Hele verden er falske nyheter

 

leyenda negra.JPG
Før menneskerettigheter ble brukt til å ‘redde mennesker med krig’, var kristendommen ofte en unnskyldning. Av en eller annen grunn satt redningsmennene alltid igjen med landets rikdommer etterpå.

Av Andre Vltchek

Imperialistiske demagoger, samt religiøse fanatikere, er kjent for å leve i sine egne groteske virkeligheter. De bygger store luftlott, oppfinner maskoter og bombarderer publikum nådeløst med selvpromoterende meldinger.

De som nekter å lytte og tro, de som tør tvile og motstå, blir satt på sidelinjen, sultet i hjel, ydmyket eller rett og slett likvidert.

Vestlige religioner og europeiske/nordamerikanske brutale kolonialistiske praksiser henger sammen kulturelt. Hånd i hånd, i århundrer, har de ødelagt vår planet, fra hjørne til hjørne, på alle kontinenter og selv på de syv hav.

Alle erobringer, alle folkemord, alle plyndringer, har blitt evig rasjonalisert, møysommelig berettiget. Store falske fortellinger om veldedighet, om «nestekjærlighet» har blitt bygd. Undertrykte nasjoner har alltid blitt ødelagt i navnet til ett eller annet høyere prinsipp, for å redde dem fra seg selv. I århundrer, har Vesten portrettert seg selv som et offerlam, som hånden valgt av en eller annen guddommelig kraft, som den største sivilisasjonen som hele tiden og uselvisk frigjør verden.

I Vesten er skribenter og ‘forskere’ betalt for å bortforklare hver barbariske handling begått av herskerne, soldater og til og med vanlige borgere.

Sekter av formell lærdom, av fakta og informasjon, er bygd. De har sin høyborg i utallige offisielt anerkjente institusjoner. De lærde, sertifiserte demagoger, forskere og mediefolk, har «studert» hverandre, de resirkulerer og siterer hverandre. De fyller millioner av bøker med i hovedsak den samme fortellingen.

‘Nye’ og ‘revolusjonære’ akademiske funn fører for det meste til de samme gamle konklusjonene, til intetsigende intellektuell og moralsk passivitet, feighet og mangel på ryggrad.

Endeløse bibliotek har vært fylt med unyttige bind, først på trykk, og senere i elektronisk form. Titalls millioner av unge og ikke for unge menn og kvinner er opptatt med å sløse bort livet, jage etter diplomer, de fargerike bitene av papir med godkjenningsstempel, som bekrefter mennesker som passer til å tjene Imperiet og den seirende sivilisasjonen.

På et eller annet tidspunkt, opphørte alle de store filosofiske og eksistensielle temaene å bli diskutert i offisiell akademia, i mainstream media, i filmer, biblioteker og bestselgende bøker.

Ingen viet dette noen oppmerksomhet lenger. Verdens bare «gikk fremover».

«Problemene» forsvant ikke. Folkemord brukes fortsatt av Vesten for å plyndre verden, en verden av ‘ikke-mennesker».

Vestlig kolonialisme sluttet egentlig aldri, eller ble aldri beseiret.

Gode ideologier basert på humanisme ble svertet med stor suksess, selv slettet fra folks underbevissthet. Befolkningen, men særlig feige intellektuelle, ble overbevist om at det ville være best «å ikke ta standpunkter», ikke å bruke «gamle merkelapper» eller samle seg under «gamle faner». Passivitet kombinert med ekstrem egoisme muterte til slutt til samarbeid med regimet.

Miljøet ødelegges, gradvis og irreversibelt.

Pressen, massemedia, mestret kunsten å si ingenting, ikke snakke om noe, ikke kritisere noe angående plyndringen av verden og undertrykkelsen av nye og virkelig revolusjonerende ideer.

Enorme horder av lærere, advokater, forskere og byråkrater ble forvandlet til grunnleggende idioter, men bevæpnet med sine lisenser, eksamener, patenter, kontrakter og andre pene ord på fargerikt papir.

Titalls millioner advokater mislyktes i å danne en eneste kraftig internasjonal organisasjon som kjemper for rettferdighet, mot Imperiets skrekkvelde.

Dette uvirkelige verden har nå klart å utvise virkeligheten og bli «ekte» i hodet og hjernen til milliarder av menn, kvinner og barn.

Den sanne virkeligheten gikk under jorden. Hun måtte bli en flyktning, papirløs og foraktet, med tilhørighet ingensteds.

Hun vandrer vår planet, søker etter sine spredte allierte, de få menneskene som fortsatt ikke er fullt indoktrinert eller helt solgt.

Når hun blir fanget, blir hun slått, kledd naken og ydmyket. Et stykke papir som sier «en løgn» henges rundt halsen hennes.

De som fortsatt står oppreist, forsvarer store idealer, trofaste til de «gamle merkelappene», blir latterliggjort. Gamle faner, som millioner brukte til å marsjere framover, ofte seiersrikt, blir nå tilsmusset.

Alt som motsier Imperiet blir gradvis merket som «falske nyheter».

I Vesten, synes ingen å merke det. Det er ingen massedemonstrasjoner, ingen sammenstøt med politiet mens lover og forskrifter blir endret og hele grunnlover krenket.

Det er fordi et overveldende flertall faktisk samarbeider med regimet.

Det er fordi det plutselig er så skremmende, eller i det minste upraktisk, å tenke utenfor boksen.

Det er fordi det er svært få eksempler på intellektuell mot på venstresida i denne verden.

Falske nyheter, falske historier, falske følelser, og falske idealer … Alt som ikke støtter den offisielle fortellingen forvandles sakte men tilsynelatende uomstøtelig, til «falske ting».

Den eneste veien fremover, den eneste måten for vår menneskelighet å overleve, ville være for i minst en gruppe ekstremt smarte folk å helt bryte seg ut av tvangstrøya satt på verden av Imperiet, å avvise offisielle oppfatninger og «kunnskap», og helt bli kvitt alle viktige analyseverktøy fra kristne og vestlige overlegenhets-ideologier som fortsatt fungerer som de viktigste «intellektuelle» søylene til Imperiet og dets kollaboratører i koloniene.

En tanke, for å være original og revolusjonerende, må være nesten helt renset, selv isolert fra Imperiets offisielle propaganda, fra dets filmer og musikk, fra dets skoler på alle nivåer, fra dets profesjonelt utførte manipulerende fortellinger.

Vitnemål og lisenser gitt av indoktrinerings-institusjonene bør brukes som en toalettpapir for ekstremt alvorlige tilfeller av intellektuell matforgiftning, og straks spyles ned, sammen med all det giftige dritten som består av såkalte «fakta» og «nyheter».

*

Mens pakken med «ekte nyheter»blir formidlet over hele verden av Imperiets propagandamaskin, forsetter hundrevis av millioner av «ikke-mennesker» å dø årlig, helt unødvendig.

Mange dør faktisk mens de fortsatt tror fullt på hvert ord av hva de hadde blitt matet av nyhetskanaler og aviser. Hadde de blitt fortalt sannheten (nå også kjent i Vesten som «falske nyheter»), ville de mest sannsynlig nektet å dø, til og med valgt å kjempe for å overleve.

Kjempe mot hvem, mot Imperiet? Det ville være uakseptabelt. Derfor må alternative kilder til informasjon umiddelbart undertrykkes – nøyaktig hva fredsprisvinner President Obama har tatt sikte på i løpet av de siste månedene av 2016, før han stiger ned fra sin trone.

Imperiet er i panikk, fordi motstand i form av alternative tanker og begreper nå kommer fra ulike deler av verden, spesielt fra stedene ennå ikke befengt med den engelskspråklige (samt franske eller tyske) standardiserte historien. Det kommer fra slike steder som Det kinesiske akademi for sosialvitenskaper, fra flere russiske institusjoner og mange forfattere av fiksjon og fagbøker, samt fra en rekke nye og ikke så nye medier i Latin-Amerika.

Det er nå lett å forestille seg at Imperiet snart vil introdusere en fascistisk institusjon som et «Sannhetsministerium.» De ansatte kunne begynne å kreve at hver essay og bok er «godt belagt», og insistere på» fakta».

Skriving og filosofi kan reduseres til nivået av dagens akademia: bare resirkulerte tanker ville være akseptable. Det ville ikke være nok til å si at det regnet fire dager forrige uke. Et passende alternativ ville være: «I forrige uke regner det fire ganger i uken, ifølge professor Sigmund Brun.» Eller enda bedre: «Både professor Grønn og professor Brun er enige om at i forrige uke regnet det fire ganger i uken». Deretter må fotnoter tilføyes, så vel som annen informasjon.

Ellers – kan det defineres som falske nyheter.

Stempelet  ‘falske nyheter’ kan påberopes hvis noen skrev, for eksempel «den virkelige og mest brutale terroristen i moderne historie er Vesten.» Eller «Flere hundre millioner mennesker ble slaktet av europeiske imperier, og deretter av det amerikanske imperiet, over de siste århundrene. Dette folkemordet fant sted i Afrika, Asia, det som nå er kjent som Latin-Amerika, Midtøsten og Oseania, i utgangspunktet overalt. Intet alternativt system, inkludert de i Sovjetunionen eller Kina, kom noen gang kom i nærheten av barbariet begått av Vesten.»

Alle som sprer slik blasfemi, slik helligbrøde, kan bli fanget, siktet, stilt for retten, straffet, og «nøytralisert».

Bare tenk, om noen skriver dette: «All grunnleggende fortellinger som vestlig propaganda er basert på, er enten falske, eller har i det minste vært enormt vridd og manipulert. Dette inkluderer alle historier knyttet til Sovjetunionen, Kina, kolonialisme og anti-kolonialistisk kamp, Kambodsja, Cuba, og selv Rwanda. Listen er lang. Uvitenheten i den vestlige offentligheten er nesten komplett.»

Hvordan kunne dette unngås å bli identifisert som «falske nyheter»? Ingen Professor Blå ville uttale en slik dom, og ingen Professor Rosa ville bekrefte den. Du kan bruke din tid å grave nesa di ned i millioner av bøker i offentlige biblioteker, men kun en håndfull av dem vil nevne det.

Derfor er det alt falskt, alt fabrikkert. Det eksisterer ikke, og bør være forbudt, sensurert.

Du kan selvsagt høre alt dette i Havanna, Caracas, Beijing, Moskva eller Johannesburg. I Beijing, i en normal stor statlig bokhandel, er det mye større variasjon i politiske meninger enn på hele Manhattan. Selv mange vanlige folk i ikke-vestlige steder vet ting og uttaler dem fritt. Men «ikke-godkjente» folk kan ikke stoles på, kan de? Spesielt når det gjelder slike eksplosiv informasjon! Dessuten kan utlendinger som snakker deres merkelige forvridde tungemål ikke stoles på.

Egentlig kan ingenting og ingen stoles på!

Falske nyheter er overalt, krypende. De overfaller oss bak hvert hjørne. Hvis Imperiet ikke er årvåkent, kan vestlig overlegenhet en dag kollapse. Som ville være mot Guds vilje … unnskyld, det var en forsnakkelse! Den riktige måten å si det er: Det ville være mot all fornuft, mot all logikk og alle fakta.

President Obama bryr seg, han forstår.

Og nå skal vi forsvares med enda større iver: Nå kommer Donald Trump!


Andre Vltchek er filosof, forfatter, filmskaper og gravende journalist. Han har dekket kriger og konflikter i dusinvis av land. Hans nyeste bøker er Exposing Lies Of The Empire”, og “Fighting Against Western Imperialism. Discussion with Noam Chomsky.»

 

 


http://journal-neo.org/2017/01/06/the-entire-world-is-fake-news/

Reklamer

Én kommentar

Kommentarer er stengt.