyret den 2. og 9. mai, der vi har høye forhåpninger,» sa Forostyak.

Den 2. mai er årsdagen for massakren i fagforeningshuset i Odessa, der kanskje mer enn 100 mennesker ble brent ihjel. Datoen er en ømtålig dato for ukrainske myndighet, som er redd for pinlige protester.

Den 9. mai er feiringen av slutten av 2. verdenskrig, der krigsveteraner ofte framviser symboler fra sovjettiden. Dette er forbudt i etter ‘verdighetens revolusjon’ i 2014 i Ukraina. De siste par årene har det har vært flere tilfeller der veteraner har blitt banket opp og trakassert av ultranasjonalister denne dagen.

 

 

Reklamer