Enough is Enough: når LHBT-organisasjoner tjener transatlantiske maktinteresser

Omtanke for respekt for menneskerettigheter og minoriteters velferd er i utgangspunktet prisverdig. Dette er fremragende saker som det er lønner seg å være politisk engasjert i. Men dette også kan utnyttes av makthaverne, som visses i den tyske organisasjonen Enough is Enough, som hevder å kjempe for rettighetene til lesbiske, homofile, biseksuelle og transseksuelle (LHBT). Over hele verden, kunne man forestille seg. Men det gjør organisasjonen ikke.

Demonstrasjon foran den russiske ambassaden i Berlin. En naturlig sammenligning er f.eks. fortellingen om ‘døde barn i Syria’ – folks naturlig ønske om en bedre verden blir misbrukt til rakettangrep og imperialisme.

 

av Gert Ewen Ungar

Den russiske avisen Novaja Gazeta rapporterte at det hadde skjedd alvorlige angrep mot homofile, utført av statlige myndigheter i det overveiende muslimske Tsjetsjenia. Det skal ha forekommet tortur og folk skal ha dødd. Men først skjedde det lite i russiske medier. Selv på nettstedet gay.ru var det ikke verdt mer enn en liten notis. I vestlige medier skjedde det desto mer. Nyheten gikk hele rundgangen i mainstream-pressen og bekreftet ikke bare én, men to fordommer: Russland og Islam er helt homofobiske. De brukte begge i denne nyheten, og drepte dermed to fluer i ett smekk.

At denne reportasjen fikk mindre oppmerksomhet i Russland enn her til lands, har lite å gjøre med uvitenhet. Det har heller ikke noe å gjøre med at en homofil er mindre verdt i Russland enn her til lands, som blant annet queer.de antyder, det tyske motstykket til gay.ru. Det har rett og slett å gjøre med kilden.

En titt på Wikipedia ville vært nok, fordi artikler om «Novaja Gazeta» på den russiske Wikipedia-siden i stor grad beskjeftiger seg med anklagen om falsk rapportering. Med andre ord, Novaja Gazeta er kjent for å produsere falske nyheter. Dette forklarer fraværet av en stor mediedekning i Russland mye bedre enn den absurde tolkningen – men hevdet med stor patos av tyske aktivister – at denne uteblivelsen var fordi homofile liv teller mindre i Russland.

Til tross for dette absolutt dårlige kildematerialet, tok den russiske ombudet for menneskerettigheter, Tatjana Moskalkova, for seg saken. Likevel kalte tyske aktivister for en demonstrasjon. Alliansen av ulike grupper ledes av foreningen «Enough is Enough. Open your mouth.» Det er verdt ta et litt nærmere blikk på denne svært unge organisasjonen.

Den ble stiftet i august 2013 og var meget aktiv i kampanjer fra starten av. Dens største bekymring: kampanjer mot homofobi, og spesielt mot stater som tillater homofobi eller til og med støtter det. Dens første store aksjon, allerede samme måned som den ble grunnlagt, var anti-russiske demonstrasjoner i flere tyske byer, inkludert Berlin, foran den russiske ambassaden. Det gjaldt ‘loven mot homofil propaganda’, som forbyr fremming av «utradisjonelle partnerskap» som likeverdige ovenfor mindreårige.

Organisasjonen blir finansiert av pengegaver. På sin hjemmeside viser den hvem som sponser den. En av støttespillerne har et fremtredende navn: Den amerikanske organisasjonen Human Rights Watch er partner for Enough is Enough.

En ganske problematisk allianse, siden Human Rights Watch ikke er en uavhengig organisasjon under noen omstendigheter. Gang på gang er den anklaget for å være for nær USAs politikk. I tillegg er en av de store giverne til Human Rights Watch milliardæren George Soros. I sitt første år av Enough is Enough, satt tidligere generalsekretær i NATO, Javier Solana, i styret til Human Rights Watch.

Mange andre organisasjoner som Enough is Enough nevner som samarbeidspartnere, er i sin tur støttet av Human Rights Watch.

Selvfølgelig, Javier Solana dikterte ikke til arrangørene av Enough is Enough i en notisbok hvem de skulle rette sine arrangementer mot. Men her fant noen sammen, som er i ånden av en ideologi som er rettet mot Russland. En transatlantisk allianse under regnbueflagget.

Og nå rettes protestene atter en gang mot Russland, basert på et ubekreftet rapport i media, og det hevdes påstander som på ingen måte basert på fakta. Det er absurd å kreve et generelt krav om asyl også for russiske homofile i Tyskland. Du kan leve godt som homofil i Russland.

Det vil også være mye mer konkrete grunner til en mars for eksempel mot den amerikanske ambassaden. I USA, øker antallet hatkriminalitet beviselig mot LHBT. Kristne grupper opererer fortsatt ‘klinikker’ som skal ‘kurere’ i hovedsak homofile menn. De bruker metoder som sterkt minner om tortur. Enough is Enough er ikke interessert i disse faktaene.

Det er denne dobbeltmoralen som devaluerer arbeidet til Enough is Enough. Foreningen er, i sin ensidighet, ganske enkelt et verktøy transatlantiske interesser, beregnet på å mobilisere LHBT-samfunnet. På denne bakgrunnen bør denne organisasjonens arbeid vurderes med stor varsomhet.

Selvfølgelig: Homofobi er dårlig. En grunnløs frykt for ‘det andre’ blir oppfattet på en forvrengt måte og utstyrt med alle kjennetegnene av det onde. Men det samme gjelder for russofobi. Den som har fordommen at alle russere som voldsmenn mot homser, han gjentar den samme strukturen som den han mener å protestere mot.


https://deutsch.rt.com/meinung/48990-enough-is-enough-verein-fur/

Reklamer