Saudi Arabia dømmer arbeidere til pisking etter protest om ubetalte lønninger

9bd72b78-3322-45e6-9528-b1c909919375.jpg

Fra PressTV

Saudi-Arabia har dømt flere titalls utenlandske bygningsarbeidere til piskeslag og fengsel. Straffen kommer etter en protest holdt for flere måneder siden på grunn av ubetalte lønninger.

En domstol i Mekka dømte tirsdag noen av arbeiderne til fire måneder i fengsel og 300 piskeslag for å ha holdt protesten. Offentlig eiendom ble ødelagt, og de skal angivelig å ha oppfordret til uro under demonstrasjonen. Andre ble fengslet i 45 dager.

Arbeiderne, ansatt i Binladin Group og Saudi Oger, har ikke blitt betalt i månedsvis etter et stort fall i kongedømmets oljeinntekter. Riyadh var dermed ut av stand til å betale private firmaer det hadde leid inn for å utføre byggeprosjekter.

De ubetalte arbeidere hadde angivelig satt fyr på flere busser som tilhører Binladin Group i Mekka i april i fjor, sa en saudiarabisk avis.

Saudi Arabia, en gang kjent for sine ekstravagante offentlige utgifter, har blitt hardt rammet av fallet i verdens oljepriser. Oljedollar utgjør hoveddelen av rikets inntekt.

Flere protester fra utenlandske arbeidere som ikke får lønningene sine, har blitt rapportert over hele Saudi-Arabia i løpet av de siste månedene.

I desember i fjor, fikkSaudi-Arabias arbeidsminister Mufarrej al-Haqbani sparken etter bare syv måneder i embedet. Dette kom etter at industribedrifter unnlot å betale et stort antall av arbeiderne eller sørge for grunnleggende tjenester, flere måneder på rad.

Foruten de stupende oljeinntektene, har Saudi-Arabias kjempedyre militærkampanje i kongerikets sørlige naboland Jemen, også rammet kongedømmets budsjett, noe som resulterer i et stort underskudd.

Reklamer