Putin-rådgiver: Russland forbereder seg på å bli utestengt fra internett

 

runet-clientmap_16to9_1600x900.png

 

Russland bør være forberedt i tilfelle landet blir koblet fra det globale internettet, sier en rådgiver for Vladimir Putin. German Klimenko sa i et intervju med RT.

«Russland må være forberedt på å bli koblet fra det globale Internett». Derfor, ifølge ham, må viktig infrastruktur, inkludert en kopi av domene-sonen befinne seg på russisk territorium.

I denne forbindelse, sier Klimenko, er den viktigste oppgaven nå å forberede den russiske delen av internett. Hensikten er å beskytte det mot et slikt scenario. Det er viktig at e-post, telefon og sosiale nettverk fortsetter å virke i Russland.

Presidentrådgiver mener at på grunn av den høye sannsynligheten for «tektoniske skift i retning av forverring» i forholdet til Vesten, må den russiske delen av internett (‘Runet’) beskyttes. Klimenko bemerket at loven ikke vil regulere hva vanlige Internett-brukere gjør, sa han, med henvisning til lovforslaget fra Samferdselsdepartementet angående regulering av Runet. Klimenko forklarer: dokumentet fokuserer på beskyttelse av viktig infrastruktur, som må befinnes seg på russisk territorium.

«For eksempel, kan hackere ta seg inn i nettverket til kommersielle banker og stjele penger. Det er ille, men hvis kommer seg inn i systemet til sentralbanken, vil det være verre, » – forklarer han.

Klimenko sa også at for eksempel vestlige ‘partnere’ allerede har blokkert Krim fra Google og Microsoft, og domene-eiere bosatt på Krim mistet alt hva de hadde jobbet med. I tillegg sa Klimenko at russiske borgere i 2017 vil motta elektronisk pass og at de vil være i stand til å få resepter og kjøpe medisiner via internett.


Fra VestiFinance (via Greanville Post/Kristina Kharlova)

Reklamer