ISIS-oljefeltene ‘på mirakuløst vis’ ikke rammet av USAs bombardement

Jeg skal tippe påstanden om ‘den brente jords taktikk’ vil dukke opp i norske medier ganske snart. Dette kommer fra et land som er ekspert på systematisk knusing av sivil infrastruktur. Jeg aner et tilfelle av det som psykologien kaller projeksjon. I artikkelen kommer det russiske forsvarsdepartementet med noen tall over antall mål de traff. Jeg antar de bruker optimiske målestokker, som militærfolk gjerne gjør.
burning_Viet_Cong_base_camp6.3.68 at Cai Lay,, Mekong..jpg

fra RT

Den USA-ledede internasjonale koalisjonen lot være å bombe anlegg for oljeproduksjon erobret av ‘Den islamske staten’.

«Oljefeltene, erobret av ISIS, gjorde det mulig for denne militante gruppen tjene titalls millioner av dollar hver måned på ulovlig salg av olje og rekruttere leiesoldater fra hele verden. På mirakuløst vis ble de ikke rammet av USAs bombardement,» sa Igor Konasjenkov, talsmann for det russiske forsvarsdepartementet.

CIA-direktør John Brennan uttalte tidligere at Russland bruker «den brente jords taktikk» i Syria.

«Hva russerne har gjort i Syria når det gjelder noe av den brente jords taktikk som de har fulgt, som har ført til ødeleggelser og tusener på tusener av uskyldige dødsfall, er det ikke noe som USA noensinne ville gjøre i noen av disse militære konfliktene», sa Brennan til fjernsynskanalen PBS tirsdag.

CIA-sjefen «burde ha kjent og husket» historien, sa Konasjenkov. Han påpekte de amerikanske atombombingene av Japan under andre verdenskrig, samt landets senere militære operasjoner i Vietnam og Laos, «som ingen i USA har blitt straffet for ennå».

«Jeg vil også gjerne minne [John Brennan] om de internasjonale krigene over de siste tiårene utløst av USA takket være falsk informasjon fra CIA i Jugoslavia, Irak, Afghanistan og Libya. Alle disse har blitt startet, fortsatt, og avsluttet med en ødelagt økonomisk infrastruktur i disse statene, utført av det amerikanske luftvåpenet,» sa Konasjenkov. Det var «utvilsomt en tilfeldighet» at amerikanske selskaper nær CIA og Pentagon «alltid» hadde vært blant de første til å motta kontrakter for å gjenoppbygge skadet infrastruktur, la han til.

«John Brennan er helt klar over de virkelige resultatene av Russlands handlinger i Syria. Vi kunngjorde dem spesielt for CIA og de andre spesialtjenestene under det russiske forsvarsdepartementets siste styremøte» , uttalte Konasjenkov onsdag.

Tidligere i desember, sa Russlands forsvarsminister Sergej Shoigu at mer enn 12.300 kvadratkilometer territorium, inkludert nesten 500 befolkede områder var befridd fra terrorister i Syria. Siden starten av Russlands operasjon, har landets flyvåpen gjennomført 71.000 angrep mot mål i terroristenes infrastruktur, eliminerer 725 treningsleirer, 405 våpenfabrikker, og 1500 stykker militært utstyr. Rundt 35.000 militante ble drept, sa Shoigu, og la til at enda 9000 hadde lagt ned våpnene.

«Men det viktigste resultatet oppnås uten den nåværende amerikanske administrasjonen (eller rettere sagt, uten involvering av CIA), sammen med Iran og Tyrkia, er en avtale med styrkene til den syriske opposisjonen, Avtalen trådte i kraft den 30. desember, å avslutte fiendtligheter og forberede seg på forhandlinger i Astana om en slutt på den syriske konflikten,» konkluderte han.

En etterlengtet landsdekkende våpenhvile har holdt i Syria. Avtalen, forhandlet frem av Moskva og Ankara, ble enstemmig vedtatt av FNs sikkerhetsråd lørdag. Avtalen forplikter rundt 60.000 opprørs-krigerne, samt den syriske regjeringen og allierte militser, til å følge en våpenhvile. Russland og Tyrkia er oppført som garantister for avtalen.

På mandag, innrømmet den USA-ledede koalisjonen å ha «utilsiktet» drept minst 188 sivile i Syria og Irak siden 2014, da luftangrepene mot ‘Den islamske staten; begynte. Flertallet av rapporter om sivile døde ble avvist som «ikke troverdige.»

Den USA-ledede koalisjonen begynte å utføre luftangrepene mot ‘Den islamske staten i Irak og Syria’ i 2014, uten autorisasjon fra FNs sikkerhetsråd og den syriske regjeringen.

Amnesty International sa i oktober at de USA-ledede koalisjonsstyrkene «må gjennomføre grundige undersøkelser om rapporter om sivile tap fra operasjonen [i Syria] og offentliggjøre sine funn.»Elleve angrep fra koalisjonen, som ble etterforsket av menneskerettighetsgruppen, har drept minst 300 sivile over to år med angrep, sier Amnesty.

«Vi frykter den USA-ledede koalisjonen betydelig undervurderer den skaden som påføres sivile i sin operasjon i Syria,» sa Lynn Maalouf, assisterende direktør for forskning ved Amnesty Internationals regionkontor i Beirut.

«Analyse av tilgjengelige bevis tyder på at i hvert av disse tilfellene, mislyktes koalisjonsstyrkene i å ta nødvendige forholdsregler for å minimere skaden på sivile og sivile mål. Noen av disse angrepene kan utgjøre uforholdsmessige eller på annen måte vilkårlige angrep,» la hun til.

Reklamer

Én kommentar

Kommentarer er stengt.