Aftenpostens kilder: 66000 funnet i ruinene av bygninger i Hiroshima, ukjente fly i området.

 

http://www.aftenposten.no/verden/Kilder-Flere-enn-100-sivile-funnet-i-ruinene-av-bygning-i-Mosul-617761b.html

Slik kan også et flyangrep beskrives. Er det noen som vil gjette hvem som er den hovedmistenkte, siden Aftenposten/NTB bruker denne merkelige formuleringen?

Artikkelen greier å la være å nevne at USA/’koallisjonen’, inkludert de USA-ledede irakiske styrkene, er de eneste som utfører flyangrep i området, med et eneste ord. I stedet skriver Aftenposten det angivelige angrepet ble utført av ‘ukjente fly’.

(Husker noen tilbake til desember i fjor, da Aftenposten protesterte mot at Facebook sensurerte Vietnam-jenta som var dekket av napalm sluppet av USAs bombefly? Da glemte avisen også å nevne hvem som utførte bombingen. I visse situasjoner skjer bare ting, ingen vet hvem som er ansvarlig. Dette i motsetning til Syria, hvor hver eneste granatsplint er personlig sluppet av president Assad. )

Etter Aftenpostens deltagelse i den intense kampanjen for å innprente i underbevistheten vår at Russlands og Syrias flykampanje i kampen mot ISIS utelukkende rammet sivile, er det ikke usannsynlig at en person som ikke følger situasjonen, vil sitte igjen med inntrykket at det var russiske fly som var på ferde her i Mosul.

Aftenposten har en andre forsvarslinje. Avisen legger den til for de leserne som følger situasjonen og godt vet at det er kun er USA&co som utfører flyangrep. Da er det viktig å så tvil om fly overhodet hadde noe å gjøre med de sivile tapene. Derfor skriver de: «Ifølge brigadegeneral Mohammed al-Jabouri, som leder de irakske regjeringsstyrkens forsøk på å gjenerobre Mosul fra IS, var det bombefeller utplassert av IS som la bygningene i ruiner.» og at  den ytterliggående islamistgruppa IS, av uklare grunner, «tvang […]  først sivile inn i tre bygninger, for deretter å plassere to bilbomber utenfor.

Avisen greier en aldri så indirekte antydning, der observante lesere nok kan lese mellom linjene hvem som nok driver og bomber byen (min uthevning): «Irakske regjeringsstyrker og deres allierte har de siste ukene gjennomført en stor offensiv for å gjenerobre Vest-Mosul fra IS..»

En annen pekepinn på at avisen nok aner hvem som står bak, er at den velger det laveste antallet ofre i overskriften. Den sier hundre, andre kilder i selve teksten nevner 230.

Selv aviser Daily Telegraph, som er nær det britiske establishmentet, greier å nevne landet Aftenposten ikke tør ta i sin munn. (Selv om DT, som seg hør og bør, vanner ut Pentagons mulige ansvar ved å kun si ‘USA-ledet koalisjon’):

More than 200 civilians are reported to have been killed in a single US-led coalition raid on Mosul