Tidligere NATO-offiser: vi godtar drapet på sivile

 

Fra Sputnik

I luftkrigen mot terroristgruppen IS, bruker gruppen en strategi med å blande seg med sivilbefolkningen. Dermed blir sivile de første ofrene for angrepene. Situasjonen i Mosul er umulig å skille fra den i Aleppo, fortalte tidligere NATO-offiser Ulrich Scholz til Sputnik.

Deltakelsen av Bundeswehr luftangrep i den internasjonale koalisjonen mot jihadistene i Den islamske staten (IS) er ikke begrenset til rekognosering med Tornadofly. Rådgivere fra den tyske regjeringen inspiserer hvert mål, sier den tidligere intervensjons-planleggeren for NATO.

«De sier, ‘dette målet får bare koste maksimum ti sivile liv’. Så blir angrepet gjennomført,» sa han.

Han la til at dette betydde at utilsiktete tap [«collateral damage»] ble godkjent på forhånd.

Tyske rekognoseringsfly av typen Tornado har deltatt i flyangrep som en del av koalisjonen mot IS. Kampanjen har forårsaket sivile tap. Dette betyr at forbauselsen uttrykt av politikere og media over disse tapene ikke kan være annet en ren simulasjon.» sa den tidligere oberstløytnanten i Bundeswehr.

Scholz forklarer sinnet på sosiale nettverk over bombingen av sivilbefolkningen med det faktum at Bundeswehr viste seg å være involvert. Men dette er rett og slett en «klassisk» luftkrig etter USA/NATO-modell.

«Uansett, en motstander som IS, i en asymmetrisk krig mot en regulær hær, har ingen sjanse bortsett fra å blande seg med sivilbefolkningen […] slik at i luftangrep, faller bombene på sivile. Dette er strategien,» kommenterte den tidligere arbeidsplanleggeren i NATO.

Ifølge ham, var utilsiktete tap [«collateral damage»] akseptert fra begynnelsen av, blant annet fra den tyske siden.

Så kynisk som det enn høres ut, godtar vi det. […] Vi støtter drap på sivile! En slik krig er rett og slett amoralsk «, sier han.

Scholz, som selv har vært pilot av Tornadofly, bemerker også at disse absolutt ikke er egnet for operasjoner mot IS.

«Bildene de tar klarer ikke å se hvor IS-kjemperne er. Tornadoene er derfor en del av en ‘dødelig kjede’ i denne krigen, og derfor er også Bundeswehr ansvarlig for ofre blant sivilbefolkningen», sier han.

Den tidligere NATO-offiseren konkluderer med at påstandene om at den syriske hæren eller de russiske styrkene bevisst drepte sivile i Aleppo «er i strid med sunn fornuft.» En luftkrig mot asymmetriske krefter rammer alltid sivile, og situasjonen i Aleppo er ikke til å skille fra den i Mosul.

«En god løsning er å stoppe krigen og å sette seg ned ved forhandlingsbordet», sier Ulrich Scholz.

Reklamer