En dårlig spøk: Saudi-Arabia får medalje for å ha BEKJEMPET terrorisme

 

saudi medal.jpg
Dette er så opp-ned at bildet liksågodt kan være det samme. På den annen side passer medaljen bra – CIA er ikke kjent for å være kresen i metodene de bruker.

Fra RT

RT intervjuer Ron Aledo

At CIA ga en medalje til Saudi-Arabias kronprins Mohammed bin Nayef for å ha bekjempet terrorisme, kan være en amerikansk diplomatisk tilnærming til Saudi Arabia, en melding til Iran eller en dårlig spøk, sier tidligere CIA etterretnings-analytiker Ron Aledo.

CIA har tildelt kronprinsen av Saudi Arabia en medalje for hans kamp mot terrorisme. Saudi-Arabia er anklaget av mange for faktisk å støtte terrorisme, der selv USA er blant de som kommer med anklagene.

RT: Saudi-Arabia har åpenbart vært svært kontroversielt angående spørsmålet om terror, men kanskje det finnes grunner til CIAs valg?

Ron Aledo: Det er sant at Saudi-Arabia i det minste har fått kontroll over terrorisme inne i riket. Det er også sant at Saudi-Arabia har fremmet terrorisme på andre måter, for eksempel i Syria. De fleste av sunni-jihadistene der har vært støttet av Saudi-Arabia. Det er absolutt en slags dårlig spøk at vi gir dem medaljen for å bekjempe terrorisme.

Vi vet tydeligvis at Trump vet dette, CIA-direktør Mike Pompeo vet dette, generalløytnant Michael Flynn vet dette. Husk at Michael Flynn fikk sparken som direktør for Forsvarets etterretning (DIA) av Obama. Det er en åpen hemmelighet i Washington at Obama tvang Michael Flynn ut av DIA nettopp fordi han fortalte Obama ‘Herr president, det er ingen moderate opprørere i Syria. De moderate i Syria er en myte, de finnes ikke.’ Og nå valgte president Trump Michael Flynn som sin nasjonale sikkerhetsrådgiver.

RT: President Trump sa at å bekjempe ISIS er hans viktigste geopolitiske mål. Hvordan forventer du at ting skal endres i forholdet mellom USA og Saudi-Arabia i fremtiden?

RA: Kanskje er dette igjen en diplomatisk tilnærming, en vennlig gest. Kanskje hva de forventer til gjengjeld er for Saudi-Arabia å kutte midlene til al-Qaida. Mange private borgere i riket finansierer al-Qaida og tilknyttede grupper. Kanskje de prøver å kutte midlene til jihadistene i Syria. Kanskje de prøver å sende en melding til Iran: ‘Vi har til hensikt til å reforhandle atomavtalen med dere, og hvis dere ikke jobber med oss, vil vi støtte sunniene’. Vi kan huske at det pågår en borgerkrig i Midtøsten; en muslimsk krig mellom sunniene, wahhabiene ledet av Saudi Arabia, og sjiaene ledet av Iran. Så, kanskje dette er ment å sende en melding til Iran. Så det er mange muligheter.

Reklamer