Rettsaken begynner i Østerrike mot flyktning tiltalt for å ha henrettet 20 syriske soldater

flyktning for retten østerrike.jpg

 

Fra RT

En syrisk flyktning stilles for retten i det vestlige Østerrike, for angivelig å ha drept minst 20 ubevæpnede eller sårede soldater under den syriske borgerkrigen, melder lokale medier.

Rettssaken for den 27-år gamle mannen begynte onsdag i byen Innsbruck i delstaten Tirol. Han ble arrestert i juni 2016 etter angivelig skrytt om drapene til en syrisk kamerat på et asylmottak.

Den anklagede var medlem av Farouq-brigadene, en gruppe som er en del av Den frie syriske armé, som ble opererer i provinsene Homs og Aleppo, rapporterte Kronen Zeitung. Organisasjonen er nå i stor grad ikke i virksomhet.

Den syriske flyktningen er anklaget for å angivelig ha drept minst 20 sårede og ubevæpnede soldater fra den syriske hæren i byen Homs og den nærliggende landsbyen Al-Khalidiyah, mellom 2013 og 2014.

«Siktede er ikke tiltalt for hans bidrag til kampoperasjoner, heller ikke for å være medlem av en terroristorganisasjon,» uttalte aktor i sin åpningstale, som sitert av Kronen Zeitung. «Han er anklaget for senere å ha henrettet fiendtlige soldater på bakken.»

Mannen innrømmet i utgangspunktet drapene, men trakk senere sin tilståelse. I mellomtiden, rapporterte et vitne at han hadde sett den mistenkte i Syria som frontkjemper. Rettssaken vil fortsette den 28. mars på grunn av den mistenktes helse.

Syreren ble arrestert i juni 2016 sammen med to irakiske flyktninger, i alder av 19 og 28, som ble anklaget for å være medlemmer av terrorgrupper. En av dem skal angivelig også ha begått drapene.

På den tiden, sa myndighetene at syrerne hadde kommet via Balkan-ruten i 2015, og at Tirols guvernør, Günther Platter, ba om ‘lovens fulle tyngde’ skulle ramme flyktningene.

«Vi vil ikke tillate terrorister å komme til vårt land og true vår sikkerhet,» understreket han.

Reklamer