Amnesty International og Human Rights Watch: verktøy for imperialismen

av Stephen Lendman

Det er skammelig at Amnesty International og Human Rights Watch ga Syria skylden for hva som synes å være en CIA-orkestrert angrep med kjemiske våpen den 4. april, antageligvis under ‘falskt flagg’, som drepte dusinvis og skadet mange flere.

Angrepet ble gjennomført som et påskudd for Trumps aggresjon – planlagt før hendelsen inntraff, krysserraketter klar til å bli avfyrt på kort varsel – en krigshandling mot en suveren stat.

Amnesty oppfordret Sikkerhetsrådet til å treffe vedtak som skulle å holde Assad ansvarlig for Trumps forbrytelse mot freden. Det er å beklage at Amnesty sa:

“Sikkerhetsrådets medlemmer, og spesielt Russland og Kina, har vist en ufølsom mangel på respekt for menneskeliv i Syria ved gjentatte ganger å unnlate å treffe vedtak som ville tillate straffetiltak å iverksettes mot de som begår krigsforbrytelser og andre alvorlige brudd i Syria” – som betyr Assad og syriske tjenestemenn, selv om de ikke hadde noe å gjøre med det som skjedde.

“Sikkerhetsrådet må straks stemme for å undersøke dette angrepet og bidra til å bringe de ansvarlige for retten. Unnlatelse av å gjøre dette ville være katastrofalt. Det vil risikere ytterligere gi mot til regjeringer og væpnede grupper i Syria som angriper sivile i krigsforbrytelser med både forbudte og konvensjonelle våpen», la Amnesty til, og ønsket ofrene tiltalt for gjerningsmannens kriminalitet.

Bemerkningene fra Human Rights Watch var like ille. På skammelig vis anklaget de “regjeringsstyrkene for å utfører kjemiske angrep på en regelmessig” basis.

Organisasjonen løy, og hevdet “helikoptre fra syriske styresmakter har sluppet beholdere fylt med klorgass i dusinvis av tilfeller,” uten å sitere troverdige bevis. Det er fordi ingen slike bevis eksisterer.

Det er mye som viser at de USA-støttede terroristene angriper forsvarsløse sivile med saringass, klorgass og andre giftige stoffer – elementer av disse gruppene har blitt opplært i bruken av disse stoffene av Pentagons innleide spesialister i Jordan og Tyrkia.

HRW kritiserer Russland og Kina for å legge ned veto mot resolusjoner i Sikkerhetsrådet – i stedet for å rose dem for å gjøre det rette, som er å blokkere vedtak som har til hensikt å rettferdiggjøre en aggresjon som den mot Libya

I mars 2011, startet Obama en krig mot Syria, ved hjelp av ISIS og andre terrorsoldater som Imperiets fotsoldater – hjulpet av en USA-ledet terrorbombing siden 2014.

USA og deres koalisjon av tvilsomme allierte er aggressoren. Syria, dets regjering og folk er ofre for imperialistisk lovløshet – Trump fortsatte hva hans forgjenger begynte.

Syrias overlevelse står i fare med mindre Russland, Iran, regjeringsstyrker og allierte folkemilitser kan redde den.


Stephen Lendman er programleder på radio. Han bor i Chicago.

http://sjlendman.blogspot.com

Reklamer

Én kommentar

Kommentarer er stengt.