Franske parlamentarikere hadde ikke forventet å se livet fortsette som vanlig i Aleppo

aleppo jul.jpg

 

Det russiske nyhetsbyrået Sputnik intervjuet en gruppe franske parlamentarikere, inkludert Thierry Mariani fra konservative Republikanerne (LR), hans kollega fra samme parti, Nicolas Dhuicq og tidligere medlem av partiet Demokratibevegelsen, Jean Lassale. De besøkte nylig Syria.

Syrias nest største by pleide å være landets økonomiske hovedstad. Den har vært omstridt i borgerkrigen siden august 2012. Den vestlige delen av byen har vært kontrollert av den syriske hæren, mens den østlige delen var okkupert av ulike opprørere, inkludert islamittiske grupper som An-Nuṣrah-fronten.

Den 16. desember sa det russiske forsvarsdepartementet at den syriske hærens operasjon for å frigjøre områdene i det østlige Aleppo kontrollert av militante, var ferdig, men at flere lommer av militant motstand fortsatt fantes. Den 22. desember, forlot de siste militante det østlige Aleppo, og dermed fikk den syriske hæren tilbake full kontroll over byen.

aleppo-mariani1.jpg
Parlamentarikerne ankom Aleppo med det første sivile flyet etter befrielsen av hele byen.

I et eksklusivt intervju med Sputnik, påpekte Mariani forskjellen mellom mainstream media sin dekning og den virkelige situasjonen på bakken i Aleppo.

Dekningen i mainstream media av Aleppo gir inntrykk av en by som ligger i ruiner og helt forlatt av sine innbyggere. Men ifølge parlamentarikeren, er det han så i Aleppo totalt annerledes.

«Det er velkjent at noen vanlige medier er forutinntatt. Før jeg dro til Aleppo forventet jeg å se et helt pulverisert by og en fullstendig ødelagt befolkning. Men hvordan ser virkeligheten ut? Omtrent 15 prosent av byen er ødelagt, 20 prosent alvorlig skadet, men 65 prosent er helt upåvirket», sa Mariani.

«Når du kommer til Aleppo, kan du se at livet går videre,» la han til.

 

Lovgiveren kommenterte også om sivile ofre i Aleppo under krigen. Ifølge Mariani, var befolkningen i Aleppo før krigen på 3,5 millioner innbyggere, og 35.000 ble drept i løpet av konflikten.

«Jeg forventet å se at hele befolkningen i Aleppo var borte. Faktisk er 35.000 døde forferdelig. De omkomne må ikke undervurderes. Men disse tallene er langt fra hva mainstream media beskriver som en ‘total utryddelse,'» understreket han.

Mariani bemerket at de som kommer med unøyaktige kommentarer og rapporter om Aleppo, bør besøke byen for å se situasjonen med egne øyne.

«Aleppo er en martyr-by. Nå er den befridd og må gjenoppbygges. Jeg tror at flere journalister og politikere bør besøke Aleppo før de forteller ting som ikke stemmer overens med virkeligheten,» påpekte han.

Mariani sa også at han og hans kolleger under besøket til Aleppo møtte mange fransk-syrere og fransktalende mennesker. Ifølge lovgiveren, er mange av dem misfornøyde med Frankrikes holdning til den syriske konflikten.

«De fortalte oss det samme: ‘Vi kan ikke se Frankrikes engasjement her. Det er galt’. Se på de landene som har endret sin holdning. I kontrast, se på Russland, som beholdt sin politikk uendret. Det viktigste er å oppnå fred. Det spiller ingen rolle hva vi mener om [Syrias president Bashar Assad]. Hvis vi ønsker fred først, burde vi finne et kompromiss med ham,» sa Mariani.

aleppo-Mariani-2.jpg
Marani feiret messe, deretter møtte han speidere fra den armenske minioriteten. De bestemte seg for å bli værende i denne byen, som også er deres.

«Det er lett å bo i 7. arrondissement, i sentrum av Paris, i gangavstand til nasjonalforsamlingen, lese liberale aviser og deretter forklare hva den virkelige situasjonen er [i Syria]. Egentlig er situasjonen på bakken annerledes,» la han til.

Mariani sa også at han og hans kolleger Nicolas Dhuicq og Jean Lassale møtte president Assad i Damaskus. Partene diskuterte anklager om kjemiske angrep mot den syriske hæren. De snakket også den syriske regjeringens planer for å oppnå fred og gjenoppbygge landet.


https://fr.sputniknews.com/international/201701081029488896-syrie-alep-france-mariani/

Reklamer

Én kommentar

Kommentarer er stengt.