Hamid Karzai, tidligere president i Afghanistan, sier ‘IS er et verktøy for USA’

 

Hamid Karzai, tidligere (marionett)-president i Afghanistan, sier nå, etter at han ikke lenger har makt, at ‘IS er et verktøy for USA.’

Fra ZeroHedge

Tidligere president i  Afghanistan Hamid Karzai – en tidligere alliert av Washington, kom nylig med uttalelser som passer meget godt overens med avsløringer fra Wikileaks under presidentvalget i 2016. I et intervju for en uke siden med Voice of America, kritiserte Karzai amerikansk utenrikspolitikk – inkludert det «svake» angrepet på et IS-anlegg ved å bruke en MOAB-bombe, den største bomben brukt noen gang bortsett fra atombomber. Den klarte likevel ikke klarte å fjerne Den islamske staten i området. Karzai kalte så IS et verktøy for USA:

Jeg skiller ikke mellom Daesh [IS] og Amerika … … Jeg anser Daesh som deres verktøy.VOA

Før det amerikanske valget i 2016, vil slike påstander virket utrolige – med tanke på den aggressive kampen som USA har utført mot IS. Men når man vurderer avsløringer i eposter som Wikileaks offentliggjorde, begynner et oppsiktsvekkende bilde å vises; Saudi-Arabia og Qatar var store givere til Clinton-stiftelsen, og Saudi-Arabia og Qatar finansierte IS.

I en lekket epost sendt den 17. august 2014 av Hillary Clinton til hennes nåværende kampanesjef, John Podesta, som da var rådgiver for Barack Obama, innrømmet hun at Qatar og Saudi-Arabia «gir ulovlig økonomisk og logistisk støtte til ISIL og andre radikale sunni-grupper i regionen.»

Videre advarte USA angivelig IS mot kommende angrep, og ga dem en sikker fluktvei fra Mosul i Irak til Syria. Målet var å med voldelige midler kapre protestene i ‘den arabiske våren’ og sørge for et regimeskifte mot Bashar Al Assad.

«Mer enn 9000 krigere fra ‘Den islamske staten’ vil bli omfordelt fra Mosul til de østlige områdene i Syria for å utføre en stor offensiv operasjon, som innebærer å erobre Deir ez-Zor og Palmyra,» –RT

I mellomtiden har bilder av John McCain dukket opp, der han reiser rundt i Midtøsten for å møte angivelige ledere av IS.

Julian Assange ga en historisk sammenheng for hvordan «CIA opprettet IS» i en kommentar i november 2016:

I en uttalelse som sammenfaller med utgivelsen av kablene, kjent som «Carter Cables III», forklarte Assange hvordan hendelser som skjedde seg i 1979, begynte en rekke hendelser som førte til framveksten av IS.

Han sa: «Hvis ett år kan sies å være ‘år null’ for vår moderne tid, er 1979 det året.» –Express.co.uk

Kort oppsummert:

 • CIAs beslutning om å pøse inn milliarder av dollar for å bevæpne Mujahedin-krigerne i Afghanistan for å bekjempe Sovjetunionen, førte til etableringen av al-Qaida.
  «Sovjetunionens invasjon av Afghanistan så Saudi-Arabia og CIA gi milliarder av dollar til Mujahedin-krigere som en del av ‘Operation Cyclone’. Dette skapet grunnlaget for framveksten av al-Qaida og til slutt Sovjetunionens sammenbrudd.»
  Dette førte igjen til 9/11-angrepene – som resulterte i den amerikanske invasjonen av Irak og Afghanistan (der Hamid Karzai ble president).
 • «Fremveksten av al-Qaida førte til slutt til angrepene den 11. september 2001, som gjorde USAs invasjon i Afghanistan og Irak og over et tiår med krig mulig. På slutten, etterlot dette det ideologiske, økonomiske og geografiske grunnlaget for IS.”

Så hvis vi legger sammen delene:

 • USA skapte betingelsene som førte til økningen av den islamske staten (ISIS/IS og diverse variasjoner), som startet i 1979.
 • Al-Qaida og den islamske staten har herjet rundt i Midtøsten og forårsaket kaos – som gir grunnlag for USAs innblanding i regionen – som for eksempel Afghanistan.
 • Etter at IS ble opprettet i «vakuumet» etter at amerikanske tropper forlot Irak, ble de godt finansiert av Saudi-Arabia og Qatar (allierte av Clinton/den dype staten, og sendt inn i Syria for å forvandle protestene i den arabiske våren til en full borgerkrig.
 • Det var meningen Hillary Clinton skulle ha vunnet det amerikanske valget – og hennes uttalte plan var å samordne med IS i Syria for et regimeskifte, samtidig som Russland skulle forhindres fra å forsvare den syriske presidenten Bashar al Assad. Dette ville ha satt USA i direkte militær konflikt med Russland.
 • Clinton tapte, og det viste seg at det syriske regimeskiftet var avlyst … helt til John McCain tok en mystisk reise til Syria i slutten av februar.
 • En måned senere bombet president Trump en syrisk flybase som svar på påstått bruk av kjemiske våpen av Assad – mens han hadde et «vakkert stykke sjokoladekake» med Kinas president Xi. Bevisene på at Assad sto bak det kjemiske angrepet var svake fra starten av, og har blitt stadig mer mistenkelige over tid.
 • Som svar på tilbakeslaget fra Trumps velgere (som stemte imot innblanding i Syria), har Trump uttalt at USA bare bombet flybasen for å sende en melding, og at vi ikke vil sende tropper til Syria.

Når det er sagt – er alt som trengs for å gå tilbake på denne utsagnet, flere kjemiske angrep under falske flagg, der skylden blir lagt på Bashar Al Assad. Når et mønster er etablert og saken framlagt for FN, vil Assad bli ‘regimeskiftet’, og en ny vestvennlig marionettregjering vil tillate en vakker, skinnende oljerørledning som pumper rik, kremartig sjokoladebrun saudisk/qatarsk olje gjennom landet.

Hvis IS faktisk er et «verktøy for USA», som var væpnet og finansiert av Saudi-Arabia og Qatar, kan det kanskje forklare hvorfor den aldri har angrepet Israel – dens ideologiske erkefiende. Ville det ikke være lett for IS å i det minste låne noe av sitt militære utstyr til palestinerne? Faktisk er teorien om «IS som verktøy» enda mer logisk når du vurderer den siste alliansen mellom USA, Saudi-Arabia, Israel og en håndfull arabiske nasjoner – organisert av Israels statsminister Benjamin Netanyahu med det offisielle målet å bekjempe IS og hindre Irans regionale ambisjoner. Er en ekspedisjon for å utrydde IS i Iran neste steg?

Kanskje Karzai hadde rett: Den (saudi-støttete) IS tar første steg. USA og deres allierte tar så andre steg. Etter enda en vellykket destabiliseringskampanje, gir IS deretter seg selv et nytt navn, som en ny fiende i regionen. Gjenta samme framgangsmåte på nytt. Og på nytt.

 

Én kommentar

Kommentarer er stengt.