WikiLeaks offentligjør lydopptak av Kerry: Han ønsket at ISIS skulle styrkes i Syria; innrømmer Syria ba Russland om hjelp for å bekjempe terrorgruppen

kerry liar.jpg

av Southfront

Onsdag offentliggjorde WikiLeaks nye bevis for USAs påtroppende president Donald Trump sin påstand om at Barack Obama var grunnleggeren av ISIS. WikiLeaks offentliggjorde et lekket lydbåndopptak av USAs utenriksminister John Kerry. Opptaket kom fra et møte med medlemmer av den syriske opposisjonen. Samtalen skjedde i den nederlandske ambassaden til FN den 22. september 2016.

Lydbåndopptaket er også et bevis på at mainstream media samarbeidet med Obama-administrasjonen for å fremme fortellingen om regimeskifte i Syria, samt skjule sannheten om USAs bevæpning og finansiering av ISIS. Dette ble avslørt i en 35 minutters samtale som ble utelatt av CNN.

Kerry innrømmer at hovedmålet for Obamas regjering, var et regimeskifte i Syria og fjerningen av Syrias president Bahar al-Assad. Opptaket viser at Washington ikke hadde regnet med at Assad ville henvende seg til Russland for hjelp.

For å oppnå dette målet, tillot Det hvite hus terrorgruppen ‘Den islamske staten’ (IS) å styrkes. Obama-administrasjonen håpet at IS sin økende makt i Syria ville tvinge Assad til å lete etter en diplomatisk løsning på amerikanske vilkår og tvinge ham til å trekke seg. I sin tur, for å oppnå disse to målene, bevæpnet Washington forsettlig medlemmer av terroristgruppen, og til og med angrepet en konvoi av syriske tropper som prøvde å stoppe et strategisk angrep fra IS. Flyangrepet drepte 80 syriske soldater.

«Og vi vet at dette var økende, vi observerte, vi så at Daesh [IS] vokste i styrke, og vi trodde Assad var truet,» sa Kerry under møtet.(26:09 på opptaket o.a)

«(Vi) trodde imidlertid» fortsatte han å si: «at vi nok kunne klare å ha kontroll over det, at Assad da ville forhandle. Men i stedet for å forhandle, fikk han Putin til å støtte ham.»

«Jeg tapte diskusjonen om bruk av makt i Syria,» konkluderte Kerry.

Ifølge WikiLeaks, «gir lydopptaket et innblikk i hva som foregår utenfor offisielle møter. Legg merke til at dette lydopptaket representerer den amerikanske fortellingen, og ikke nødvendigvis hele den sanne fortellingen.»

Tidligere lydopptak ble publisert av New York Times og CNN, men begge mediene valgte bare å rapportere om enkelte deler, og utelot de mest avslørende kommentarene fra Kerry. Faktisk, prøvde de å skjule uttalelser som ville tillate offentligheten til å forstå hva som faktisk har funnet sted i Syria.

Hel lydopptaket har aldri blitt offentliggjort av New York Times; avisen offentliggjorde bare enkelte utvalgte snutter. CNN slettet hele lyden, og forklarte dette med en anmodning fra noen av deltakerne, av bekymring over deres personlige sikkerhet.

Hele lydopptaket:

fra Southfront, via Off-Guardian

Leaked John Kerry audio: White House wanted ISIS to rise in Syria

Reklamer

2 kommentarer

  1. » Legg merke til at dette lydopptaket representerer den amerikanske fortellingen, og ikke nødvendigvis hele den sanne fortellingen.»

    Løgnen glir lett på amerikanske lepper, det er lett å høre. Globalistene har virkelig fått seg en på snørra da Russland bestemte seg for å gripe inn, og det fryder meg å se att russerne lykkes i det de gjør.

    Liker

Kommentarer er stengt.