Sykehus i Idlib bombet av koalisjonen – ikke et knyst i norske medier

(Jeg bruker store utdrag fra en RT-artikkel i midten. Den er klart merket.)

sykehus-i-ruiner2
© edlibEmc12 / Facebook

Sjefen for Tyrkias Røde Halvmåne anklaget den vestlige anti-IS koalisjonen for å ha bombet et medisinsk senter operert av Røde Halvmåne i den nordlige syriske byen Idlib onsdag. Et søk i Google (Røde Halvmåne Idlib) med avgrensning siste uke, viste at ikke et ord var skrevet om dette, hverken av NRK, Aftenposten eller noen andre norske medier. Doktor Kerem Kinik, leder for organisasjonen, fordømte angrepet på Twitter som en krigsforbrytelse.


RT skriver: «Minst fire ansatte medlemmer fra den syriske Røde Halvmåne ble skadd i luftangrep , en av dem er i kritisk tilstand,» fortalte medieaktivist Abdulqadir Othman til ARA News i Idlib.

Angrepet skjedde i de tidlige morgentimene onsdag, rundt klokka 03:00 og ødela byggets øvre etasjer og skadde mennesker på bakkenivå. Ofrene skal ha blitt fraktet til et provisorisk sykehus i Idlib.

«Bombingen forårsaket også en massiv ødeleggelse av organisasjonens kontorer,» la Othman til. Brannen som brøt ut etter angrepet bidro til videre ødeleggelse av livsviktig medisinsk utstyr.

Sjefen for den tyrkiske avdelingen av Røde Halvmåne skrev på twitter:

kerem-kinik
Vi fordømmer det forferdelige luftangrepet utført av den USA-ledete koalisjonen…. Det er en åpenbar krigsforbrytelse

Twitter-melding:Vi fordømmer det forferdelige luftangrepet utført av den USA-ledete koalisjonen…. Det er en åpenbar krigsforbrytelse.

En angrep fra «hva som antas å være en drone fra koalisjonen» slo inn i i bygningen, fortalte talsmann Hamid Kutini fra sivilforsvaret i Idlib til Syria Direct. Tjenestemannen la til at han identifiserte dronen fra lyden den gir fra seg når den nærmer seg målområdet.

Twitter-melding: [Den] ansatte i Røde Halvmåne som ble alvorlig skadet i luftangrepet i Idlib var vår støttespiller for å gi humanitær hjelp til folket i Syria

Senteret til Røde Halvmåne var basert i den gamle bygningen av hotell Carlton i sentrum av Idlib. Det ga medisinske tjenester, mat og nødhjelp til sivilbefolkningen i provinshovedstaden. Den syriske Røde Halvmåne har ennå ikke kommentert.

Bortsett fra den amerikanske koalisjonen, fortsetter både det russiske og syriske flyvåpenet å utføre operasjoner mot terrorister i Idlib-provinsen, inkludert al-Qaida-utbrytergruppen Fateh al-Sham.

(kilde: RT)


I ukevis ble vestlige lesere bombardert med krigspropaganda fra Aleppo. Hensikten var å konstruere et ramaskrik om frigjøringen av den østlige delen av byen fra islamistiske terrorister. Forbrytelser utført av de samme vestlig-støttede terroristene ble tidd ihjel. Propaganda laget av al-Qaida ble formidlet i alle våre medier som journalistikk.

Det var knapt en dag da løgner om et bombet «sykehus» eller et «reddet» barn fra ruinene ble spredd, og Russland eller Syria anklaget for krigsforbrytelser. Denne propagandaen står ikke tilbake for noe Goebbels kunne ha laget.

Propagandaen i våre største medier har helt fortiet denne siste krigsforbrytelsen. Det finnes ikke engang en bortgjemt notis i saken i NRK eller andre nyhetssteder, enn si at det ble rapportert i de såkalte nyhetene. Den norske offentligheten skal ikke få vite om denne vestlige forbrytelsen, som alle andre vestlige forbrytelser, selv om fakta er temmelig klare.

Årsaken er åpenbar: Hvis man fortalte om vestlige forbrytelser, ville det forvirre leserne og sinnet rettes mot våre egne regjeringer. De ville undergrave propagandaen om fienden, som stadig prøvde å skildre Syria og Russland som kriminelle.

Det ville også avsløre propaganda-løgnene fra de «moderate opprørerne», fordi de islamistiske terroristene som fikk lov til å trekke seg fra Aleppo av Syria og Russland, ble kjørt med buss til Idlib, hvor al-Nusra og IS fortsetter sitt skrekkvelde, og hvor de nå også blir angrepet av den vestlige koalisjonen.

Alle disse faktaene kan ikke lenger forklares til den norske offentligheten uten at propagandaen fra statlige og ikke-statlige medier avslører seg selv som full av løgn. Målet med denne stabelen av løgner – den ene oppå den andre – har bare ett mål: å styrte den syriske presidenten og bringe landet under vestlig kontroll. Dette er en forbrytelse mot freden, planlagt i kaldt blod, som har kostet hundretusener av liv, drevet millioner av mennesker på flukt og traumatisert enda flere.

Kerem Kinik er leder for den tyrkiske avdelingen av Røde Halvmåne. Han var aktivt involvert i å spre propagandaen fra Aleppo Media Center, White Helmets, tønnebomer, osv, osv. På twitter snakker han om ‘det syriske regimet’ og takker emiren av Qatar for hans hjelp til Aleppo. Man kan trygt si han følger den tyrkiske statlige linja. Da han kom med uttalelser om Aleppo, var hans ord godt nok for vestlige medier. Nå, da nyheten er mer ubeleilig for fortellingen, tier man om det, en velkjent propaganda-teknikk: å utelate eller minimere de faktaene som ikke passer fortellingen – dermed har det aldri skjedd.

Reklamer