Russlands utenriksminister antyder erobringen av Palmyra var ‘orkestrert’

Grunnen til at vestlige media ikke liker (statskanalen) RT, er fordi den stiller åpenlyse spørsmål de selv burde stille – hvor i helvete var vestlige flystyrker da 5.000 ISIS-terrorister marsjerte åpent gjennom ørkenen for å erobre verdensarven Palmyra?

sergei lavrov.jpg

Av RT

En ny offensiv av Den islamske staten, angrepet på Palmyra, som skjedde fra Mosul-regionen, kan ha blitt «orkestrert» for å avlede de syriske regjeringsstyrkenes oppmerksomhet fra Aleppo og redde militante forskanset i byen, sa Russlands utenriksminister Sergej Lavrov.

Det faktum at militante fra Den islamske staten (IS, tidligere ISIS/ISL) startet sin offensiv mot Palmyra fra Irak og «tilsynelatende fra Mosul», og marsjerte gjennom «territorier patruljert av fly fra den USA-ledede koalisjonen, får man til å tror – og jeg håper virkelig å ta feil her – at det ble orkestrert og koordinert for å gi et pusterom til bandittene som er forankret i det østlige Aleppo», sa utenriksministeren under en pressekonferanse i Beograd i Serbia, da han besvarte et spørsmål stilt av RT .

Lavrov fortsatte med å si at USA har gjennomføre en dobbel politikk overfor terroristgrupper i Syria helt fra begynnelsen av den syriske krisen. Den USA-ledede koalisjonen kjemper mot Den islamsk staten, men unngår også flittig å angripe An-Nusrah-fronten, en annen terrorgruppe som er tilknyttet al-Qaida, sier han.

 

«Det er et betydelig antall grunner til å tro at [Al-Nusra] blir spart siden den er mest effektive kampstyrken som kjemper mot de statlige [styrkene] på bakken. De er ment å bli brukt til å styrte den legitime syriske regjeringen når den tid kommer,» sa Lavrov til journalister.

Samtidig sa han at Russland fortsatt er klar til å garantere sikre korridorer, slik at de militante som forlater Aleppo ikke vil bli mål for syriske regjeringsstyrker. Han ba nok en gang USA om å overtale de væpnede gruppene til å forlate byen.

«De som ønsker å være del av forsoningsprosessen bør umiddelbart slutte seg til våpenhvilen, som siden alle de andre vil bli ansett som legitime mål,» sa ministeren, med henvisning til de væpnede gruppene som kjemper mot regjeringsstyrkene i Syria.

Han uttrykte også håp om at USA vil slutte å «renvaske» militante og bekreftet sin forpliktelse til «grunnleggende enighet» i en «kompromissløs kamp mot terrorisme.» Samtidig innrømmet han at forhandlingene mellom Russland og USA om Syria er vanskelige.

«USA har vendt tilbake til sin gamle fastlåste stilling,» sa utenriksministeren, og forklarte at Washington igjen krever at Russland og den syriske regjeringen skal begynne enda en humanitær pause i Aleppo, som de ønsker skal vare fra tre til sju dager før en koordinering med USA av spørsmålet om evakueringen av militante fra byen.

«Den [humanitær pausen] ville bety en enda en frist for de militante,» sa Lavrov, og la til: «Vi har vært gjennom dette før.» Han sa også at situasjonen rundt Aleppo bør løses først og fremst på grunnlag av omsorg for sivilbefolkningen.


Artikkelen er forkortet.

https://www.rt.com/news/370074-palymra-offensive-aleppo-respite-lavrov/

 

 

Reklamer