Evo Morales advarer: Vi er farlig nær en kjernefysisk konflikt

 

 

Fra TeleSur

Bolivias president Evo Morales advarte tirsdag om at menneskeheten var «i fare for å forsvinne i en kjernefysisk ildstorm», siden spenninger stiger over hele verden etter amerikanske militære angrep i Syria og Afghanistan.

Han sa «atommaktene i USA og vestlige land bringer oss farlig nærmere en kjernefysisk konflikt» og la til at krisen i kapitalismen fører imperialistene til «nye kriger som i realiteten er militære inngrep for naturressurser, over kontroll av sjøveier eller regioner med geopolitisk-, energi-, handel- eller økonomisk verdi.»

«Krig støtter kapitalisme, de som støtter kapitalisme støtter krig, det vil si filosofien om død og ødeleggelse,» sa Morales.

Han minnet om de amerikanske atomangrepene på Hiroshima og Nagasaki i Japan, som etterlot hundretusener døde.

Han mener at den nye amerikanske presidenten, Donald Trump, «ga Pentagon all makt», med sitt forslag om å øke militærbudsjettet med 54 milliarder dollar.

«Imperiet styres ikke av en mann, men av summen av sine økonomiske, industrielle og teknologiske krefter,» forklarte Morales.

Han oppfordret hele verden til å «forene seg for å enegisk motvirke enhver krig og ethvert militært inngrep som ikke forsøker å garantere menneskerettighetene, som ikke er til forsvar for demokrati og bare forsøker å få kontroll over naturressurser.»

Morales oppfordret også verdens regjeringer til å respektere folks rettigheter til fred, suverenitet og selvbestemmelse.

Reklamer