Mer enn 80% av russerne kaller Trumps rakettangrep en provokasjon

 

Mer enn 80% av russiske borgere kaller USAs rakettangrep på flybasen Shayrati i Homs-provinsen den 7. april en «provokasjon,» beregnet på å destabilisere situasjonen i Syria. Dette er resultatene fra den ferskeste undersøkelsen utført av Det allrussiske senteret for opinionsundersøkelser.

Ifølge undersøkelsen, sa kun 6% av de som svarte at Pentagons tiltak var et svar på den påståtte bruken av kjemiske våpen av Bashar al-Assads tropper, som bare 4% av russerne tror på. 14% av russerne svarte at Russland burde forbli nøytral og ikke foreta noen tiltak i forbindelse med det amerikanske rakettangrepet. I mellomtiden, tror 11% av de som svarte at situasjonen bør etterforskes nøye. Enda 11% tror at det er nødvendig å støtte den syriske regjeringen.

6% av respondentene foreslo likevel at forhandlinger burde holdes i denne situasjonen, mens 3% oppfordret Russland til «å ikke gi etter for provokasjoner» og 2% mener at Russland bør «reagere hardt».

I tillegg, uttrykte mer enn halvparten av russerne (53%) støtte til å fortsette Den russiske føderasjonens flyoperasjon i Syria. En tredjedel av de som svarte, 34%, er imot operasjonen. I fjor, ifølge sosiologisk forskning, var 58% av russerne for å fortsette operasjonen i Syria mens 25% var imot.

Undersøkelsen ble gjennomført den 11 og12. april over telefon. 1200 mennesker var med. Den statistiske feilprosenten overstiger ikke 3,5%.

Fra Izvestija, via Fort Russ

Reklamer