Porosjenko satser alt i desperat pokerspill

1406651044_110.jpg
Ballistiske raketter av typen SS21 ‘Tochka’

Ved Finian Cunningham

Den ukrainske presidenten Petro Porosjenko spiller et desperat pokerspill, der han satser sin politiske fremtid med en full krig i Europa.

I en scene som minner om en gammel B-film, en western, ser Porosjenko ser ut som en sliten revolvermann med en elendig pokerhånd som bløffer med tomt skryt.

Men er forskjellen er at Porosjenko langt fra er en revolvermann. Og dette er ikke fantasi. Det er den dystre virkeligheten, der liv og død er resultatet av hans pokerspill.

Han er milliardær og sjokolade-oligark, som sammen med hans kumpaner i Kiev har kjørt landet i grøfta. Hvis en krig bryter ut, vil disse selvopptatte plyndrende elitene ikke kjempe selve kampene. De vil finne et eller annet luksuriøst eksil, der de kan bruke sitt tyvegods.

Med mindre en internasjonal straffedomstol finner dem skyldig i forbrytelser mot freden. Som den burde.

Denne såkalte presidenten sette livene til vanlige, fattige ukrainere i fare ved å provosere til en krig som ikke har noe å gjøre med juridiske eller suverene prinsipper, men som i virkeligheten handler om å redde privilegiene til hans herskende klikk.

Når den nye amerikanske presidenten Donald Trump hadde en vennlig samtale med sin russiske kollega Vladimir Putin den 28. januar, var Porosjenko-regimet i Kiev slukøret, for å si det mildt.

Det er ikke lenger bortskjemt av Obama-administrasjonen, i særdeleshet tidligere visepresident Joe Biden. Kabalen i Kiev fryktet det verste var i vente. Det vil si, at Trump ikke lenger ville dele ut økonomisk og militær støtte under det overdrevne påskuddet å forsvare dem mot «russisk aggresjon».

porky chapel 1.jpg
Porosjenko (t.h)  m/familie i familiens eget kapell.

Det er derfor volden deretter straks brøt ut langs frontlinjen øst i Ukraina, mellom styrker fra Kiev-regimet og opposisjonen – opprørerne i de selverklærte folkerepublikkene Donetsk og Lugansk. De er kollektivt kjent som Donbass-regionen. Folkerepublikkene Dontesk (DPR) og Lugansk (LPR) nekter å anerkjenne myndighetene Kiev som kom til makten i februar 2014 i et CIA-støttet ulovlig statskupp mot den valgte regjeringen til Viktor Janukovitsj.

I nesten to uker nå, har folket i Donbass vært utsatt for tusenvis av artillerigranater fra Porosjenkos styrker, der storbyen Donetsk og de omkringliggende byene er målet. Boligblokker, skoler og fabrikker har ikke blitt spart granatregnet. Hele lokalsamfunn har blitt avskåret fra vann og strøm midt på vinteren av Kievs styrker, som bevisst angriper sivil infrastruktur.

Fra alle synsvinkler, burde regimet i Kiev, inkludert dets president Petro Porosjenko, bli tiltalt for krigsforbrytelser.

Uanfektet av denne galskapen, fordoblet Porosjenkos herskende krets det kriminelle angrepet som utføres mot utbryterrepublikkene.

Det siste desperate vågespillet synes å ha vært motivert av en uforpliktende telefonsamtale mellom Trump og Porosjenko sist helg – en hel uke etter Trumps samtale med Putin. Til Kiev-regimets skrekk, sa Trump at han ville arbeide med alle sider, inkludert Putin, for å få slutt på konflikten i Ukraina.

Med andre ord, kjøpte ikke Trump den forslitte fortellingen spredt av Porosjenko og hans klikk, at deres land er «angrepet av Russland» gjennom stedfortredere i Donbass. Selvfølgelig avviste den amerikanske presidenten denne framstillingen, ved å si at han var forberedt på å jobbe med Putin for å få slutt på volden.

Ifølge Eduard Basurin, nestkommanderende for DPR, som sitert i Fort Russ: «Etter diskusjonen mellom Porosjenko og Trump, vil Ukraina i nær fremtid slutte å motta økonomisk og militær støtte til sin terroroperasjon i Donbass-området. I forbindelse med dette, har den ukrainske presidenten blitt fullstendig fortvilt og er klar til å desperat utføre de mest uvørne handlinger ved å starte en storstilt og blodig krig i Øst-Europa.»

For dette uvørne målet, har Porosjenko beordret flere forsterkninger til kontaktlinken, inkludert vernepliktige og nynazistiske bataljoner fra Høyre-sektoren, så vel som å kjøre fram mer tungt artilleri og Tochka ballistiske raketter. Det er et desperat trekk fra et desperat regime.

Men det diabolske er at Porosjenko synes klar til å antenne en full krig i Europa der han satser sin politiske framtid

Som Eduard Basurin fra DPR og flere andre observatører gjør oppmerksom på: offensiven som blir utarbeidet av Kiev-regimet har kjennetegnene fra invasjonen i 1941, angrepet fra Nazi-Tyskland og sine ukrainske fascistiske paramilitære medhjelpere mot det etniske russiske folk i Sovjetunionen.

Heldigvis, så langt, har ikke Trump kjøpt Kiev-regimets absurde fortelling som snur opp-ned på virkeligheten ved å hevde at Russland invaderer Ukraina. Ikke engang de føyelige vestlige mediene er godtroende nok til å godta denne fabrikasjonen. Dessuten er regimet i Kiev så inkompetent at de til og med har skrytt om «at de gjør fremskritt» i Donbass. Også den ineffektive Organisasjonen for sikkerhet og samarbeid i Europa, som er ment å overvåke Minsk-våpenhvilen fra 2015, har bekreftet at det er Kievs styrker som går over kontaktlinjen.

Det som blir avslørt her, er den altomfattende korrupsjonen og lovløsheten i Kiev-regimet ledet av sjokolademagnaten Porosjenko. Milliarder av dollar har strømmet inn til dette regimet fra sponsorer i Washington, Europa og IMF. Og korrupsjonen fortsetter, der ingen av de lovede reformer blir virkelighet.

Amerikanerne og europeerne innser i det stille at de bidro til å skape et monster i Kiev da de støttet kuppet mot en valgt regjering for nesten tre år siden. Det er derfor Washington og Berlin, samt EU, IMF og NATO, alle i det stille fjerner seg fra sin tidligere støtte til klikken i Kiev. Sistnevnte er et umettelig svart hull av kameraderi og korrupsjon, som aldri vil få orden på tingene under det nåværende regimet.

Mens Porosjenko og lignende typer har blitt stadig rikere i løpet av de siste tre årene, har de fleste vanlige ukrainere blitt kastet ut i dypere fattigdom og elendighet. Deres sønner har blitt sjanghaiet inn i en meningsløs kriminell krig mot andre ukrainere i Donbass. Hundrevis har blitt sendt hjem i likposer – og til hvilket formål? Slik at Porosjenko og den ulovlige juntaen rundt ham kan presse mer penger fra vestlige hovedsteder.

Nivået av desillusjon blant vanlige ukrainere, samt den smålige rivaliseringen mellom fascistiske paramilitære og de som ønsker å bli oligarker, betyr at Kiev-regimet er moden for å kollapse.

Porosjenko vet hans dager er talte. I en siste desperat innsats – alt på rødt – er han villig til å antenne en full krig i Ukraina. Ved å skylde på Russland for «aggresjon», prøver han å tvinge Trump-administrasjonen å komme til hans «redning».

Men redningen er ikke egentlig fra den angivelige russisk aggresjonen. Porosjenko og hans korrupte regime satser faktisk på å bli reddet fra en indre kollaps under vekten av sin egen korrupsjon og vanstyre.

Milliardæren og eiendoms-magnaten Trump sies å ha utviklet sin forretningssans ved å ha jobbet med kriminelle mafiasyndikater da han gjorde forretninger i New York i løpet av årene. Han bør bruker denne ‘gatesmartheten’ i håndteringen av Porosjenko og mafiaen i Kiev som later som den er en regjering. Ellers kan Trump finne at en krig eksploderer i Europa – en krig som kan trekke inne både USA og Russland.


https://sputniknews.com/columnists/201702071050440179-poroshenko-last-chance-saloon/

Reklamer