USA klager over at russisk innhav omringet av russiske flybaser er ‘utrygt’ for sine jagere

Kanskje neste tokt bør være i Det karibiske hav?
black sea.png

 

Ved Frank Palicka

Prøv å svare på dette spørsmålet: Tjenestemenn fra hvilket land ville beordre sin missiljager til et innhav utenfor kysten av de russiske regionen Kaukasus, Don og Krim, for deretter å klage over at det er litt for mye russisk militær aktivitet rundt dem for at sin jage kan føle seg trygg?

US European Command (Hvorfor har USA et hovedkvarter for Europa??) har nettopp klaget over at ved tre separate anledninger har krigsskipet USS Porter, som for tiden er på tokt i det russiske innhavet kalt Svartehavet, kommet for nær lavtflyvende russiske fly:

Flere russiske militære fly kom nær en jager fra den amerikanske marinen i Svartehavet den 10. februar. Hendelsen anses som «usikker og uprofesjonell», sa en amerikansk tjenestemann tirsdag.

«USS Porter spurte alle flyene [om ID] og fikk ingen respons,» sa Hernandez. «Slike hendelser er bekymringsverdige fordi de kan føre til ulykker eller feilberegninger,» la han til.

Russerne avviste disse påstandene. Ifølge dem, skal ingen hendelser som var usikre for sine fly ha funnet sted.

Tr-bigstick-cartoon.JPG

/http://www.checkpointasia.net/index.php/2017/02/15/us-complains-inland-sea-surrounded-by-russian-air-bases-is-unsafe-for-their-destroyer/

Reklamer