Ubekreftet rapport: Ukrainsk BUK-rakett landet i bakhage i Donbass

Denne saken er ikke bekreftet, men jeg synes den er så interessant at jeg tar sjansen på å nevne den. Et luftvernsystem av typen Buk skal angivelig ha spilt en rolle i nedskytningen av MH17 den 17. juli 2014, for snart 3 siden. Den nederlandsk-ledete undersøkelsen, der Ukraina har vetorett over hvilke opplysninger som skal offentliggjøres, synes å ta sin tid.

4295423_original_1.jpg

Fra FortRuss

I går kveld, 31. januar, landet halepartiet av en Buk-rakett i boligsektoren av byen Makeevka. Den var avfyrt av den ukrainske hæren fra utkanten av byen Avdeevka.

Rakett-delen falt rett i bakgården til et privat hjem og tok fyr.

Ansatte i Departementet for krisesituasjoner i Folkerepublikken Donetsk ankom til åstedet etter telefoner fra lokale innbyggere og slukket brannen.

Vi ønsker å tilby følgende kommentar:

Hva var målet for denne ukrainske luftvernsystemet, som Ukraina har forsikret om at det ikke finnes noen av i den såkalte ‘Anti-terrorist-operasjonssonen’ i Donbass? Fraværet av dette systemet fra frontlinjen er påstått å være den viktigste grunnen til at Ukraina ikke kunne ha skutt ned det malaysiske Boeing-flyet.

Målet for den ukrainske raketten var en stor ubemannet drone fra OSSE-oppdraget, som tar bilder av Kievs [offensiv] i Donbass. Dermed hindrer de i stor grad de ukrainske væpnede styrkene fra å gjennomføre de kriminelle ordrene fra myndighetene i Kiev.

La oss se hvordan Ukraina vil kommentere tilstedeværelsen av det beryktede BUK-systemet i Avdeevka-området, et system som landet har forsikret om at ikke finnes i Donbass.

4295510_original.jpg
Rakett-del
cqngu3swaaasgim
Utskytningskjøretøy for Buk-system i militæreparade i Kiev

DoniNews rapporterer:

I går kveld, angrep ukrainske sikkerhetsstyrker en OSSE-drone over Makeyevka med rakettsystemet Buk; rakettavfyringen ble utført fra posisjoner i Avdeyevka-området. Dette ifølge en uttalelse fra DPR Operational Command.

«I går klokka 23:38 i ble en avfyring av en Buk-rakett fra posisjonene til Ukrainas væpnede styrker i Avdeyevka-området ble registrert. Avfyringen skjedde angivelig mot en OSSE-drone, som tok opp brudd på våpenhvilen på den tiden,» sa en representant for DPR-styrkene.

16532_900.jpg
En drone fra OSSE. OSSE benekter at en drone ble beskutt (men hvis den bommet, hvordan vet de dette?). Ukrainske styrker utfører for tiden en større offensiv i området.

De spesifiserte at fragmentene av raketten ble funnet i byen Makeyevka i området til sykehus nummer 5. Nærmere opplysninger om hendelsen vil komme.

Les også: Nederlandske journalister kritiserer etterforskningen av MH17