Meningsmåling: Nesten en tredjedel av russerne ser muligheten for krig med USA –

fra RT

Tretti prosent av russerne tror at krig mellom Russland og USA er mulig, ifølge en nylig undersøkelse. Russerne har også endret sin holdning til Donald Trump etter USAs angrep på Syria.

Undersøkelsen, utført av det statlige meningsmålingsinstituttet VTSIOM den 11.-12. april, avslører at blant de som svarte «ja» på spørsmålet om muligheten for krig, anser 16 prosent at en krig mellom de to verdensmakter er «svært mulig», mens 14 prosent mener at en krig allerede er i gang.

Mer enn halvparten av de 1200 spurte sier imidlertid at dette er helt umulig eller usannsynlig å ville skje; henholdsvis 16 og 47 prosent.

Russiske holdninger til USAs president Donald Trump har endret seg drastisk siden USAs avfyrte 59 Tomahawk krysserraketter mot en syrisk militærflyplass den 7. april. Antallet personer som misliker Trump, steg til 39 prosent, sammenlignet med bare 7 prosent i mars. 38 prosent sa at de ikke har en sterk mening, mens den positive meningen om Trump gikk ned fra 38 til 13 prosent.

De som svarte, viste blandede følelser til Trump, med mistillit, apati, skuffelse og håp øverst på listen.

Mer enn halvparten (55 prosent) sa at de ikke har sett noen endring i forholdet mellom USA og Russland siden Trump inntok embedet. Bare en femtedel tror at situasjonen har blitt bedre, mens 17 prosent sier at forholdet har surnet.

Selv om de fleste russere for bare en måned siden uttrykte håp om et forbedret forhold mellom Moskva og Washington over de neste 2-3 årene, falt antall optimistiske svar fra 58 til 34 prosent. 15 prosent er pessimistiske og 38 prosent mener at ingenting vil forandre seg.

«Det amerikanske rakettangrepet på Syria ble en ‘kalddusj’ for en betydelig del av russerne,» sa direktør for VTSIOM, Valerij Fedorov. «Donald Trumps aggressive oppførsel økte mistilliten og fiendlige følelser mot Amerika,» sa han, og tilføyde at «til tross for at forhåpninger om en ny ‘tining’ i det bilaterale forholdet ikke er forsvunnet helt, har våre medborgere fått mindre optimistiske forventninger om Trump .”

Reklamer