NATO-sjefsrevisor funnet død. Familien mener det ikke er selvmord

 

chandelon.jpg

Av Claire Bernish

NATOs sjefsrevisor, Yves Chandelon, ble funnet død – med skudd i hodet – i den belgiske byen Andenne sist fredag, 23/12/2016.

Myndighetene kaller dødsfallet et selvmord, men familien til Chandelon er angivelig kraftig imot denne vurderingen.

Selv om informasjonen er ufullstendig, er det urovekkende opplysninger som tyder på at Chandelon faktisk ikke kan ha tatt sitt eget liv.

For det første, NATO-revisoren, som tilsynelatende hadde oppgaven å «bekjempe problemet med finansiering av terrorisme», ifølge News.am, ble funnet mer enn 100 kilometer fra Lens, byen hvor han bodde – og nesten 140 kilometer fra sitt arbeidssted i Luxembourg.

Chandelon eide tre registrerte skytevåpen, men et uregistrert våpen ble oppdaget nær liket.

Videre, ifølge belgiske presseoppslag, «hadde Chandelon nevnt til hans medarbeidere at han trodde han at han hadde blitt skygget, og hadde fått ‘merkelige’ oppringinger.»

SudInfo.be rapporterer at mannens familie har en rekke ubesvarte spørsmål rundt det merkelige dødsfallet. Avisen spør: «Har Yves Chandelon noen fiender? Ble han truet under sitt arbeid i NATO? Var det en motbydelig forbrytelse arrangert som å se ut som selvmord, eller gjennomgikk mannen en vanskelig periode?»

Belgiske medier rapporterer at Chandelon i dagene før hans mistenkelig dødsfall, «følte seg truet», og at hans plikter ville ha inkludert å jobbe mot hvitvasking av penger og problemer knyttet til terrorisme – «En profil som sannsynligvis utsatte Chandelon for fare.»

Faktisk har flere NATO-allierte – og, mest åpenbart NATO medlemslandet Tyrkia – blitt avslørt for direkte finansiering terroristgrupper; mest notorisk, den selvutnevnte ‘islamske staten’.

Russlands ambassadør til Tyrkia, Andrei Karlov, ble drept denne uken i Ankara, da han holdt en tale til en liten gruppe samlet i et kunstgalleri . Selv om morderen ble skutt og drept av politiet kort tid etterpå, er det fortsatt spørsmål rundt hendelsen.

Mevlut Mert Altintas, mannen som myrdet Karlov, hadde vært tyrkisk politimann, inntil en nylig utrenskning. President Recep Tayyip Erdoğan ble kvitt de som var sympatiske til den politiske opposisjonen, som presidenten antok sto bak et kuppforsøk tidligere i år.

Altintas begynte angivelig å rope om ‘hevn for Aleppo’ – den nylig frigjorte syriske byen der syriske regjeringsstyrker støttet av Russland kjempet for å bli kvitt alle terrorgrupper.

Men noen av disse terrorgruppene støttes av USA og Tyrkia – og USA bevæpnet til og med en av de største fraksjonene av de såkalte ‘moderate’ opprørerne, som en del av sitt forsøk på å avsette Syrias president Bashar al-Assad.

Når det gjelder ‘Den islamske staten’ , har Tyrkia blitt avslørt for at dette ‘kalifatet’ transporterer stjålet olje [til Tyrkia] og andre forsyninger tilbake til Syria – et faktum til slutt innrømmet av USA – og et problem som har brakt fordømmelse og bitterhet i NATO-rekkene.

Senator Richard Black forklarte i et intervju i januar, som rapportert av RT,

«Nesten alle våpen, ammunisjon, utstyr, forsyninger, jihadister, medisinsk støtte – alt kommer fra Tyrkia. Akkurat nå sender ISIS 44.000 fat olje per dag – stjålne fat, det meste fra Syria – over grensen til Tyrkia’, sa Black. ‘Utenriksdepartementet har offentlig sagt at det er bare minimale menger olje som kommer inn i Tyrkia, men jeg har personlig snakket med kurdiske aktivister … [som] har observert hundrevis av ISIS-oljetankere som frakter stjålet syriske olje til Tyrkia på daglig basis.»

Faktisk, kalte Black ‘Den islamske staten’ et redskap for USA, Saudi-Arabia, og NATO tidligere denne måneden. RT rapporterte:

Jeg tror ISIS ofte er brukt som et verktøy mellom Tyrkia og USA. Så lenge de er nyttige for en av disse partene, er de beskyttet, og når de ikke er nyttige, er de ikke beskyttet’, sa Black, og hevder at ISIS tjente som ‘verktøy for Tyrkia, Saudi-Arabia, Qatar, USA og NATO-styrker … helt fra begynnelsen’ av konflikten i Syria.

I tillegg til Karlov, og nå, Chandelon, har et tredje mistenkelig dødsfall også skjedd innenfor bare en en uke, «Petr Polshikov, 56, ble funnet med et kulehull i hodet etter at en ukjent gjerningsmann avfyrte minst to skudd mot den høytstående tjenestemannen» rapporterte russiske medier denne uken. Polshikov – som hadde vært sjefsrådgiver for Latin-Amerika-avdelingen ved det russiske utenriksdepartementet – ble funnet i hans hjem i Moskva, bare timer etter drapet på Karlov.

Med tanke på hvor farlig det antagelig var for Chandelon å omgås denne hengemyra av skyggefulle politiske skikkelser, terrorister, og ideologier, finnes det sikkert andre muligheter enn selvmord som kan bedre forklare hva som skjedde.


/http://thefreethoughtproject.com/nato-auditor-dead-disputes-suicide/

Reklamer