Med Macron, fortjener Hollande Nobelprisen i politisk manipulasjon

Frankrike er vanskelig å styre med sine 246 typer ost, som de Gaulle sa. Hvis du synes det er latterlig at noen hevder Norge ikke har en egen kultur, hvor absurd er det ikke å si det om Frankrike?

Russia Today intervjuer Jean Bricmont

RT: Benoît Hamon og François Fillon ga sin støtte til Emmanuel Macron. Tror du den andre runden i presidentvalget er avgjort allerede i kveld?

Jean Bricmont: Jeg tror den andre runden er avgjort. Jeg tror det vil komme en massiv kampanje for Emmanuel Macron. Det har allerede vært en enorm kampanje for ham i første runde – se alle mediene, all dekningen. Han er et produkt av media. Han har aldri blitt valgt, selv som borgermester, parlamentsmedlem, ingenting. Han har ingen politisk karriere. Dette er en mann fra en investeringbank, som dukket opp i François Hollandes regjering. Og François Hollande, siden han innser han selv er upopulær, bestemte seg for å velge sin klone, og den har ankommet. Jeg tror han burde få Nobelprisen for politisk manipulasjon, fordi dette er et magisk triks.

RT: Hvorfor Emmanuel Macron? Hvorfor vil han bli valgt?

Jean Bricmont: For å hindre Le Pen. Også fordi han presenteres som ny og imot systemet, mens han faktisk er et produkt av systemet, fordi han støttes av alle system-media. Han støttes av Bernard-Henri Lévy, av bankfolk, av EU-tilhengere, av alle. Og han vil bli valgt som ‘anti-system’, fordi folk som ser på TV sier han er ung, han er vennlig, at han vil endre alt, siden han verken venstre eller høyre. Og denne framstillingen fungerer.

Det er skremmende å se medias påvirkning på det franske folket. Når det er sagt, er dette bare 20-25% av velgerne, og resten liker ham ikke. De som stemte på François Fillon likte ham ikke, men vil samles rundt ham, angivelig for å redde republikken. Akkurat som Jean-Luc Mélenchon sine velgere. Selvfølgelig er dette latterlig, fordi Marine Le Pen ikke kommer til å ødelegge republikken. Han vil bli møtt med en befolkning som er ganske fiendtlig innstilt, og det finnes en base for motstand.

Hvis jeg tenker på Jacques Chirac, Nicolas Sarkozy, François Hollande, François Mitterrand, Charles de Gaulle … Alle disse menneskene hadde noen slags støtte i befolkningen, men Emmanuel Macron – jeg ser ikke hvor den er. Jeg tror at folk stemte på ham av nødvendighet, for å hindre Le Pen. Og da vil de stemme i andre runde for å hindre Le Pen … Det er alltid agitasjon mot Le Pen som virker. For å unngå ekstremisme, kaos … Dette er grunnen til at de ikke stemte på Mélenchon heller, og det var ingen andre kandidater.

Riktignok var det François Fillon, men han gikk under på grunn av forretningene sine, som var høyst tvilsomme. Jeg sier ikke at dette ikke er sant, men han var statsminister under krigen i Libya. Dette er langt mer kriminelt enn å kjøpe klær fra vennene sine, han trakk seg ikke da. Men da han spilte «dydens far», den svært religiøse katolikken som ønsker å beslutte innstrammingstiltak, da må han være over enhver mistanke osv… Og da begynte man å lete i alle skapene hans. Selvfølgelig, kostet det ham. Han led av alt dette, alle disse manøvrene, fordi hvis det ikke hadde vært for disse, ville han ha blitt valgt lett som bare det.

RT: Vi befinner oss nå i en situasjon der to store franske historiske fraksjoner, sosialistene og republikanerne, ikke er i den andre runden …

Jean Bricmont: Emmanuel Macron er i den andre runden, og han er sosialistpartiets etterfølger. Det er ganske forferdelig å si. Det er sant at vi ser en avvisning i folks sinn. Det er et paradoks. Han er et produkt av systemet, men kan velges fordi han går for å være ‘anti-system’; det er et magisk triks. Det er ingen magiker som er i stand til å lage et så utrolig triks. Det er som om han er utenfor systemet, verken til venstre eller høyre, «vi er lei av tradisjonell politikk» … Republikanere, samt Benoît Hamon som er visstnok sosialistenes kandidat – såkalte kandidat, fordi den virkelige kandidaten var Emmanuel Macron – er begge eliminert i første runde, noe som er litt av et jordskjelv.

Jeg ønsker lykke til for Emmanuel Macron, fordi en slik eliminasjon reflekterer en dyp misnøye i det franske samfunnet, som ikke er lett å løse. Det har i utgangspunktet å gjøre med Frankrikes mangel på suverenitet over sine egne avgjørelser. Fordi med Maastricht-prosessen og den europeiske integrasjonen, har Frankrike overgitt sin suverenitet angående justis, lover, grenser, på det militære området, på alle slags områder. Franskmennene, som et folk som har en historie, en identitet og en sterk samvittighet – jeg snakker ikke om nasjonalisme, men heller en viss verdighet, som er sunt – godtar ikke dette.

Men det har ikke blitt utført noen bakgrunnsanalyser, ingen diskusjoner. Media lager et røykteppe… og vi vender oss til Emmanuel Macron. Det vil være svært vanskelig å styre.

Jeg synes det er trist å ha en president i Frankrike som sa det ikke finnes en fransk kunst eller eller fransk kultur. Frankrike fortjener ikke dette. Det er usannsynlig at dette ville vært mulig i USA, Russland, Israel, selv i Tyskland. Denne slags kult, der elitene stadig nedvurderer kulturen, finnes bare i Frankrike. Den har invadert utdanningen, universitetene, som gjør at man kan bli valgt til president selv om man sier slike ting.

RT: Tror du at vi, i andre runde, om to uker, vil vi ha et høyt nivå av folk som lar være å stemme?

Jean Bricmont: Jeg håper det. Men unnskyldningen om kampen mot fascismen … Vi liker kanskje ikke Le Pen, det er ikke spørsmålet, eller man er for Emmanuel Macron fordi man er for Europa, for eksempel. Men fascismen er ikke et argument. Angående kontroversen om jødeforfølgelsene i Vel d’Hiv, inntok Marine Le Pen den samme meningen som Charles de Gaulle, at Frankrike ikke er skyldig, fordi [den franske regjeringen] var i London og ikke i Vichy. Da hun sa det, sa de «hun har falt tilbake helt til høyre,» i hennes fars fotspor, selv om Front National tradisjonelt, i hvert fall de i partiet som var Vichy-tilhengere, mente det motsatte. Det skaper uvitenhet og mangel på historieforståelse å skylde på franskmennene, som er åpenbart ikke ansvarlige, fordi de ikke var født på den tiden.

Men det viser en mentalitet i eliten – som er virkelig patologisk – et hat mot Frankrike, hat mot alt som kan representere det franske folk og dets historie … til et punkt at da Le Pen gjorde en 180-graders kuvending i Front Nationals posisjon, ved å si seg enig i en gaullistisk standpunkt heller enn et Pétain-standpunkt, ble hun fortalt at hun er Pétain-tilhenger.


Belgiske Jean Bricmont er doktor i teoretisk fysikk, vitenskapsfilosof og essayist. Han er professor ved det katolske universitetet i Louvain. Han forfatter og medforfatter av flere bøker, inkludert ‘Humanitær imperialisme‘.


https://francais.rt.com/opinions/37498-jean-bricmont-avec-macron-hollande-pourrait-avoir-prix-nobel-de-manipulation-politique

Reklamer

Én kommentar

Kommentarer er stengt.