Da FDR spredde falske nyheter

Pearl Harbour var 7. desember. Tyskland erklærte krig mot USA 4 dager senere.

roosevelt-fireside-chat-granger
Mens han fortsatt absolutt var en kapitalist, hadde FDR en langt mer demokratisk visjon for verden enn dagens vestlige ledere.

Av Pat Buchanan

«Jeg har i min besittelse et hemmelig kart, laget i Tyskland av Hitlers regjering – av planleggerne av den nye verdensorden,» fortalte Roosevelt til nasjonen i sin radiotale den 27. oktober 1941, på Marinens dag. «Det er et kart over Sør-Amerika slik Hitler foreslår å omorganisere det. De geografiske ekspertene i Berlin har hensynsløst utslettet alle eksisterende grenser … som bringer hele kontinentet under deres herredømme,» sa Roosevelt.

«Dette kartet gjør nazistenes planer tydelige, ikke bare mot Sør-Amerika, men også mot USA .»

Vår leder hadde et annet skremmende hemmelig dokument, «laget i Tyskland av Hitlers regjering. …»

«Det er en plan for å avskaffe alle eksisterende religioner – både protestantiske, katolske, muhammedanske, hinduistiske, buddhistiske og jødiske … I stedet for kirkene i vår sivilisasjon, vil det bli etablert en internasjonal nazi-kirke …»

«I stedet for Bibelens ord vil Mein Kampf bli pålagt og håndheves som et hellig skrift. Og i stedet for Kristi kors vil det bli satt to symboler – hakekorset og det nakne sverdet. … En gud av blod og jern vil ta plassen til Gud av kjærlighet og barmhjertighet.»

Kilden til disse utrolige hemmelige nazi-planene?

De var forfalskninger av britiske agenter i New York som jobbet under William Stephenson, Churchills «Man Called Intrepid«. Hans oppgave var å gjøre det som var nødvendig for å bringe USA inn i Storbritannias krig.

FDR begynte sin tale med å beskrive to tyske ubåtangrep på de amerikanske destroyerne Greer og Kearny. Kearny hadde nylig blitt torpedert med et tap av 11 amerikanske liv.

FDR sa: «Vi har ønsket å unngå skyting. Men skytingen har startet. Og historien har registrert hvem som avfyrte det første skuddet.»

Sannheten: Greer og Kearny hadde arbeidet med å spore tyske ubåter slik at britiske fly kunne slippe synkeminer.

Det var FDR som desperat ønsket krig med Tyskland, mens for alle sine forbrytelser, ønsket Hitler desperat å unngå krig med USA.

Ifølge Kongresskvinne Clare Boothe Luce, «løy FDR oss inn i krigen fordi han ikke har politisk mot til å lede oss inn i den.»

Ved slutten av 1941, ønsket de fleste amerikanere fortsatt å holde seg utenfor krigen. De mente «løgnaktig britisk propaganda» om belgiske babyer som ble spiddet på tyske bajonetter hadde sugd oss inn i første verdenskrig, der det britiske imperiet hadde tjent enormt.

Det som får meg til å huske disse episodene, er bølgen av indignasjon som feier denne hovedstaden over ‘falske nyheter’, angivelig skapt av Vladimir Putins gamle KGB-kamerater, og oppgulpet av amerikanske enkeltpersoner, nettsteder og magasiner som er mot intervensjoner og mot krig.

Senator fra Ohio, Rob Portman, sier «propaganda og desinformasjons-trusselen mot Amerika er ekte», og vi må «motstå og bekjempe den.» Kongressen er i ferd med å lage et program for dette formålet til verdi av 160 millioner dollar for utenriksdepartementet.

Amerikanerne bør være på vakt mot ‘falske nyheter’ og utenlandsk innblanding i det amerikanske presidentvalget.

Likevel er det ofte våre egne allierte, som britene, og våre egne ledere som villeder og lyger oss inn i unødvendige kriger. Og er ikke å blande seg inn i interne anliggender, herunder valg, i regimer vi ikke liker, ganske lik beskrivelsen av CIA og National Endowment for Democracy?

Historien antyder er de blandt oss som ønsker krig, som det er verdt å granske.

Tenk på Operation Iraqi Freedom.

Hvem villedet, bedro og løy om Saddams masseødeleggelsesvåpen; ‘falske nyheter’ som sugde oss inn i en av vårt lands største strategiske tabber?

Hvem løy i årevis om et iransk atomvåpenprogram, som nesten sugde oss inn i en krig, før alle 16 amerikanske etterretningsorganisasjoner tilbakeviste det som propaganda i 2007 og 2011?

Likevel finnes det folk, her og i utlandet, som insisterer på at Iran har et hemmelig atomvåpenprogram. Deres mål: krig med Iran. (mitt inntrykk er at flertallet av folk flest tror dette, ikke bare i USA. o.a.)

Ble vi fortalt hele sannheten om hendelsen i august 1964, med nord-vietnamesiske kanonbåter og amerikanske destroyere Maddox og C. Turner Joy, som i hui og hast fikk Kongressen til å stemme for et nesten enstemmig vedtak som førte oss inn i en åtte års lang krig i Sørøst-Asia?

Man kan gå tilbake, dypere i amerikansk historie.

Kongressmann Abraham Lincoln trodde ikke på president Polk sin påstand om at den meksikanske hæren hadde krysset Rio Grande og «utgytt amerikansk blod på amerikansk jord.» I sin ‘steds’-resolusjon, forlangte Lincoln å vite det nøyaktige stedet hvor denne ugjerningen hadde skjedd. Den påståtte hendelsen førte til at en amerikansk hær marsjerte til Mexico City og tok fra Mexico halvparten av deres land.

Fortalte Theodore Roosevelt, assisterende marineminister, oss sannheten da han sa om vårt sprengte slagskip i Havannas havn, «Slagskipet Maine ble senket i en handling av skittent forræderi utført av spanjolene»?

Ingen har noen gang bevist at spanjolene forårsaket eksplosjonen.

Likevel erobret Amerika hva Teddy Roosevelt ønsket fra sin krig – Puerto Rico, Guam og Filippinene, vårt eget imperium.

«I krigstid er sannheten så kostbar at den alltid må omgis med en livvakt av løgn.»

Dette sa Winston Churchill, stormesteren av falske nyheter.


© 2014 CREATORS.COM

http://www.greanvillepost.com/2016/12/02/pat-buchanan-fake-news-and-war-party-lies/

Reklamer

2 kommentarer

  1. «Likevel finnes det folk, her og i utlandet, som insisterer på at Iran har et hemmelig atomvåpenprogram. Deres mål: krig med Iran. (mitt inntrykk er at flertallet av folk flest tror dette, ikke bare i USA. o.a.)»

    Sverre Lodgaard ved NUPI tror visstnok på dette. dette kan jeg si basert på hans uttalelser i LURIX

    Liker

    • Det er utrolig hvor seige slike ‘falske nyheter’ er. Stol aldri på noe bare fordi en professor sier det; de er tar like ofte feil som oss andre, bare med mer pondus.

      Liker

Kommentarer er stengt.