Ukrainas korrupte helseminister

Ulana Suprun er amerikansk statsborger av ukrainsk herkomst. i 2015 fikk hun jobben som viseminister for helse. Ukraina er midt inne i et omstrukturering av økonomien, pålagt av internasjonale finansorganisasjoner. I 2015, spyttet Norge inn 310 millioner kroner til ‘reform’-arbeidet i Ukraina.

Suprun erklærte, i hennes elektroniske selvangivelse, at hun eide en stor stor luksusleilighet i Kiev sammen med over 35 millioner kroner i inntekter. Man må huske på at god eiendom i Kiev er verdt sin vekt i gull. Men de fleste ukrainske politikerne synes å være alkymister, i stand til å forvandle rimelige lønninger til gull. For eksempel, for skatteåret 2015, tjente Ulana Suprun en beskjeden lønn på ca 11.000 kroner. I tillegg til det, erklærte hun om 28.480 kroner i inntekter fra investeringer. Og så, gjennom et alkymistisk mirakel, forvandlet hun litt over 40.000 kroner til over 30 millioner.

porky og ulana suprun.jpeg
Ulana Suprun med Porosjenko

Fra UA24.net

Hun har hatt stillingen i nesten et helt år. Hun arbeider som Ukrainas viseminister for helse. Ulana Suprun er en lege uten diplom og datter av en OUN-UPA [nazistisk] soldat. Ifølge innsidere, etter flere store skandaler med noen av de ledende legene i landet, har denne amerikanske «Doktor Død» levert sin avskjedssøknad til hennes berømte sjef fra Vinnitsa, statsminister i Ukraina, Vladimir Hrojsman.

Det har ennå ikke blitt bekreftet at hennes avgang har blitt akseptert. Vi har ennå ikke en offisiell kunngjøring, og nesten en uke har gått siden lekkasjen. Enda ikke et pip.

Men stjernene er i rett konstellasjon til hverandre og møtes på et bestemt punkt : Den ideologiske og biologisk arvingen av ukrainske nasjonalister fra den andre siden av havet, har gjort mer på ett år for å ødelegge ukrainske helsevesen, enn alle hennes forgjengere var i stand til å gjøre på et kvart århundre med strålende ukrainsk uavhengighet. Hun har gjort mer enn det noen gang var tenkt at en enkeltperson kunne gjøre. Denne personen er brakt i vanry i så mange forskjellige lag av det ukrainske samfunnet, at det er nødvendig å bli kvitt henne. Derfor er hennes dager (eller uker) talte, som de av ukrainsk helsevesen generelt.

Suksesser på området ukrainsk folkemord

Mye har blitt oppnådd. «Doktor Død» brøt, med glødende bestemthet, forsyningskjeden for statlige innkjøp av medisiner som brukes for onkologi (kreftbehandling) og hjerteproblemer. Som alle vet, er disse to tingene de viktigste årsakene til dødsfall blant ukrainere. Det kan derfor ikke betraktes som en tilfeldighet at denne datteren av eksil-ukrainere, slo hennes hardeste slag nettopp mot behandlingen av disse sykdommene.

Det ukrainske samfunnet var rasende da Suprun foreslo hennes idé om å bare ganske enkelt slutte å behandle kreft, og i stedet konsentrere seg om forebygging. Ved utgangen av fjoråret ble kreftmedisiner medisiner fortsatt blir sendt ut til klinikker – men svært nær sin utløpsdato.

Når det gjelder hjertemedisiner, ble det planlagte innkjøpet (400 millioner hryvnias) ikke gjort. Dette faktumet var den viktigste grunnen til at det utviklet seg en konflikt mellom Suprun og direktøren for Hjerteinstituttet i Kiev, Boris Todurov. Denne konflikten og skandalen forårsaket et enormt ramaskrik blant det ukrainske folket.

Det er betegnende at denne surrogat-helseministeren fant støttespillere, ikke blant offentlige tjenestemenn, men blant representanter for ulike ‘humanitære’ fond og ikke-statlige organisasjoner som er finansiert fra utlandet. Dette er ikke overraskende – Suprun selv, er et produkt av disse strukturene og jobber, naturligvis, i deres interesser.

Og la oss ikke engang nevne senkingen av standardene for vaksinering barn – den er ned med 20%, fra en topp på 96% [vaksinasjonsrate] i 2007, mens Helsedepartementets standardmål er 95%. La oss heller ikke nevne nedgangen i antall medisinske sentre og barnesenger på sykehus; kutt i medisinsk personell; planer om å likvidere sentre for førstehjelp; en forenkling av reglene for å tillate eksport av donororganer fra Ukraina til utlandet; menneskelig testing av utenlandsk-produserte medisiner på ukrainere; og diverse andre kannibalistiske tiltak.

Ugjennomsiktig innkjøp av medisiner

Ved roten av alt dette, ligger økonomi. Eller penger, for å være presis. Bak hvert ‘reform’-initiativ i Ukraina ligger det, utvilsomt, ugjennomsiktige finansielle ordninger. Suprun er ikke noe unntak her.

Bare i månedene oktober-desember 2016, kjøpte Helsedepartementet hard valuta fra den statlige import/eksport banken for å kjøpe medisiner og andre medisinske produkter verdt 4 milliarder hryvnia (1.2 milliarder kroner). Men disse summene gikk ikke gjennom styresmaktenes egen forsyningportal ‘Prozorro’. Med andre ord, ble disse kjøpene gjort uten offisielle innkjøpsordrer. Helsedepartementet kjøpte bare diverse ting fra enkelte utenlandske selskaper. Hvis vi dømmer av det faktum at mot slutten av året, begynte kreftmedisiner med svært nær utløpsdato å dukke opp i klinikker, kan man utlede at disse kjøpene var noe tvilsomme.

Hun har gjort sitt arbeid, nå kan hun dra

Den siste dråpen var åpenbaringen var at helsesjefen i en europeisk nasjon med 40 millioner innbyggere, ikke har en medisinsk grad.

Etter en rekke benektelser, publiserte støttespillerne hennes, de som får lønn fra utenlandske ‘ikke-statlige’ midler, et skjermbilde av et uleselig dokument. Dette skapte bare forvirring. En ting ble straks klart: Denne damen har aldri vært en lege! Ukrainere endte opp i situasjonen hos enkelte innfødte stammer, der de hvite plantasjeeiere sendte en slags amatør som frivillig for å helbrede deres sykdommer.

Og i en situasjon som dette, var selv ikke prefekten utnevnt av Imperiet i stand til å stagge klageropene fra den misfornøyde befolkningen. Når det er ikke bare de grå massene i kolonien som protesterer, men også en del av eliten i tillegg.

Suprun har vellykket utført den rollen som var tildelte henne. Hun har skapt forutsetningene for den fortsatte utryddelsen av den ukrainske befolkningen, mens, som en bonus, hun også klarte å underslå Helsedepartementets penger, til fordel for utenlandske selskaper. Hennes mestre har ikke lenger grunn til å la henne bli værende.

Etter å ha ødelagt en av de viktigste livreddende elementene i det ukrainske helsevesenet; og etter å ha eksportert ukrainske penger ut av landet – har ‘Doktor Død’ gjentatt den samme typiske ordningen som har skjedd med hver eneste en av disse utenlandske ‘vikingene’ som fikk ministerposter i den ukrainske regjeringen.

Og dette betyr at hun snart vil bli erstattet. Hun kan dra et vakkert sted som, for eksempel Dekanoidze, som ødela den ukrainske politiet og deretter fløy til Montmartre i Paris for å drikke kaffe. Suprun kan dra hvor hun ønsker. Men det er ingen garanti for at den som erstatter henne vil være noe bedre.

 


 

med takk til yalensis

Reklamer