Russland legger ned veto i Sikkerhetsrådet mot nye sanksjoner mot Syria

3KDMf0oX.jpg

ved Stephen Lendman

Russland har til hensikt å legge ned veto mot et utkast fra USA, Storbritannia og Frankrike til en resolusjon i Sikkerhetsrådet. Resolusjonen prøver å pålegge nye sanksjoner mot Syria – basert på fabrikkerte anklager om bruk av kjemiske våpen.

Ingen troverdige bevis foreligger for at Syria har brukt giftige stoffer på noe tidspunkt under alle årene med konflikt. Men mye indikerer at disse stoffene brukes av USA-støttede terrorister.

De har brukt sarin og andre giftige stoffer mot sivile mange ganger. De har trent på å bruke dem i Tyrkia og Jordan. Disse blir forsynt med disse våpnene av Pentagons militære kontraktører, Saudi-Arabia og kanskje andre regionale land. Syria får urettmessig skylden for deres kriminelle handlinger.

Det russiske utenriksdepartementets direktør for ikke-spredning og våpenkontrollsystemer Mikhail Ulyanov, gikk hardt ut mot en rapport fra Organisasjonen for forbud mot kjemiske våpen (OPCW), som hevder at Syria har brukt giftige stoffer, Han uttrykte utilfredshet med påstandene, og sa:

«Gransknings-misjonen fra OPCW jobber i utgangspunktet på lang avstand. Som regel når den ikke områdene for disse hendelsene. Misjonen snakker med vitner, men først og fremst de … som er motstandere av Damaskus.»

Som svar på den nye utkastet til resolusjonen om Syria, sa Russlands viseambassadør til FN, Vladimir Safronkov, «jeg definerte klart (Moskvas) stilling … Vi vil nedlegge veto mot resolusjonsutkastet,» Han kalte det ensidig og «basert på utilstrekkelig bevis,» og legger til:

«Etterforskerne fra OPCW var under tungt press for å gi Syria feilaktig skylden for bruk av kjemiske våpen. Resolusjonsutkastet motsier det grunnleggende prinsippet om antagelsen av uskyld før etterforskningen er over og vist å være pålitelig utført.»

Vedtaket ønsker å svarteliste 11 syriske militære sjefer og tjenestemenn, sammen med 10 statlige og andre enheter – basert på fabrikkerte påstander om deres involvering i utvikling og produksjon av kjemiske våpen.

Resolusjonen krever en frysing av eiendeler, samt en reiseforbud mot disse personene og enhetene i alle FNs medlemsland.

Storbritannias viseambassadør til FN, Peter Wilson, sa resolusjonen vil bli stemt over så snart som mulig. Den franske permanente FN-representanten, Francois Delattre, sa – latterlig – «troverdigheten til Sikkerhetsrådet står på spill.»

Trumps FN-ambassadør, Nikki Haley, spurte «hvor mye lenger kommer Russland til å fortsette å være barnevakt og lage unnskyldninger for det syriske regimet? Folk døde på grunn av dette, og USA kommer ikke til å tie stille om det.»

USA, NATO og Israel bruker forbudte kjemiske, biologiske og radiologiske våpen i alle sine kriger – et nivå av forbrytelser verdig en Nürnberg-domstol.

Ingen bevis foreligger for at Syria har brukt giftige stoffer når som helst under hele de seks åren med krig. Så langt, har påstander om noe annet vært fabrikkerte.

 


http://sjlendman.blogspot.com

Reklamer

Én kommentar

Kommentarer er stengt.