Chris Hedges: Et forferdelig år framfor oss

 

Trump_Hacking_95526rr.jpg

Av Chris Hedges

Noen tanker om etteretnings-rapporten

1. Hovedformålet med den nedgraderte rapporten er å diskreditere Donald Trump. Den gir ingen bevis for å underbygge sine påstander om at Russland hacket den amerikanske valgkampen. Jeg sier ikke det ikke var noen russisk hacking av John Podesta sine e-postmeldinger, bare at vi ennå ikke har sett noen konkrete bevis som støtter anklagen.

Denne anklagen – senator John McCain har sammenlignet det angivelige forsøket fra Russland med en krigshandling – er det første skuddet i det som vil bli en nådeløs kampanje fra den republikanske og demokratiske eliten, sammen med sine allierte i store selskaper og massemedia. Hensikten er å ødelegge troverdigheten til den påtroppende presidenten og gjøre ting klart for en for riksrett.

Påstandene i rapporten er forsterket i fantastiske påstander spredt av føyelige mediebedrifter. De lever i sitt eget fantasi-univers, like skadelig som det bebodd av Trump. Hensikten er å få Trump til å se ut som Vladimir Putins ‘nyttige idiot’. En orkestrert og vedvarende kampanje av insinuasjon og karakterdrap vil bli rettet mot Trump. Når riksretten er endelig foreligger, vil Trump ha liten offentlig støtte og få allierte. Han vil ha blitt til en skikkelse av åpen latterliggjøring i mediebedrifter.

2. Rapportens andre hensikt er å styrke den McCarthy-lignende svertekampanjen mot uavhengige medier, inkludert Truthdig, som villige eller uvitende agenter for russiske styresmakter. Programtilbudet på engelsk er sterkt svekket i Al-Jazeera og TeleSur. Det samme er sammenbruddet i allmennkringkastingen, som var beregnet på å gi en stemme til de som ikke var dominert av partiene eller de store selskapene. Dette etterlater kun RT-America og Amy Goodman sitt Democracy Now! som de eneste to relativt store elektroniske mediebedrifter med en nasjonal rekkevidde som er villige til å gi en plattform til kritikere av de store selskapenes makt, og imperialisme. Kritikere som Julian Assange, Edward Snowden, Chelsea Manning, Ralph Nader, Medea Benjamin, Cornel West, Kshama Sawant, meg selv og andre .

Syv sidene i rapporten handlet om RT-America, hvor jeg har et show som heter On Contact. Rapporten overdriver vesentlig kanalens seertall og innflytelse. Rapporten har også med noen grelle feil, herunder uttalelsen om at «RT introduserte to nye show- ‘Breaking the Set’ den 4. september og ‘Truthseeker’ den 2. november, begge med overveldende fokus på kritikk av de amerikanske og vestlige styresmakter samt fremming av radikale misnøye».’Breaking the Set’, med Abby Martin, ble tatt av lufta for to år siden.Det kan neppe svertes med å ha kostet Hillary Clinton valget. (Hun gikk over til TeleSur. Klikk her for å se et eksempel på hennes program. RT valgte å kutte ‘Truthseeker’omtrent samtidig. o.a.)

Den knapt skjulte raseriet fra etterretningssjef James Clapper på de siste høringene i Senatets forsvarskomité om utenlandske cyber-trusler, var synlig da han freste at RT «fremmer et bestemt synspunkt, rakker ned på systemet vårt, vårt angivelige hykleri om menneskerettigheter, et cetera.» Hans sinne var et innblikk i hvordan de med makta syder av hat mot dissidenter. Clapper har løyet før. Han begikk mened i mars 2013. Da forsikret han Kongressen, tre måneder før avsløringene om storstilt statlig overvåking lekket av Snowden, at NSA ikke samlet «enhver type data» om den amerikanske offentligheten. Etter at den korporative staten stenger RT, vil den angripe Democracy Now! og en håndfull progressive nettsider, inkludert denne, som gir plass til dissidenter. Målet er sensur.

3. Rapportens tredje oppgave er å rettferdiggjøre utvidelsen av NATO lengre øst enn Tyskland, et brudd på løftet Ronald Reagan ga til Sovjetunionens Mikhail Gorbatsjov etter Berlinmurens fall. Utvidelsen av NATO i Øst-Europa, åpnet opp en våpenmarkedet for krigsindustrien. Det gjorde at disse bedriftene tjente milliarder av dollar. Nye NATO-medlemmer er nødt til å kjøpe vestlige våpen som kan integreres inn i NATO-arsenalet. Disse kjøpene, som får anstrengte budsjetter i land som Polen til å blø, er betinget i mulige krigshandlinger med Russland. Hvis Russland ikke er en trussel, vil våpensalgene rase nedover. Krig er en profitabel svindel.

4. Den siste oppgaven til rapporten er å gi Det demokratiske parti dekning for det katastrofale valgnederlaget. Clinton skyldte i utgangspunktet på James Comey, sjef for FBI, for hennes tap. Så byttet hun til Putin, som er lettere å demonisere. Anklagen om russisk innblanding koker i hovedsak ned til det absurde premisset at kanskje hundretusener av Clinton støttespillere plutselig bestemte seg for å bytte side til Trump da de leste de lekkete e-postmeldinger fra Podesta. Enten det, eller de slo på RT-America og bestemte seg for å stemme på De Grønne.

Den demokratiske partiledelsen greier ikke se seg selv i speilet, og absolutt ikke offentlig innrømme at sitt ufølsomme svik mot arbeiderklassen og middelklassen utløste et landsomfattende opprør som førte til valget av Trump. Partiet har fått bank i alle valg siden president Barack Obama tok over. Det mistet mange seter i Kongressen og tapte guvernøren i 10 delstater. Det mistet mer enn 1000 valgte verv mellom 2008 og 2012 på landsbasis. Siden 2010, har republikanerne erstattet 900 demokratiske medlemmer av delstats-parlamentene. Hvis dette var et ekte parti, ville hele ledelsen fått sparken. Men det er ikke et ekte parti. Det er skallet av et parti, støttet opp av penger fra store bedrifter og hyperventilerende media.

Den demokratiske parti må opprettholde fiksjonen om liberalisme, på samme måte som Det republikanske parti må opprettholde fiksjonen om konservatisme. Men disse to partiene tilhører kun ett parti – de store selskapenes parti. De vil arbeide samordnet, som sett av alliansen mellom republikanske ledere som McCain og demokratiske ledere som senator Schumer. De ønsker å bli kvitt Trump, få all dissens til å tie, berike krigsindustrien og fremme den farsen de kaller demokrati.

Velkommen til vårt annus horribilis.Chris Hedges var utenrikskorrespondent i Mellom-Amerika, Midtøsten, Afrika og Balkan i nesten to tiår. Han har rapportert fra mer enn 50 land og har jobbet for The Christian Science Monitor, National Public Radio, The Dallas Morning News. Han var utenrikskorrespondent for The New York Times i 15 år.

http://www.informationclearinghouse.info/46184.htm

Reklamer