Bilder fra Syria: Livet vender tilbake

Denne bilde-artikkelen er en reprise fra desember 2015. Eva Bartlett, en skribent og fotograf i Gaza, skrev dette fra byen Homs i Syria:

b1

b5

«Gamlebyen i Homs: ødelagte butikker og restauranter åpner på nytt, livet kommer tilbake til hjertet av Homs; det ble frigjort fra terroristene, som med vilje siktet på sivilbefolkningen og næringsvirksomheter. Noen butikker har vært åpne i et par måneder nå, andre mer nylig. Denne frukt- og grønnsak-butikken åpnet for 5 dager siden.»

b6a

I går [den 15. desember], besøkte jeg Zahra-distriktet i Homs, der en bilbombe den 12. desember (et kjøretøy fra Røde Halvmåne) drepte 22 beboere og skadet minst 140 – mange av dem livstruende. Dette var antageligvis en av de største terrorbombinger i Homs i de siste 5 årene, ifølge syriske medier.

Hva de store mediaselskapene unnlater å rapportere var at det ikke var bare en eksplosjon, men 3: den innledende bilbomben; eksplosjonen av en tankbil som var parkert i nærheten; og en selvmordsbombing noen timer senere av angriperen som kom tilbake for å sprenge seg selv i luften, og drepte minst 3 politimenn og 2 soldater som hadde kommet til det bombete området.

De store mediaselskapene unnlot også å fortelle den menneskelige siden av denne forbrytelsen, å vise barna som ble lemlestet, eller snakke med søsknene til de drepte. De stolte, motstandsdyktige menneskene i Homs fortalte meg at de ikke ville bli knekket av disse terrorangrepene. De ønsket meg også velkommen inn i sørgeteltene og rommene hvor slitne, triste overlevende av angrepene har fortalt sine historier og om deres tap, og til tross for deres sorg, ønsket meg velkommen som en gjest.

Mainstream-media beskrev også nabolaget som en «alawittisk» område, og la ikke merke til at, i henhold til en journalist fra Homs som var med meg i går, det er internt fordrevne av ulike trosretninger i dette nabolaget, som i resten av Syria Deres skildring av Zahra bare som «et alawittisk» distrikt er i tråd med mainstream-medias sekteriske prosjekt, et prosjekt som syrerne nekter å godta.

Mainstream-media rapporterer heller ikke særlig om at Zahra og de omkringliggende bydelene har gjentatte ganger vært utsatt for disse terroristbombene.

b7

Vi besøkte andre kirker i gamlebyen, med deres enkle juletrær og dekorasjoner. Ett tre ble gripende dekorert med bilder av kristne soldater fra området som har blitt martyrer.

gjenblogget fra off-guardian med vennlig tillatelse. Opprinnelig publisert desember 2015 som Bilder fra Syria: Livet i Homs

Photos from Syria: Life in Homs

Reklamer